Ryktesaker, uke 11

Ny Real Madrid-interesse for De Gea?

Publisert Sist oppdatert

Les også: Ryktesaker uke 10


Søndag 17. mars:

09.17: Søndager gir oss ofte mye rart på ryktefronten, og søndagsutgaven av Daily Mirror er ofte blant de ivrigste bidragsyterne til det. De melder nå i en såkalt eksklusiv sak at Real Madrid er interesserte i David de Gea igjen nå som Zinedine Zidane har tatt over managerjobben igjen.

Det kan selvsagt hende at det er noe i det, David de Gea er tross alt en svært brukbar målvakt, men vi mister ikke nattesøvnen av at Mirrors John Richardson skriver dette likevel.

09.13: Calciomercato er en dårlig kilde, men vi tar med likevel at de skriver at United, Juventus, Tottenham og City alle følger med på Lyons Tanguy Ndombele. Den 22 år gamle midtbanespilleren har imponert stort, men Lyon-president Aulas er ikke ventet å slippe ham billig. Det oppgis en mulig overgangssum på £63-68 millioner.

Lørdag 16. mars:

08.39: Verdensmester Samuel Umtiti kan komme til å forlate Barcelona i sommer – spesielt hvis Uniteds Champions League-kvartfinalemotstander signerer Matthijs de Ligt. Spilleren selv liker tanken på en overgang til United eller City, ifølge Calciomercato, som er en kilde vi ville tatt med en klype salt (ganske mange klyper salt, egentlig).

08.31: Mer om Antonio ValenciaEl Universo (en av de største avisene i Ecuador) siterer spillerens far – Luis Valencia – på at United-kapteinen definitivt ikke kommer til å fortsette i United. Spilleren ønsker en forandring, og klubben kommer heller ikke til å ville fornye, sier han.

Luis Valencia sier videre at sønnen nå ønsker stabiliteten en toårskontrakt kan gi ham, og at Arsenal, West Ham, Inter og en kinesisk klubb har vist interesse.

08.21: Ifølge lokalavisa har Ole Gunnar Solskjær gitt Ed Woodward beskjed om hvilke spillere som bør forlate klubben, i tillegg til hvilke spillere han mener United bør hente inn, og en forsvarstrio kan fort være på vei ut av klubben.

Antonio Valencia kommer til å forlate klubben, og det samme kommer Matteo Darmian til å gjøre (og nå vil det bli lettere for italienske klubber å signere ham, siden han bare har ett år igjen av kontrakten). I tillegg nevnes det at Marcos Rojo – som United har prøvd å kvitte seg med flere ganger – kan frigjøre rom for en ny midtstopper. Problemet der er høy lønn, og at kontrakten hans går til 2021, så det kan (igjen) bli vanskelig å kvitte seg med argentineren.

Fredag 15. mars:

09.50: Manchester Evening News har kommet med litt ulik info det siste døgnet, blant annet at det langt i fra er sikkert at Juan Mata blir. Spanjolen ønsker visstnok en toårskontrakt, og så er spørsmålet altså om United til slutt godtar det. Samtidig skal Angel Gomes ha vært på vei ut på lån i januar frem til Solskjær overtok og la ned veto mot det.

07.40: I den grad noen tror at ting har skjedd som ikke er offentliggjort, så skriver Daily Mails United-journalist Chris Wheeler at Ole Gunnar Solskjær og teamet, blant annet Mike Phelan, fortsatt ikke vet noe om de kommer til å bli Uniteds permanente managere. Phelan returnerer blant annet en tur til Australia og jobben sin som sportsdirektør for Central Coast Mariners under den kommende landslagspausen.

Torsdag 14. mars:

17.50: The Sun er for alvor på jobb i dag – og mener nå å vite at Manchester United har kastet seg inn i kampen om PSGs Adrien Rabiot.

Franskmannen står uten kontrakt til sommeren, og har gjort det klart at han ønsker seg bort fra Paris.

09.20: Paul Pogba skal ha gitt Ole Gunnar Solskjær klar beskjed om at han ønsker å bli værende i United. Under José Mourinho falt Pogba i unåde og franskmannen var usikker på sin egen fremtid i United.

Solskjær og Pogba skal ha hatt flere gode samtaler den siste tiden og Pogba skal der ha forsikret Solskjær og United at han ikke har noen intensjoner om å forlate klubben, skriver The Sun.

08.00: Manchester United har fått klarsignal til å hente Tottenhams belgiske midtstopper Toby Alderweireld i sommer, skriver Mirror.

I vinter aktiverte Tottenham en klausul om å forlenge belgierens kontrakt, men den klausulen innebar også at Alderweireld kan gå for 26 millioner pund i sommer.

Samtidig skal United også være åpne for å lytte til bud på Eric Bailly.

Det er verdt å ta med at saken er skrevet av Darren Lewis og ikke David McDonnell som er avisens United-journalist.

Onsdag 13. mars:

20.22: Ifølge The Sun – og her er det verdt å nevne at saken ikke er skrevet av avisas United-korrespondent, noe som betyr at vi tar det med en litt større klype salt enn ellers – trapper United opp sin interesse for Crystal Palaces Aaron Wan-Bissaka.

Solskjær skal ha blitt imponert over det han har lest i speiderrapportene om høyrebacken, som United skal ha sett mange ganger denne sesongen.

18.38: Evening Standard skriver at United føler seg trygge på at Paul Pogba blir værende i klubben, og at interessen for Barcelonas Ivan Rakitic derfor har kjølnet. Kroaten skal tidligere ha blitt sett på som en mulig signering hvis Pogba skulle ende opp med å forlate United.

Saken er skrevet av James Robson, som tidligere jobbet for Manchester Evening News.

15.40: – Jadon (Sancho) kommer til å spille for Borussia Dortmund neste sesong. Vi planlegger definitivt med ham, sier Dortmunds sportssjef Michael Zorc til Bild.

– Jeg kommer ikke til å sette noen pris på ham heller, men jeg står på at det å få tak i ham vil være vanskelig også for verdens største klubber akkurat nå, fortsetter han.

Så er spørsmålet om dette er et forhandlingsutspill eller om det faktisk er så godt som uaktuelt for tyskerne.

PS. Sancho ble onsdag igjen tatt ut i den engelske A-landslagstroppen.

08.00: The Sun skriver i en såkalt eksklusiv sak at Ole Gunnar Solskjær ikke kommer til å prioritere en stopperforsterkning til sommeren, fordi han heller ønsker å bruke pengene blant annet på Dortmunds Jadon Sancho. Ifølge artikkelen følger United også med på Douglas Costa (Juventus) og Ivan Perisic (Inter) som kantalternativer.

Tirsdag 12. mars:

18.15: Miguel Delaney, langt fra de verste på troverdighets-skalaen vår, melder tirsdag ettermiddag at United vil forsøke å signere Jadon Sancho i sommer. Den unge Borussia Dortmund-vingen vil koste United i overkant av 80 millioner pund, men det skal ikke være noe problem – ettersom Sancho er et av hovedmålene i sommer.

Philippe Coutinhos representanter skal også ha kontaktet United om en potensiell overgang i sommer, men det skal ikke være den posisjonen klubben ønsker å forsterke.

Les hele saken hos The Independent her. 

16.15: Uniteds interesse i Benfica-duoen Ruben Dias og Joao Felix er ikke ferske nyheter i denne ryktespalten, og mandag kveld skal Manchester United vært den eneste engelske klubben som hadde representanter på plass for å se de to – i oppgjøret mot Belenenses.

Tirsdag melder portugisiske Record og O Jogo at Uniteds interesse i de to spillerne er vedvarende, tross en samlet prislapp på gode 180 millioner euro. 

Her kan dere lese hvordan de to klarte seg i mandagens oppgjør, hos Sport Witness. 

08.46: Nederlandske De Telegraaf skriver at Manchester United, Liverpool, Tottenham Hotspur, Bayern München, Borussia Dortmund og Inter er blant klubbene som er interesserte i PSV-vingen Steven Bergwijn, og som følger ham med speidere.

21-åringen har to A-landskamper for Nederland.

Mandag 11. mars:

21.30: United ønsker å offentliggjøre Ole Gunnar Solskjær som den permanente manageren under den kommende landslagspausen (etter Wolves-kampen lørdag), dette for å kunne planlegge videre i enda større grad. Det er Daily Mirrors fotballsjef John Cross som skriver dette, noe som betyr at hjemmekampen mot Watford 30. mars blir hans første som permanent United-manager hvis det stemmer. Det har vært mye snakk om Solskjærs kontrakt den siste uken, men Mirror fastholder at United betaler Molde åtte millioner pund for å få nordmannen permanent.

18.30: Så ble det bekreftet: Zinedine Zidane er Real Madrids nye manager.

15.41: Ikke helt United-relatert, men vi tar det med likevel: nå meldes det fra flere seriøse kilder at Zinedine Zidane kommer til å ta over Real Madrid igjen. Dermed blir det ingen retur til Madrid for José Mourinho. I alle fall ikke ennå.

10.14: Det er en svært rolig start på uka når det gjelder rykter, og ellers hadde vi kanskje ikke valgt å nevne Daily Express-rapporten om Alexis Sánchez – for det er jo ikke en avis som har gjort seg særlig fortjent til å bli tatt seriøst.

Det de skriver er uansett at det kan bli vanskelig for United å få kuttet lønnsutgiftene ved å kvitte seg med Sánchez – selv om United skulle tilby seg å betale deler av lønnen til chileneren videre også (noe klubben sannsynligvis i et slikt tilfelle må, siden få/ingen vil være villige til å matche lønnen han får i United). Dette fordi Sánchez ikke har noen planer om å reise, og ønsker å bli i United.

Vi minner igjen at Daily Express ikke er en spesielt treffsikker kilde.

Powered by Labrador CMS