Hadde du tatt denne for United?

Vår vurdering av De Geas innsats mot Marokko.

Publisert Sist oppdatert

Spania – Marokko 2-2

Gruppe B, Kaliningrad Stadium

Mål: 0-1 Khalid Boutaïb (14.), 1-1 Isco (19.), 1-2 Youssef En-Nesyri (81.), 2-2 Iago Aspas.

🇪🇸 David de Gea

Helhetsinntrykk: Slipper inn et skudd mellom beina som han vanligvis kanskje ville tatt, men kommer seg gjennom kampen på OK vis.

Verdt å vite: På grunn av dramaet på slutten får Spania og De Gea plutselig møte Russland i åttendedelsfinalen i stedet for Uruguay. I en eventuell kvartfinale vil de fort unngå Frankrike nå også. Stor fordel Spania.

Vurdering: Det er rart å se forskjellen på David de Gea for United og Spania.

Noe av det han er aller best på i United, er en-mot-en-situasjoner, der han gjerne får motspillerne til å prøve seg på å sende ballen mellom beina sine, for så å få ballen unna med beina. Da Khalid Boutaïb kom alene med De Gea, var det lett å se for seg et lignende utfall, men ballen gikk mellom beina og inn i målet.

Det er jo ikke det at det er en katastrofe, det er jo en grunn til at slike situasjoner er regnet som store sjanser, men likevel er det lett å sitte igjen med et inntrykk av at De Gea er såpass mye bedre for United enn for Spania at han for United ville gått seirende ut av en slik duell.

Når det er sagt, så kom det en ikke helt ulik situasjon ikke så lenge etterpå, og da klarte De Gea å stoppe det marokkanske forsøket. Kanskje er det vendepunktet for ham i dette mesterskapet?

Ellers var De Gea stort sett helt arbeidsløs, utenom en utboksing han måtte være våken på. 1-2-målet var umulig å gjøre noe med – et imponerende hodestøt fra En-Nesyri.

Han spilte kanskje ikke på seg noe særlig selvtillit, men det kunne også gått langt verre.

 

Powered by Labrador CMS