KARAKTERBOK: Juan Mata kan smile etter at han fikk sjansen mot Australia.

0-1 David Villa (36), 0-2 Fernando Torres (69), 0-3 Juan Mata (82)

terning5

Får plusspoeng for: Entusiasmen og bevegeligheten – selv om han bare fikk en halvtime i hele VM og Spania da var utslått allerede.

Får minus for: Ingenting.

terning1

Verdt å merke seg: Han fikk 21 minutter med spilletid i forrige VM, i Sør-Afrika i 2010. Nå økte det tallet altså til 33 minutter. Målet var for øvrig hans 10. på 34 kamper for Spania.

terning5

United-spiller David de Gea, Spania:

Skadet seg midt i VM, og kom dermed aldri innpå i noen kamper. Han var dermed den eneste av Spanias 23 VM-uttatte spillere som ikke fikk spilletid i VM.

Selve kampen:

Spania vant, og de vant fortjent. I en time var det imidlertid relativt jevnt. Australia matchet Spania i store deler av kampen, og det ble lenge ikke noen sjanserik affære. Spanjolene hadde hatt en sjanse før Juanfran kom seg rundt på høyresiden etter 36 minutter. Inne i feltet lå David Villa helt umarkert, pasningen kom og han hælsparket spanjolene i ledelsen.

mataaus2
MÅLET: Juan Mata setter ballen mellom beina til Australias keeper.

Kampen fortsatte på lik måte de første 20 minuttene etter pause også. Det var perioder med spansk grep, men også en del ganger hvor Australia spilte jevnt med de regjerende mesterne. Fernando Torres fikk likevel sette inn 2-0 da han ble nydelig spilt fri 20 minutter før full tid. Alene med keeper scoret Chelsea-spissen så sikkert.

Etterpå ble det nesten bare Spania, og til slutt ble det også duket for Juan Mata på scoringslista. 10 minutter før full tid løp han inn i bakrom inn i feltet, fikk pasningen perfekt og scoret sikkert med en tunnel på keeper etter 82 minutter.