De Gea rekord

Tangerte Schmeichels «uslåelige» rekord

David de Gea leverte sin 180. United-kamp uten baklengsmål mot Leicester. Dermed tangerte spanjolen en Peter Schmeichel-rekord som lenge så ut til å stå til evig tid.

Publisert Sist oppdatert

Da De Gea omsider maktet å tangere den danske keeperkjempens rekord for antall «clean sheets» gjorde han det med stil.

I løpet av drøye ti minutter i 1. omgang vartet spanjolen nemlig opp med to enorme redninger.

Schmeichel var blant de første til å gratulere De Gea etter seieren mot Leicester.

Først var Harvey Barnes mutters alene med De Gea, men United-keeperen klarte å avverge med en solid refleksredning. Deretter var det Kelechi Iheanacho som fikk stå helt alene på bakerste stolpe og heade mot mål etter et presist innlegg av Timothy Castagne.

Med et tigersprang klarte De Gea å holde ballen på rett side av målstreken og ikke lenge etter sendte Marcus Rashford United i ledelsen.

Etter pause ble det langt roligere for De Gea og Uniteds bakre firer.

Dette var tiende gangen De Gea holdt nullen i ligaen denne sesongen og 140. gang i Premier League totalt.

Flest kamper uten baklengsmål i Premier League er det Petr Cech som har med 202. Tsjekkeren har også rekorden for flest «clean sheets» for én og samme klubb, Chelsea) med 162.

tenhagddg080922b
TAKKNEMLIG: Erik ten Hag roste De Gea etter Leicester-kampen for de to enorme redningene spanjolen hadde før pause. Men blir De Gea værende på Old Trafford også neste sesong?

Dersom De Gea forlenger kontrakten med United er det en rekord som definitivt er innen rekkevidde. Det samme er Alex Stepneys rekord på 539 kamper som målvakt for United og rekorden kan ryke allerede denne sesongen.

De Gea har nå voktet Uniteds mål 521 ganger og det er 14 ligakamer igjen av sesongen. I tillegg vil spanjolen etter alle solemerker vokte Manchester Uniteds mål i ligacupfinalen mot Newcastle og i Europa League-kampen mot Barcelona. 

Om United avanserer i Europa League, og/eller i FA-cupen er det store muligheter for at De Gea vil overta også Stepneys rekord.

Powered by Labrador CMS