De Gea tilskuer da Spania lekte seg

Selv om han var på banen, var Uniteds sisteskanse omtrent like aktiv som Juan Mata var på Spanias benk.

Publisert Sist oppdatert

Mange United-spillere har allerede spilt VM-kvalifiseringskamper for sine respektive lag, men Juan Mata og David de Geas Spania har foreløpig ikke spilt annet enn privatlandskamper.

Spanjolene tok imot Liechtenstein, i en kamp der spørsmålet snarere var hvor mye Spania skulle vinne med, enn om Spania skulle vinne i det hele tatt.

Etter å ha klart å holde Spania til 1-0 ved pause, rant etterhvert målene inn bak Liechtensteins målvakt Peter Jehle. Til slutt endte kampen hele 8-0, etter scoringer av David Silva, Diego Costa, Alvaro Morata, Vitolo og Sergi Roberto.

mata
LANG VEI: Juan Mata ser foreløpig ikke ut til å være blant den nye landslagssjefen Julen Lopeteguis betrodde menn. I kveld måtte han nok en gang se lagkameratene herje fra benkplass.

Både Mata og de Gea endte imidlertid med å bli tilskuere til spanjolenes overkjøring. Uniteds spanske målvakt måtte ikke i aksjon en eneste gang, og hans eneste touch på ballen kom etter at Gerard Piqué og Sergio Ramos bestemte seg for å være ålreite og slå et par forholdsvis upressede støttepasninger til sisteskansen.

Kampen var en fin mulighet for landslagssjef Julen Lopetegui til å teste ut hva Juan Mata kunne bidra med, men isteden valgte den ferske Spania-sjefen å gi debut til Real Madrids Marco Asensio.

Med Mkhitaryan usikker til byderbyet til helgen, er det imidlertid greit at hverken Mata eller de Gea har overanstrengt seg. Lite tyder på at de to sliter med noe inn mot lørdag.

Det er imidlertid verdt å merke seg inn mot lørdag at City-duoen Nolito og David Silva ser ut til å være i meget god form inn mot lørdagens kamp.

Live:

90+1: 8-0. David Silva scorer sitt andre for dagen, og Spanias åttende. Den offensive midtbanespilleren dunker ballen i nærmeste hjørne fra omtrent 16 meter.

87: De Gea kombinerer med Pique og Ramos, og sistnevnte setter fart fremover. En enkel pasning via midtbanen og til Nolito senere er plutselig Spania i overtall i boksen igjen. David Silva dundrer ballen i stolpen og ut til utspill fra keeper.

83: 7-0! Alvaro Morata gjør det igjen! Liechtenstein mister ballen rett etter avspark, og Sergio Busquets finner Morata på 16 meter. Spissen skyter midt på keeper, men nok en gang fomler han og slipper inn kveldens syvende under seg.

82: 6-0! Alvaro Morata leker seg med Liechtenstein-forsvaret, og skaffer seg rom til å fyre av fra spiss vinkel innenfor 16-meteren. Spissen dunker til mot nærmeste, og Liechtensteins keeper skal vel strengt tatt ta det skuddet.

81: De Gea får et nytt touch på kula, og sender en ny ålreit pasning til Sergio Ramos.

80: Marco Asensio kommer inn for Spania, og erstatter en glimrende Vitolo. Real Madrid-talentet, som har nederlandske foreldre, kan dermed ikke snappes opp av Nederland, ettersom han har spilt tellende kamp for Spania.

70: Spania leker seg nå, og prøver seg på en Scholes-aktig cornervariant. Koke forsøker seg på helvolley fra 25 meter, men treffer ikke like rent som rødtoppen gjorde i sin tid.

69: Alvaro Morata erstatter Diego Costa for Spania.

66: 5-0! David Silva er involvert i absolutt alt. Denne gangen spiller han igjennom Chelseas Diego Costa, som drar av to Liechtenstein-spillere før han setter ballen rett på keeper. På returen er han imidlertid på pletten og header inn kampens femte, og det fjerde på bare få minutter.

63: De Gea får kjenne på ballen etter at et Liechtenstein-inlegg blir blokkert. Sender en upåklagelig tometerspasning til Sergio Ramos.

61: 4-0! Diego Costa spiller igjennom David Silva, som sender ballen uselvisk videre til Vitolo. Sevilla-vingen triller enkelt inn spanjolenes fjerde mål for kvelden bak en utspilt Liechtenstein-keeper.

60: 3-0! Kampen gir lite indikasjon på United-spillernes form, men kampen viser imidlertid at Citys spanjoler er i fryktinngytende form. David Silva dunker ballen via tverra inn i åpent mål fra omtrent 3 meter. Assist: Vitolo.

55: Mål! Nolito-byttet bærer frukter! Citys spanske venstreving spiller elegant igjennom Barcelonas Sergi Roberto i rommet bak Liechtensteins forsvar. Den fungerende høyrebacken er iskald i det han triller ballen mellom beina på Liechtensteins keeper. Skal det bli stygt likevel, da?

52: Koke limer et frispark i stolpen! Fra omtrent 25 meters hold forsøker spanjolen seg freidig, og er svært nære 2-0 der. Liechtensteins spiss Hasler fikk forøvrig gult kort for taklingen som førte til frisparket.

45: Kampen blåses i gang igjen, og Spania gjør et bytte til pause. Dessverre er det Citys Nolito som erstatter Thiago Alacantara, og ikke Juan Mata.

Litt pausestatistikk: Spania har hatt 64 prosent ballinnehav, men har bare hatt tre skudd på mål så langt. Liechtenstein har på sin side forsøkt seg på ett skudd, men skuddet hadde på ingen som helst måte retning mål og David de Gea. Liechtenstein har fått to gule kort, henholdsvis etter taklinger gjennomført av  Kaufmann og Polverino.

45+1: Dommeren blåser av for pause. David de Gea har foreløpig ikke vært i aksjon en eneste gang, og for at United-spillerne skal få noe ballkontakt i kveld ser det ut til at vi er nødt til å få inn Juan Mata.

41: Sjansebonanza for Spania. I løpet av omtrent 10 sekunder får Spania avsluttet fire ganger på mål, to av dem med keeper ute av målet. Skuddene blir blokkert på streken, og Liechtenstein kan til slutt puste lettet ut når dommer blåser av for offside på en spanjol som befinner seg bak bortelagets keeper.

21: Tafatt kamp så langt, og som ventet har David de Gea ikke engang berørt ballen i det oppbyggende spillet. Spania er unøyaktige fremover, og Liechtenstein har ingenting å by på.

10: MÅL! Diego Costa. Spania vinner et frispark nede ved cornerflagget, og Koke slår presist inn på Diego Costa som får gå upresset opp og heade inn 1-0. Det er forøvrig spansk-brassens andre mål for landslaget.

3: Spania har faktisk senket seg noe etter åpningen, og slurver mye innledningsvis. Sliter med å spille seg gjennom et foreløpig kompakt Liechtenstein-forsvar.

1: For første gang på lenge starter Spania en VM-kvalifisering uten å være regjerende mestre, og går umiddelbart i gang med power play på Liechtensteins banehalvdel. Spørsmålet er om ikke de Gea pådrar seg en strekk i kveld. Lange perioder uten aktivitet etterfulgt av plutselig harde spark på ballen kan som kjent føre til det.

Spanias lagoppstilling:

Liechtensteins lagopstilling er ikke like stjernespekket, og hvis du kjenner igjen noen av navnene er du sannsynligvis godt over gjennomsnittet fotballinteressert.

Liechtensteins lagoppstilling:

Jehle; Rechsteiner, Polverino, Kaufmann, Goppel; Salanovic, Martin Buchel, Wieser, Marcel Buchel, Burgmeier; Hasler

Det er to spillere det kan være verdt å merke seg i Liechtensteins lagoppstilling. Sandro Weiser spiller for Reading i Championship, mens Marcel Buchel spiller for italienske Empoli. Keeperen Peter Jehle spiller forøvrig sin 121. landskamp.

Det lille landet har i sine vennskapskamper så langt dette året ikke maktet å vinne en eneste gang. Etter en uavgjort mot Gibraltar i mars, har landet tapt mot Færøyene, Island og Danmark. Landet har vunnet 12 fotballkamper gjennom tidene.

Chong-seier

Uniteds unggutt Tahith Chong (16) var i aksjon for Nederlands U19-landslag denne kvelden, og spilte fra start da Oranjes unggutter slo Tyskland 2-1 i en vennskapskamp.

 

Powered by Labrador CMS