Romero: Høflig og kunnskapsrik

Andy Mitten skriver om keepersituasjonen i United før finalen mot Ajax.

Om Sergio Romero

Av: Andy Mitten, oversatt av Eivind Brennhovd Holth 

Selv om jeg heller ser at David de Gea blir i United enn at han går til Real Madrid, tror jeg det er lite sannsynlig. United ønsker at han skal bli værende, men dette har vi vært gjennom før. Dersom han reiser tilbake til hjembyen sin, må José Mourinho, som er god til å vurdere keepere, antageligvis kjøpe en ny keeper i sommer. United er klar over at det kan skje.

Uansett hva som skjer, var det gledelig å se at Sergio Romero ble kåret til Uniteds beste spiller i onsdagens kamp mot Southampton. Argentineren er i god form, og han er mer populær blant fansen enn han noen gang har vært i løpet av hans to år i klubben.

I juli 2015 tipset en av mine kontakter meg om at Louis van Gaal ville hente en av sine tidligere keepere fra AZ Alkmaar. Kilden var solid, men jeg fikk ingen navn, og keeperen ble ukorrekt beskrevet som ung. Jeg skrev det i Manchester Evening News, men brikkene falt på plass et par uker senere da jeg fikk informasjon om at tre argentinske spillere var på vei for å være med på Uniteds oppkjøring i USA.

Marcos Rojo, Ángel Di Maria og Sergio Romero var trioen.

Jeg tvitret nyhetene om Romero og skrev at han ville fly til San Francisco, se United spille mot Barcelona i Santa Clara, og deretter signere. Reaksjonene var ikke veldig optimistiske. Først har du de sinte og transfer-besatte supporterne som krever bevis, men det eneste beviset jeg hadde var fra en United-kontakt som fortalte meg at Romero var på vei og en annen som fortalte meg hvordan han reiste.

Her er noen av reaksjonene på Twitter-meldingen jeg la ut:

Det var forståelig hvorfor noen supportere ikke skjønte hvorfor det var behov for Romero. United hadde en god keepersituasjon med De Gea som førstevalg og Victor Valdes som reserve. Dekningen var god, men fansen skjønte ikke hvilken konflikt Van Gaal hadde med Valdes, og de visste ikke hva Van Gaal tenkte om De Gea.

Et par dager senere fløy et 747 fra Buenos Aires mot nord. I stedet for tre spillere United hadde betalt for ombord, var det bare én – Romero.

Di Maria var på vei til Paris Saint-Germain og prioriterte ikke lenger United. Rojo hadde problemer med passet sitt, og Van Gaal var ikke fornøyd. Det var ikke noe den slags trøbbel med Romero, som keeper alltid er nødt til å være pålitelig.

Romero ble hentet gratis fra Sampdoria av Van Gaal, som kjente ham fra tiden i Alkmaar. Nederlenderen stolte på ham i så stor grad at han brukte ham i begynnelsen av 2015/16-sesongen da De Gea var på vei til Real Madrid. Van Gaal sa at De Gea var distrahert, noe De Gea ikke var enig i. Spanjolen satt på tribunen. I tillegg stolte Van Gaal på Romero, en mann han hadde integrert i Europa ved å kommunisere med ham på spansk, noe som brøt trenerens egen regel om at spillerne måtte snakke nederlandsk.

Romero er den argentinske førstekeeperen med flere kamper for landet sitt enn noen annen keeper og spilte for Racing, AZ, Sampdoria og Monaco, hvor han var reserve. Og han gjorde det bra. Han fikk nesten ikke spilletid i den forrige sesongen i Monaco, men ble likevel satt rett inn på United-laget. Distribusjonen hans virket nervøs i åpningskampen på Old Trafford mot Tottenham, men han ble tross alt sammenlignet med De Gea, som er verdens beste keeper på akkurat det området. Han gjorde også to avgjørende redninger som hjalp United til en 1-0-seier.

SOLID: Sergio Romero har vært god i United-buret denne sesongen.
SOLID: Sergio Romero har vært god i United-buret denne sesongen.

Romero holdt nullen i fire av sine fem første kamper for United i august 2015. Jeg snakket med ham for første gang etter 4-0-seieren i Brugge, og han ble litt overrasket av å høre en engelsk journalist som snakket spansk. Deretter forsvant han da De Gea var tilbake på sitt beste. Romeros siste kamp var et tap for Swansea, der han var skyld i ett av målene. De Gea var tilbake på laget en uke senere, og United slo Liverpool 3-1.

Romero fortsette å trene godt og var alltid klar. Familien hans bosatte seg i Manchester, og datteren og kona hans lærte seg engelsk. Kona, Eliana Guercio, var en TV-personlighet i Argentina som ble kjent for at hun strippet foran kamera. United-supportere som forventet fyrverkeri ble imidlertid skuffet. Hun sluttet å tvitre da mannen hennes flyttet til Manchester. I stedet fokuserte hun på parets to døtre og på å lære engelsk.

PRISUTDELING: Sergio Romero og kona på prisutdeling på Old Trafford.
PRISUTDELING: Sergio Romero og kona på prisutdeling på Old Trafford.

Sergio er nå den eneste personen i huset som ikke snakker flytende engelsk, men etter den gode kampen mot Southampton gjorde han sitt første intervju på engelsk.

Jeg har intervjuet ham hele sesongen. Han vet at jeg snakker spansk, han vet at jeg har vært i Argentina og intervjuet mange spillere, og han stopper alltid for meg i pressesonen etter Europa League-kampene.

Etter seieren mot Feyenoord sa han til meg:

– Jeg er lykkelig i Manchester, og familien min er lykkelig også. Jeg tilpasset meg livet her raskt fordi jeg har vært i Nederland i fire år. Jeg ble kjent med Europa, og jeg vet hvordan været er. Rollen min er enkel: å jobbe hardt, sånn at jeg er i perfekt form når manageren trenger meg.

Og det var det han gjorde også, profesjonell som få i en uvanlig situasjon, selv om han er førstekeeper for et lag som har toppet FIFA-rankingen som verdens beste landslag og samtidig er reservekeeper for Englands sjette beste lag.

Romero skviser den 1,92 meter lange kroppen sin inn i en liten Fiat 500 når han skal på trening. Til tross for høyden sin, har Romero fått kallenavnet «Chiquito» – den lave. Det er fordi han sammenlignet med broren, Diego, som er profesjonell basketballspiller, er relativt liten.

Jeg fortsatte å snakke med ham etter hver eneste Europa League-kamp. Han snakket godt om David de Gea og United, og han snakket med kunnskapen til noen som har sett mye om fotball.

FINALEKLAR: Romero står etter all sannsynlighet kampen mot Ajax.
FINALEKLAR: Romero står etter all sannsynlighet kampen mot Ajax.

Mens de andre engelske journalistene ventet i flokk for spillerne etter Europa League-kampene, da spillerne er pliktig til å snakke med media, ventet jeg på de spansktalende United-spillerne.

Juan Mata og Ander Herrera er flotte typer, intelligente og gode fotballspillere. David de Gea er mer stille og langt mindre interessant. Antonio Valencia vil heller spise en sko enn å snakke med en journalist på hvilket som helst språk. Valencia har vært strålende denne sesongen, men han var ikke i stand til å si et eneste ord på engelsk da han mottok prisen for årets spiller på Old Trafford torsdag kveld.

Romero så på utdelingen med et smil. Jeg har intervjuet ham flere ganger sammen med andre argentinere. Marcos Rojo er en fin fyr, mens Romero alltid er høflig, selv om han er kunnskapsrik.

Etter kampen i Saint-Étienne fortalte han meg at han kjente til atmosfæren der ettersom han hadde vært der med Monaco. Dette er en mann som har spilt VM-finale. Han blir ikke påvirket av en stor scene eller oppmerksomhet. Til og med Rihanna tvitret om ham under VM i 2014.

Etter kampen i Vigo kom han rett bort til meg. Jeg spurte ham om finalen, og han svarte at de fortsatt hadde en vei å gå før de var der, men at det ville være endrøm.

Romero er ikke De Gea, men United har vært fantastiske med ham denne sesongen og har ikke tapt én eneste av de 17 kampene han har spilt.

Romero har blitt fortalt at han skal starte mot Ajax, noe som betyr at han har managerens tillit. La oss håpe at han er like effektiv som Les Sealey var da han fikk spille i omkampen av FA-cupfinalen i 1990.

Powered by Labrador CMS