De Gea europamester

United-aktuelle David De Gea og hans Spania vant i kveld U21-EM etter å ha slått Sveits 2-0.

Publisert Sist oppdatert

David De Gea er fortsatt Atletico Madrid-keeper, men alt tyder på at den unge keeperen blir å finne i United-trøya neste sesong. I kveld ble han og hans spanske lagkamerater på U21-landslaget europamestere etter å ha slått Sveits.

Sveits hadde holdt nullen i sine første fire kamper i mesterskapet, men mot Spania greide ikke Pierluigi Tamis menn å stå imot presset. Det så lenge ut til å gå mot 0-0 til pause, men Ander Herrera ville det annerledes, og med sitt andre mål for turneringen ordnet han 1-0 til spanjolene etter 41 minutters spill.

Sveits forsøkte å komme tilbake i andre omgang, men istedenfor utlikning økte Spania til 2-0 ved Barcelonas Thiago Alcantara etter 81 minutter – noe som viste seg å være spikeren i kista for Sveits sitt håp om tittelen i sommerens mesterskap.

Spania ble dermed europamestere på U21-nivå for tredje gang, og første gang siden 1998.

David De Gea har tidligere i sommer uttalt at han ikke vil kommentere sin fotballfremtid før etter mesterskapet var over. Nå er mesterskapet over, og da er det bare å smøre seg med tålmodighet og vente på en uttalelse fra 20-åringen.

Powered by Labrador CMS