– Carrick skadefri, Pereira ute

Louis van Gaal snakket ærlig om spilleruroen, De Gea, Martial, Januzaj, Wilson og mye mer fredag.

Publisert Sist oppdatert

Louis van Gaal møtte pressen fredag ettermiddag, for å snakke om lørdagens kamp med Liverpool.

Lørdagens motstander ble imidlertid ikke nevnt i særlig grad.

I stedet handlet det om David de Gea, Anthony Martial, skader og den påståtte uroen i United-garderoben.

Om den såkalte uroen blant spillerne:

– Noen spillere kom også til meg og beklaget det som kom ut i avisene. Det er utrolig. Jeg har også sagt at Rooney er den beste kapteinen jeg har hatt. Jeg har hatt Danny Blind, han var alltid min beste kaptein. Nå sier jeg at Rooney er min beste kaptein. Det leser Danny Blind. Da blir han skuffet, siden Rooney er min beste kaptein nå. Jeg sier alltid hva jeg føler, men også hvordan ting er. Oppsummert: Forholdet mitt til spillerne er veldig bra. Det er også bare ni spillere igjen fra den gamle gruppa. Resten er kjøpt, så de sier nok ikke at jeg er en elendig manager.

Om David de Gea:

– Jeg tenker ikke på hva som skjedde med Real. Jeg venter på informasjon i slike saker. Jeg spurte Ed om vi sendte papirene for sent. Han sa nei. Det hadde vi beviser på. For meg er det nok informasjon. Da tenkte jeg kun på hva David de Gea måtte gjennomgå (lide). Men fotballverdenen er gal. Det kan ikke jeg endre.

– Men ja, jeg trodde også for to uker siden at De Gea kunne skrive under på ny kontrakt. Jeg sier alltid: Overganger er en prosess. Alt kan hende. Spesielt mot slutten av prosessen. Jeg kunne ikke forutse dette, men hadde et håp. Uansett hva media skrev så ønsket vi ikke å selge ham. Vi solgte ham ikke, heller, og nå er han her. Hadde Real gjort alt til riktig tid, så ville han imidlertid vært solgt. Jeg er imidlertid veldig glad for at han blir. Han var vår beste spiller forrige sesong. Det ble en lykkelig slutt.

Om Anthony Martial:

– Martial 50 millioner? Da må han score, sier vel fansen. Nei, han er 19 år. Det er ikke så lett. Se på Di Maria. Presset her er også mye større. Så nei, jeg tror ikke at vi skal legge for mye press på ham. Han må tilpasse seg kulturen her, vår filosofi, og det er vanskelig nok. Kanskje kan han vise glimt av kvalitetene sine denne sesongen.

– Galskapen i fotballen er at det er et marked, og i markedet er det en pris. Jeg sier: Vi trenger en spiss i fremtiden. Han er den beste i sin alder. Vi kan vente ett år, men da blir han 10 milloner dyrere. Nå kan vi bygge ham opp og gi ham sjansen.

-. Jeg sa til Januzaj at jeg kommer til å gi deg sjanser, men så bestemte jeg meg for at det er bedre for ham å dra et annet sted. Da får du kanskje spille mer. Kanskje han utvikler seg mer. Samme med James Wilson. Gå til Championship. Da får du mer spilletid. Så kaller jeg deg tilbake hvis vi får en spiss skadet. Derfor låner vi ut spillere. Vi tror på kvaliteten til begge spillerne, men det hadde ikke vært bra om de hadde et nytt år som i fjor.

Om skadene:

Adnan JanuzajOm utlånene av Januzaj (og trolig Wilson):

– Phil Jones er på vei tilbake, men er fortsatt skadet. Vi må ta en prat med en spesialist.

– Andreas Pereira er den eneste som kom tilbake fra landskampene med skade. Michael Carrick er klar.

 

Powered by Labrador CMS