Nesten umulig å score på

Dette bør gi trygghet før Celta-kampene og sesong-innspurten.

Publisert Sist oppdatert

United møter Celta Vigo borte torsdag kveld, og etter litt for mange poengdelinger i Premier League er det mange United-fans som både er spente og skeptiske.

Forsvars-arbeidet vårt de siste månedene burde imidlertid kunne roe nervene.

Faktum er nemlig at United kun har sluppet inn to mål i såkalt åpent spill på 14 ligakamper etter nyttår. Det er klart best i Premier League – også langt bedre enn titteljagende Chelsea og Tottenham.

Inkluderer man også alle cupkamper i England og Europa må man faktisk helt tilbake til tapet mot Chelsea på Stamford Bridge i oktober for å finne forrige gang United måtte tåle to baklengs etter åpent spill i én og samme kamp. Etterpå har United spilt 43 kamper, noe som er et klart bevis på at det defensivt henger bra sammen nå.

Baklengsmål i åpent spill i ligaen i 2017 (Opta):

Forbedringen er merkbar, hvis man sammenlikner med antall baklengs i åpent spill den første halvdelen av sesongen.

Baklengsmål i åpent spill i ligaen august-31.desember (Opta):

2017…

Totalt, i alle turneringer, har United spilt 57 kamper denne sesongen. 29 av dem ble spilt mellom august og 31. desember, mens 28 er spilt etterpå.

Ser man på absolutt alle innslupne mål, fordelt på første og andre halvdel av sesongen, så er forskjellen også stor.

United slapp inn 26 mål på de første 29 kampene denne sesongen, men har bare sluppet inn 15 på de siste 28. United holdt nullen 11 ganger på de første 29 kampene, men det har økt til 15 nuller på de siste 28.

I første halvdel av sesongen slapp United også inn tre mål én gang (Watford) og fire mål én gang (Chelsea), men i 2017 har United aldri sluppet inn mer enn to mål (to ganger).

VIKTIG: Eric Bailly har spilt en sentral rolle da United har stengt igjen bakover etter nyttår.
VIKTIG: Eric Bailly har spilt en sentral rolle da United har stengt igjen bakover etter nyttår.

Ser man på europacupkampene i knockout-spillet så ble det én baklengs, etter åpent spill, i begge kampene mot Anderlecht, mens det ble én baklengs over to kamper mot Rostov. Før det holdt United nullen både hjemme og borte mot St. Etienne.

Prestasjonen blir ikke noe verre av at alle United-fans selvsagt er smertelig klar over hvor mange skader troppen har måttet tåle den siste tiden, spesielt på stopperplass.

Nå er Chris Smalling og Phil Jones tilbake i troppen igjen mot Celta Vigo, men forsvarsspillet har tross skadene uansett vært på aller høyeste nivå de siste månedene.

Så er det bare å håpe at det fortsetter torsdag kveld, og at de offensive spillerne også tar vare på de sjansene som dukker opp.

Powered by Labrador CMS