Ryktesaker, uke 12

Interesse for Hudson-Odoi og Godfrey?

Publisert Sist oppdatert

Les også: Forrige ukes rykter

Søndag 24. mars:

11.53: En sak fra noen dager siden som gikk oss hus forbi: The Sun skriver i en såkalt eksklusiv sak at United kan sikre seg Toni Kroos for £50 millioner denne sommeren, siden tyskeren ønsker å flytte på seg. Det er ikke en av avisas vanlige United-skribenter som har skrevet saken, så vi anbefaler definitivt en viss skepsis til dette ryktet.

11.17: Daily Mirror går hardt ut med en overskrift om at United planlegger å bruke £250 millioner på å sikre seg João FélixRúben Dias og Bruno Fernandes, noe som ærlig talt bare kan karakteriseres som tullprat, og en konsekvens av at journalistene ikke får skrive overskriftene selv.

Det saken egentlig handler om (og vi stoler ikke helt på det heller siden søndagsutgaven av Daily Mirror ikke har særlig høy treffsikkerhet) er at Solskjær har blitt bedt om å holdes oppdatert om trioen.

Og hvor kommer £250 millioner fra? Jo, de har bare plusset sammen de tre spillernes utkjøpsklausuler.

10.49: La Gazzetta dello Sport (her gjengitt av Calciomercato) skriver angivelig at Napoli-stopper Kalidou Koulibaly vil koste United €150 millioner – altså nesten £130 millioner. Det høres ikke ut som om det vil bli enkle forhandlinger med Napoli-president Aurelio De Laurentiis akkurat om det skulle stemme.

10.31: The Sun skriver at Norwich-stopper Ben Godfrey er et overgangsmål for United. 21-åringen skal ha sjokkert Premier League-klubber med sin form for opprykksjagende Norwich, og sist helg skal United ha hatt speidere til stede da Godfrey scoret seiersmålet borte mot Rotherham.

Saken er skrevet av Mike McGrath, som ikke er avisas United-korrespondent. Vi anbefaler å ta det med en klype salt.

10.22: Ifølge Daily Mail har United også blitt med på jakten etter Chelsea-stjerneskuddet Callum Hudson-Odoi. Bayern München, Borussia Dortmund og Liverpool er også interesserte.

Chelsea avslo et Bayern-bud på £35 millioner i januar, og Bayern planlegger et nytt bud på £30 millioner den kommende sommeren – et lavere bud fordi Hudson-Odois kontrakt går ut sommeren 2020.

Chelsea er i utgangspunktet ikke spesielt interesserte i å selge, men Hudson-Odoi (som på fredag satte rekord som den yngste engelske landslagsspilleren i en tellende kamp, en rekord Duncan Edwards hadde tidligere) skal ikke være noe nærmere å signere en ny kontrakt.

Lørdag 23. mars:

11.20: Manchester United eller PSG? Hvis vi skal tro Neil Custis (som faktisk er jevnt over god på United-saker) i The Sun, er det valget Jadon Sancho står overfor nå.

Journalisten hevder at det allerede har vært møter mellom representanter for klubb og spiller, og at Dortmund minst ønsker seg 70 millioner pund for spilleren.

Det trekkes igjen frem at Sancho selv vil foretrekke en overgang til United, og igjen så er det denne retweeten fra unggutten som holdes til grunn: 

10.00: Han skal ha bestemt seg, Raphaël Varane. Midstopperen ønsker seg en ny utfordring, melder Marca.

Den spanske avisen skriver at Varane allerede har fortalt sine nærmeste venner i garderoben om beslutningen sin, og at Zidane skal ha innsett at stopperen er tapt.

Vi minner om at slike ting har en tendens til å endre seg hurtig i fotball, og det er ikke mange sesongene siden vi var helt bombesikre på at Sergio Ramos også ønsket å bli United-spiller, i et spill som i all hovedsak handlet om å sikre seg en bedre kontrakt i Real Madrid.

Vi håper at dette er annerledes, men brent barn skyr ilden.

Fredag 22. mars:

15.05: Manchester United og David de Gea er fortsatt i forhandlinger om ny kontrakt, skriver Daily Mirror. Men mens klubben tilbyr en ukelønn på 350.000 pund, ønsker De Gea seg nærmere 500.000. Derfor har ikke partene blitt enige ennå. Real Madrid følger situasjonen, skriver David McDonnell, som er avisens United-korrespondent.

12.00: Argentinske El Dia skriver ifølge Sport Witness at de forventer at Marcos Rojo ender i Estudiantes. United-spilleren har den siste uka trent litt med klubben, og at Rojo ønsker seg dit. Så spørs det mer når det skjer enn om det skjer, ifølge avisen.

11.50: Manchester Evening News skriver at rapportene som kobler Ander Herrera til en PSG-overgang bommer stort, og at United fortsatt tror at de kan beholde ham. Samtidig så inneholder ikke saken noe særlig annet enn det, og da er spørsmålet hva slags informasjon de egentlig sitter på – kanskje foruten en offisiell briefing fra United om at klubben håper å bli enig med spilleren om en ny kontrakt.

11.30: Rio Ferdinand sa nylig i en sak til goal.com at han ville elsket å se Jadon Sancho i United-trøye, og Sancho retweetet dette før han angret seg og fjernet det. Gratisavisen Metro tok imidlertid et skjermbilde før det forsvant, og så får man selv vurdere om dette betyr noe eller ikke.

11.00: Raphaël Varane har blitt koblet til Manchester United den siste uka. Real Madrid-stopperen er nå på landslagssamling, men ønsket ikke å si noe om sin egen fremtid til franske medier.

– Jeg ønsker ikke å diskutere min egen fremtid offentlig, sa Varane til Le Parisien.

09.05: Franske RMC kommer nå med samme melding som The Sun. Ander Herrera skal være i forhandlinger med Paris Saint-Germain. Spanjolens kontrakt går ut i sommer.

08.20: Vi tar med oss to rykter fra Daily Star, samtidig som vi understreker at det ikke er en avis med et spesielt godt omdømme. De skriver at United vurderer en overgang for Sporting Lisboa-kaptein Bruno Fernandes og Harry Maguire.

Torsdag 21. mars:

20.04: The Sun hevder i en såkalt eksklusiv sak at Ander Herrera nå forventes å gå til PSG etter sesongen. Spillerens kontrakt går ut i sommer, så han kan i så fall gå gratis.

Det har hele tiden vært rapportert at Herrera har et ønske om å bli værende, men nå rapporteres det om en avtale i PSG som vil gi ham £150.000 i uka.

Vi gjør oppmerksom på at saken ikke er skrevet av avisas vanlige United-korrespondent, og at vi derfor ville tatt det hele med noen klyper salt.

14.05:  Daily Mail har også sin sak om Jadon Sancho i dag, og den er kanskje best egnet til å helle kalt vann i årene på United-fansen. Til avisen sier nemlig sentrale kilder i klubbledelsen at de er sikre på at unggutten spiller i Bundesliga-klubben også neste år, og avviser at det er noen som helst planer om å selge stortalentet.

08.15: En ny dose Jadon Sancho på morgenkvisten, denne gang fra Mirror. Borussia Dortmund skal være villige til å selge stortalentet for rundt 100 millioner pund om klubben kan få Chelseas Callum Hudson-Odoi som erstatter, skriver avisens fotballsjef John Cross.

Vi tar også med at Telegraph har en lignende sak om at Borussia Dortmund vil gi Bayern München kamp om Hudson-Odoi, riktignok uten å nevne at det forutsetter et salg av Sancho for å finansiere et kjøp av Chelsea-spilleren.

Chelsea har allerede sikret seg Christian Pulisic fra Dortmund for neste sesong og kan også bruke noen av de knappe 60 millioner pundene de fikk for Pulisic til å hente Hudson-Odoi. 

08.00: Manchester United kommer til å gjøre «alt» som står i klubbens makt for å hente Jadon Sancho i sommer, og skal være optimistiske, særlig ettersom Manchester City aldri fikk på plass en klausul i kontrakten om at han ikke kunne bli solgt til United da City solgte Sancho til Borussia Dortmund, skriver London Evening Standard.

Artikkelen er ført i pennen av James Robson som tidligere jobbet i Manchester Evening News.

Onsdag 20. mars:

09.00: Bør kanskje ta med at Paulo Dybala (Juventus) og Adrien Rabiot (PSG) også kobles til United. Dette fordi Dybala skal ha gitt uttrykk for at han kunne tenke seg til England, og fordi Rabiot altså ikke er klar for Barcelona – og sånn sett skal være tilgjengelig også for andre. Vi minner imidlertid om at det er langt fra denne typen rykte til at det virkelig skjer noe.

08.00: BBCs United-journalist Simon Stone skriver at United har sagt ja til å spille to kamper i International Champions Cup i sommer. Kampene blir i Asia, og minst én av motstanderne blir fra Premier League, skriver han. Fra før av har United booket to kamper i Australia. Se terminlisten her.

07.30: Vi kan jo også ta med at Roma-stopperen Kostas Manolas, som tidligere er koblet til United, visstnok skal være tilgjengelig for «bare» 36 millioner euro hvis Roma går glipp av Champions League neste sesong, skriver Calciomercato. Med ti kamper igjen å spille i Serie A ligger de fire poeng bak Champions League-plass.

07.10: Vi ville foreløpig ikke brukt mange kalorier på denne, men spanske Sport skriver at United er foran i køen blant dem som ønsker Antoine Griezmann til sommeren, etter at han visstnok (igjen) vurderer fremtiden sin.

Tirsdag 19. mars:

14.00: I en såkalt eksklusiv sak melder The Sun at Thibaut Cortois kan havne i Manchester United neste sesong, i en slags byttehandel med David De Gea.

United skal ikke være førstevalget til Thibaut, som har hatt en forholdsvis vanskelig start på Madrid-eventyret sitt.

Saken er ikke skrevet av avisens United-journalist, og vi anbefaler som vanlig å finne frem saltbøssen til dette ryktet.

08.45: Raphaël Varane har tilbragt åtte sesonger i Real Madrid, og sanket 14 store titler i sin tid i Spanias hovedstad. Nå kan det være tid for å flytte på seg for midtstopperen, melder L’Equipe.

Midstopperen skal føle at han har utrettet maksimalt i Real Madrid, og at han trenger nye utfordringer. Det høres egentlig litt sprøtt ut nå som Zinedine Zidane er tilbake som manager for klubben, men avisen regnes som en seriøs kilde.

United skal selvfølgelig være interessert i stopperen – som de har hatt på blokka siden tiden i Lens.

Prislappen skal ligge et sted mellom 100 – 140 millioner euro.

Mandag 18. mars:

19.54: Daily Record skriver at Real Madrid har David de Gea på ønskelista. Storklubben tror de kan utnytte kontraktsutfordringene mellom United og De Gea til å endelig sikre seg spanjolen.

Saken er skrevet av Duncan Castles, som mest av alt har vært kjent som en Mourinho-kjenner – vi er mer usikre på hvor gode kilder han har i Real Madrid. Sunday Mirror skrev for øvrig om noe av det samme, det er nevnt i forrige ukes ryktespalte, men heller ikke der er vi helt overbevist.

13.00: Gareth Bale trener denne uka på Carrington sammen med Wales, men United har ingen planer om å kjøpe ham fra Real Madrid. Det skriver ESPNs troverdige journalist, Mark Ogden. Han gjentar det som andre allerede har skrevet – at United kommer til å gå etter yngre spillere enn den 29 år gamle waliseren.

10.00: David Moyes sier at Toni Kroos hadde blitt United-spiller om han hadde fått fortsette i jobben. Moyes hadde møtt Kroos som hadde takket ja til en overgang, men i stedet fikk skotten sparken og tyskeren dro til Real Madrid.

Powered by Labrador CMS