– La oss se om jeg er heldig…

Les hva David de Gea sa etter at han holdt nullen for Spania tirsdag kveld.

Publisert Sist oppdatert

30. juli.

Det var datoen da David de Gea sist spilte kamp – 45 minutter ganske svake minutter i en treningskamp mot Paris St. Germain.

Tirsdag kveld voktet han igjen buret, nå for Spania som vant 1-0 borte mot Makedonia. Målscorer? Vel, det ble nesten Juan Mata! Avslutningen hans traff bortre stolpe og havnet i nettet via keeper Pacovski, som ble kreditert med selvmål.

Med denne seiern har spanjolene sikret seg en luke i toppen av Gruppe C. De Gea/Mata & co. ligger nå to poeng foran Slovakia og fem foran Ukraina idet det gjenstår to kamper å spille.

Men mye viktigere enn som så: Med 90 minutter i beltet mellom de spanske stengene, er sjansene absolutt til stede for at David De Gea blir å finne mellom stengene også United møter Liverpool til helga.

– Treneren (Vicente del Bosque) har gitt meg tillit. Nå handler det om å jobbe videre, og så får vi se om jeg også er heldig på klubblaget.  Fremtiden min er den samme som den er nå, men jeg forholder meg rolig til det hele. Jeg vil jobbe på for å utvikle meg videre. Oppsummert: Jeg koser meg med fotballen. Jeg er fornøyd, sa han ifølge Manchester Evening News.

P.S.: Også Juan Mata spilte hele kampen for Spania.

—————————————-

Forhåndsstoff

Spain v Italy - International Friendly
Vicente del Bosque.

– Klar

– Han er klar til å spille. Vi har snakket med ham og alt er bra. Jeg vet ikke om han kommer til å spille, men alt er ok. Det var alt jeg trengte å høre, sa Spania-trener Vicente del Bosque ifølge The Telegraphs Mark Ogden, før han altså bestemte seg for å gi De Gea oppgaven.

– Han er en voksen fyr, og det som skjedde skal ikke påvirke ham. Jeg snakket selv med ham underveis, men jeg ga ham ikke noe råd siden så mange andre allerede hadde gjort det. For meg handlet det kun om han var klar til å spille, og han sa ja. Ikke noe mer. Vi har også en stor stall og må rullere, la han til.

Del Bosque valgte Iker Casillas i mål mot Slovakia i helga, men den tidligere Real-keeperen måtte altså vike for De Gea mot Makedonia.

Så spørs det om Louis van Gaal og De Gea finner tonen raskt når spanjolen er tilbake på Carrington, slik at Uniteds verdensklasse-keeper også kan begynne å vokte målet i Premier League.

– En drøm

Sergio Romero, som har stått for United til nå, er også spent.

– Jeg vet at jeg har stor støtte fra Van Gaal og trenerne, men jeg tror på ingen måte at plassen er min. Støtten er imidlertid viktig siden det sjelden rulleres på keeperplassen. Enten står man i mål eller så blir man benket. Det er imidlertid en drøm å spille for United, og hvis Gud hjelper meg så tar den drømmen aldri slutt, sier han ifølge The Sun.

Har du fått med deg at united.no har et nytt forum?
Involver deg og diskuter United på unitedforumet.no.

 

Powered by Labrador CMS