– Det er som en drøm – jeg håper at jeg kan være her i mange flere år

David de Gea har vært lenge i United, og 29-åringen blir gjerne med videre også.

Publisert Sist oppdatert

David de Gea har vært i Manchester United siden 2011, og det har ikke akkurat bare vært oppturer. Joda, han fikk med seg en ligatittel i Sir Alex Fergusons siste sesong, men i årene som har fulgt har han tidvis vært ganske alene om å være i verdensklasse.

I 2020 er han altså fortsatt United-spiller, noe ikke alle ville gjettet for fem år siden, akkurat, og de fleste rapporter fra seriøse kilder tyder på at spanjolen trives godt i klubben.

I søndagens MUTV-hangout (keepertungt for anledningen) ble De Gea spurt om det er stort for ham å nærme seg den milepælen det tross alt er å nærme seg ti år i United.

– Jeg blir eldre! Bare det å være en del av denne klubben er utrolig, så da kan en jo bare tenke seg hvordan det er å være her i ti år. Det er som en drøm. Det er herlig å spille kamper her for denne klubben, så jeg håper at jeg kan være her i mange flere år.

VEGGEN OG SJEFEN: Det vil ikke være noen stor overraskelse om David de Gea runder ti år i klubben.

Hele laget blir bedre med Bruno

– Det er litt rart å være hjemme hele tida, men helsa er viktigst, svarte De Gea da han ble spurt om hvordan det går ellers.

United-keeperen tenker uansett at det var litt uheldig for United at fotballen måtte stoppes akkurat mens United var i så god form.

– Jeg tror hele laget blir mye bedre. Vi var i veldig god form. Vi slapp ikke inn mange mål, og Bruno kom inn med mye kvalitet. Han er en smart spiller, en topp midtbanespiller, så hele laget blir bedre med ham på laget.

– Det var synd at alt måtte stoppes, siden vi var i så god form, men forhåpentligvis vil noen av spillerne som var skadet være spilleklare når alt starter opp igjen, så det vil være en god utfordring for alle.

KAN FORT VÆRE TILBAKE NÅR FOTBALLEN ER TILBAKE: Marcus Rashford.

Romero elsker, ikke overraskende, å holde nullen

David de Gea kan potensielt på sikt utfordres av Dean Henderson om plassen på laget, men enn så lenge er Sergio Romero den tøffeste konkurrenten.

Som andrekeeper er Romero glimrende, og hans statistikk er som kjent utrolig god.

Han har holdt nullen i 65,5% av alle kampene han har spilt for Manchester United (38 av 58 kamper). Nå er selvsagt dette ofte i kamper mot lag vi er betraktelig bedre enn, men det er uansett en eksepsjonell statistikk.

– Det beste er når du jobber i sju eller ti dager, eller to uker, og du går ut på banen og du holder nullen. Det er bra for hele laget, og det er de øyeblikkene jeg jobber for.

LES OGSÅ: Vår Sergio Romero-sesongoppsummering

GODT HUMØR: Slikt humør blir det på trening når United gjør det godt defensivt.
Powered by Labrador CMS