Giggs og Cleverley herjet

OPPDATERT 22.40: Ryan Giggs og Tom Cleverley storspilte med scoring og målgivende pasning, mens David de Gea og Spania er ute av mesterskapet etter nytt sjokktap.

Brasil 3-1 Hviterussland

Rafael spilte nok en gang hele kampen for Brasil, da de tok en fortjent seier over Hviterussland på Old Trafford. United-backen leverte igjen en god forestilling og hadde flere gode innlegg. Hviterussland tok en uventet ledelse etter åtte minutter, men Brasil utliknet kun seks minutter senere ved Alexandre Pato. Fra da og utover handlet det meste om stjerneskuddet Neymar. Etter 65 minutter scoret han på et lekkert frispark fra 20 meter, og på overtid serverte han målgivende pasning med hælen på Oscar sin scoring. Brasil har allerede sikret seg en plass i sluttspillet. Om de ender på første- eller andreplass blir avgjort i deres kamp mot New Zealand onsdag.

Storbritannia 3-1 De Forente Arabiske Emirater

Storbritannia tok sin første seier i en jevn kamp mot De Forente Arabiske Emirater. Ryan Giggs scoret britenes første mål med en fin heading etter et innlegg fra Craig Bellamy 16 minutter ut i kampen. Giggs sto på bakre stolpe og headet ballen via bakken og i mål. Tom Cleverley var også med i oppbygningen av angrepet. Han var også nære ved å score selv i første omgang, men avslutningen hans gikk via begge stolpene og ut. Bortelaget kom mer med i kampen og skapte flere sjanser, og etter en times spill kom utlikningen. De skaffet seg et solid overtak, men mot spillets gang sendte Swanseas Scott Sinclair britene i føringen etter 73 minutter senere. Sinclair hadde bare vært på banen i få sekunder, etter å ha blitt satt inn for Giggs. To minutter senere spilte Cleverley en strålende gjennombruddspasning mellom to forsvarsspillere til Daniel Sturridge, som fastsatte sluttresultatet til 3-1 med en lekker lobb.

Storbritannia leder sin gruppe på målforskjell foran Senegal før siste kamp. Onsdag 1. august skal møte Uruguay som ligger på tredjeplass med ett poeng mindre, så altså må sannsynligvis Giggs, Cleverley og co. ta poeng i den kampen for å gå videre.

Spania 0-1 Honduras

En av OLs største overraskelser er et faktum. Turneringsfavoritten Spania, med David de Gea på laget, er slått ut av turneringen allerede før den siste gruppespillkampen! Etter å ha tapt åpningskampen mot Japan var de avhengige av seier i søndagens kamp, men Honduras’ Jerry Bengtsson scoret kampens eneste mål med en heading etter sju minutter. Spania skulle hatt straffe, men dommeren blåste ikke, og dermed kan De Gea begynne å pakke kofferten før turneringen virkelig har begynt.

Spania skal møte Marokko på onsdag, i det som blir en uviktig kamp for spanjolene.