– Ikke keeperens feil

Michael Owen tar David de Gea i forsvar etter lørdagens 1-2-tap.

Publisert Sist oppdatert

Spanjolen hadde ikke sin beste dag på jobben, men Owen er sterkt uenig med kritikken 21-åringen fikk av både presse og supportere etter tapet mot erkerivalen.

– Jeg er sterkt uenig med all negativiteten rundt De Gea. Han har gjort noen feil denne sesongen, men når man hører på noen mennesker virker det som om han hadde et mareritt i går, skriver han på sin Twitter-konto.

Owen påpeker at resten av laget burde ha forsvart seg bedre i forkant av begge scoringene.

– På det første målet var ballen femmeteren. Han er nødt til å gå for den. Han er også nødt til å beregne ballbanen. Det er seks spillere foran han, og det er ingenting han kan gjøre. Det var at han fikk stå umarkert å heade som var problemet, ikke keeperen.

– Han kunne ikke gjøre mye med det andre målet heller. Er ikke problemet heller at vi ikke vinner den første duellen eller at vi ikke plukker opp løpet? Etter min mening er det to mål vi ikke skal gi bort, men å kun skylde på keeperen er totalt feil.

– Gutten vil bli en toppkeeper, han er fortsatt ung. Det er strengt å gi han skylda for alt.

De Gea har imidlertid mange år igjen av karrieren. Tatt i betraktning at keepere som regel utvikler seg senere og stort sett holder seg lenger enn utespillere, er ikke Owen bekymret for framtida på keeperplassen.

– Men det skal sies – som dere fort minnet meg på – at jeg har sett mange hjemmekamper denne sesongen. Støtten han har fått fra fansen bak begge mål har vært brilliant. Fansen vet at han trenger støtten deres, selvtilliten hans trengs å løftes.

– Det er jeg sikker på at han kommer til å betale tilbake i årene som kommer.

Powered by Labrador CMS