– Håper De Gea spiller som mot City

Hva tenker søndagens motstander før serieåpningen? Vi har snakket med den norske WBA-fansen.

Publisert Sist oppdatert

Ventetiden har vært fryktelig lang, men nå nærmer det seg endelig: i helgen sparkes årets Premier League sesong i gang! De første kampene spilles allerede lørdag, men for Uniteds del starter moroa først søndag ettermiddag klokken 17.00 (skandinavisk tid). Da venter West Bromwich Albion på The Hawthorns, og om forrige sesongs oppgjør er noe å gå ut fra, er det en tøff oppgave som venter United.

Til tross for at det endte med 2-1-seier til United på første nyttårsdag, kunne poengene like gjerne blitt igjen på The Hawthorns. Peter Odemwingie bommet nemlig på en straffe på stillingen 1-1 et stykke ut i andreomgang i en periode WBA var det førende laget. Dessuten var Gary Neville heldig som ikke ble utvist og lagde straffespark i førsteomgang – i noe som skulle vise seg å bli hans siste offisielle kamp for United.

Nå møtes klubbene igjen, og i den forbindelse har United.no tatt en prat med leder i West Bromwichs norske supporterklubb, Henrik Skaalvold.

– Håper de kan gjøre som i fjor

West Bromwich kommer fra en fjorårssesong hvor de havnet på en sterk 11. plass på tabellen. Dette er WBAs beste ligaplassering siden 1983, og det var uvant kost for lagets supportere å kunne ha noenlunde hvilepuls i sesongens siste kamper.

– I fjor begynte det svært godt, og de lå på Champions League-plass etter ti serierunder. Etter det gikk det litt tråere, men det ble en bra sesong, og det var første gang siden 1983 at plassen i toppdivisjonen var sikret allerede tre serierunder før slutt, sier Skaalvold.

– Jeg håper klubben kan gjøre noe tilsvarende denne sesongen.

Håper å kunne tette igjen bakover

Skaalvold er glad WBA har greid å beholde spillere som Peter Odemwingie, som kom på femteplass på toppscorerlisten i fjorårets sesong, og mener klubben har gjort det bra på overgangsfronten denne sommeren.

– Klubben har greid å beholde alle de viktige spillerne fra fjorårssesongen. Det er nesten utrolig at ingen klubber har plukket opp Peter Odemwingie, som er en klassespiss som stod for 15 scoringer i fjorårssesongen. De har også greid å beholde nøkkelspillere som Chris Brunt og Somen Tchoyi, som har en sjelden kombinasjon av hurtighet, styrke og teknikk, og kan skape problemer for ethvert lag.

– I tillegg har de hentet inn spillere som Shane Long fra Reading og Ben Foster på lån fra Birmingham, som er en gammel kjenning for dere United-supportere. Foster er en bra keeper, men det var ikke lett for ham i United med tanke på de begrensede mulighetene. Både han og Kuszczak har lidd under å være bak en så god keeper som Van der Sar i køen.

WBA har ofte scoret mange mål, men dessverre også sluppet inn mange mål. I fjor var det bare fem lag som scoret mer enn WBA, og kun Blackpool som slapp inn flere. Nå håper lederen for Baggies’ supporterklubb at Roy Hodgson, som kom til klubben i februar, kan få skikk på det defensive.

– Albion spiller ofte god fotball, og har mange spillere med gode offensive kvaliteter. Dette gjør at det blir mange mål, og det blir gjerne underholdende kamper. Med de spillertypene som finnes i klubben, vil det uansett ikke fungere å bare legge seg bakpå.

– Men dessverre er det litt for ofte systemsvikt bakover, og svikt i markeringene noe de blir hardt straffet for. Dette må må forbedres om de skal bli bedre. Men det har sett litt bedre ut etter at Hodgson tok over. De begynte til og med, selv om dette ikke akkurat er noe Hodgson er kjent for, å vinne på bortebane!

– Bare å kline til

Når det kommer til kampen på søndag, tror Skaalvold at WBA i sedvanlig stil kommer til å gå ut offensivt og forsøke å score på United. Han mener at når man først skal møte United, så er sesongstarten et godt tidspunkt.

– Det er bare å kline til. Det er sesongens første kamp, og de har ingenting å tape. Et eventuelt poeng vil være bra. Jeg håper bare at spillerne ikke er for naive, og at de greier å holde fasongen defensivt.

– Og hvem vet, West Bromwich holdt på å ta United hjemme i fjor, og var det eneste laget som greide å ta poeng på Old Trafford. Men selvsagt, det blir vanskelig – United er gode og bare maler på. WBA-forsvaret er avhengig av å stoppe en spiller som Nani om det skal gå.

– Så får vi håpe at David de Gea spiller slik han gjorde i førsteomgang mot City! avslutter Skaalvold.

Tre om kampen:

Hvem bør United se opp for på WBA: Peter Odemwingie (Chris Brunt og Somen Tchoyi). Hvem frykter du på United: Nani. Resultat WBA – United: Håpet er jo seier, men det er kanskje for optimistisk. Hvis vi greier å demme opp bakover og har en god dag kan vi kanskje greie uavgjort? 1-1? Hvis ikke kan det fort bli 3-0 til United.

Fem om sesongen:

Topp 4: 1) United 2) City 3) Chelsea 4) Liverpool Nedrykk: Swansea, Queens Park Rangers og Wolves Plassering WBA: 12. plass Plassering United: 1. plass Toppscorer PL: Wayne Rooney

Vil du lese mer om WBAs supporterklubb? De har 30-40 medlemmer, og har hjemmesiden www.baggies.no.

Powered by Labrador CMS