Fortsatt i tenkeboksen

Spanias landslagssjef Vicente Del Bosque, innrømmer at han ennå ikke har bestemt seg med hensyn til keeperplassen.

Publisert Sist oppdatert

Den 35 år gamle veteranen Iker Casillas eller Premier Leagues beste keeper, 25 år gamle David De Gea? 

vb
VICENTE DEL BOSQUE – klør seg fortsatt i hodet.

For Vicente Del Bosque er valget åpenbart vanskelig. Det er bare seks dager igjen til hans spanske EM-favoritter innleder forsvaret av en tittel de har sikret seg ved de to foregående europeiske sluttspillene, begge med Iker Casillas som førstemålvakt. Men, og utvilsomt til manges undring, grubler den 65 år gamle suksesstreneren fortsatt.

– Jeg trenger ikke å foreta noen avgjørelse nå, men vil heller bestemme meg senere, sier Del Bosque, ifølge Manchester Evening News.
Den samme Del Bosque skal for øvrig ha bekreftet at De Gea skal stå tirsdagens treningsoppgjør mot Georgia, etter at Casillas sto forrige ukes kamp mot Sør-Korea.

– Ikke lenger fremtiden

Samtidig uttaler Iker Casillas til den spanske radiostasjonen Cadena Cope (via Daily Mailat «David De Gea ikke lenger tilhører fremtiden». 35-åringen mener tvert imot at United-keeperen en sterk utfordrer til den umiddelbare jobben mellom de regjerende mesternes stenger.

“Enhver bevegelse jeg måtte foreta i retning David vil bli tatt ut av sammenheng for så å bli brukt på tv”

Iker Casillas

Mens Casillas har 167 landskamper siden han debuterte i 2002, har De Gea bare åtte siden han første gang fikk sjansen mot Frankrike i september 2014. DDG sto bare tre av EM-kvalifiseringskampene som ledet opp til Euro 2016, men likevel er det mange som holder ham som favoritt til førstekeeperjobben under EM. Det bekymrer tilsynelatende ikke Iker Casillas så veldig mye.

– Jeg vet at 40 kameraer fokuserer på alt jeg gjør. Enhver bevegelse jeg måtte foreta i retning David vil bli tatt ut av sammenheng for så å bli brukt på tv.

– Selv om jeg er 35, har jeg beholdt den samme sulten og entusiasmen, og jeg fortsetter å konkurrere. Nå konkurrerer jeg med De Gea og (Sevilla-keeper) Sergio Rico, og det går veldig bra.

Om det går så bra at han fortsatt vil være Del Bosques foretrukne, eller om David De Gea omsider tar over hanskene for godt, gjenstår å se.

Powered by Labrador CMS