Vil bli som Van der Sar

David de Gea vil etterligne United-legende, og håper storspill for klubben vil gi han landslagsplass før sommerens VM-sluttspill.

Publisert Sist oppdatert

David De Gea ble lenge kritisert for å være en lettvekter, for puslete for å takle spill i Premier League. Nå har anklagerne stilnet.

Det er ikke noe nytt at spanjolen har utviklet seg etter at han kom til United, og forrige sesong ble han tatt ut på årets lag i Premier League, av det engelske fotballforbundet.

La om kostholdet

Keeperen sier at time etter time i styrkerommet, og endringer i matvanene, er det som har gitt resultater for han.

– Jeg gjør veldig mye arbeid i styrkerommet, og jeg har endret maten jeg spiser. Det har hjulpet meg å bygge meg opp. Det er en stor forandring for meg, men jeg ser resultater av det, og jeg vet det fungerer, sa De Gea til Inside United.

– Jeg er en rolig fyr, og jeg liker å tro at det sprer seg til de rundt meg. Målet mitt er at forsvaret skal ha inntrykk av at jeg har full kontroll, og at de kan stole på meg 100%. Det vil hjelpe alle å holde roen og være skjerpet.

Vil bli som Van der Sar

David de Gea er klar over hva som gjorde Uniteds forrige førstekeeper til en legende i klubben, og nå håper han at han kan tilegne seg og utvikle noen av de samme styrkene som den nå pensjonerte nederlenderen.

– Edwin van der Sar var fantastisk på den måten. Han holdt alltid roen, noe som gjorde alle veldig fornøyde. Vi keepere er nødt til å bruke hodet – mye av jobben handler om konsentrasjon.

Ny keepertrener

23-åringen har måttet tilpasse seg en ny keepertrener denne sesongen, etter at David Moyes tok med seg Chris Woods fra Everton. Det har ikke vært noe problem for førstekeeperen, som også tror de andre keeperen er godt fornøyde med situasjonen.

De Gea gir klare beskjeder under ligacupkampen mot Liverpool.
De Gea gir klare beskjeder under ligacupkampen mot Liverpool.

– Det går veldig bra. Chris har tatt med seg nye ideer og tanker, og alle keeperene virker fornøyde. Vi jobber hardt for å holde en høy standard, og viktigst av alt, at vi stadig utvikler oss. Man bygger ikke slikt over natten, det skjer ikke noe sted. Derfor er det naturlig at det tar litt tid før alt flyter, men jeg føler at vi er der nå snart.

– Alle jobber hardt fordi vi ønsker suksess. Vi lærer mer om hverandre for hver dag, og når vi får tid sammen, kommer vi til å oppnå mye.

Vil til Brasil

Kampen om plassene på det spanske landslaget er hard, og De Gea har foreløpig

ikke vært i nærheten av førstekeeperrollen. Men, i to av kvalifiseringskampene tidligere i år, fikk han sitte på benken.

Iker Casillas, Pepe Reina og Victor Valdes har alle stått foran De Gea i køen, men United-keeperen håper likevel at storspill denne sesongen vil gi han billett til neste års VM-sluttspill i Brasil.

– Alle ønsker å spille for landslaget sitt, og det er klart at det ønsket er enda sterkere når det nærmer seg VM. Jeg synes jeg spiller bra for tiden, og jeg håper at det holder til at jeg får være med til Brasil. Enn så lenge, så konsentrerer jeg meg bare om å spille bra for Manchester United.

Powered by Labrador CMS