– I min beste form

David De Gea sto en praktkamp da Spania slo Ukraina. Etterpå ga han uttrykk for å være i sitt livs form.

Publisert Sist oppdatert

Med en rekke praktredninger holdt United-keeperen Spania inne i kampen mot EM-jagende ukrainere, og sørget samtidig for at de regjerende mesterne gikk gjennom kvalifiseringsspillet med pene 27 av 30 poeng. Spania vant nemlig kampen 1-0, mye takket være den fantastiske 24-åringen fra Madrid.

Etter oppgjøret på Olimpiyskyi i Kiev, innrømmet De Gea at han hadde hatt litt tur underveis, men mente samtidig at han nå er en bedre keeper enn noensinne.

– Det er riktig at jeg hadde litt flaks her i dag, men jeg gjorde en god kamp. Nå må jeg bare sørge for å fortsette i samme spor. Jeg er nødt til å spille på maksimumsnivå (for å beholde landslagsplassen).

– Jeg er bedre form enn noen gang, og jeg synes vi viste strålende laginnsats. Dette er et veldig krevende sted, hvor vi møtte en virkelig tøff motstander som hadde behov for å vinne kampen.

Også den spanske landslagssjefen, Vicente del Bosque, var tydelig imponert over De Geas innsats mellom stengene:

– Ukraina spilte en god kamp, men De Gea var brilliant, sa han, blant annet etter å ha sett sin sisteskanse gang på gang bringe de ukrainske vertene til fortvilelse.

P.S.: Også Juan Mata fikk spilletid i Kiev. Han erstattet kaptein Cesc Fabregas etter 64 minutter, og overtok like så godt kapteinsbindet hans også.

Powered by Labrador CMS