MONACO - AUGUST 25: Anthony Martial (C) of Monaco is challenged by Jose Gaya (L) and Enzo Perez of Valencia during the UEFA Champions League qualifying round play off second leg match between Monaco and Valencia on August 25, 2015 in Monaco, Monaco. (Photo by Valerio Pennicino/Getty Images)

Ryktesaker, uke 35

Bud på fransk spiss, og mye handler om keepere på tampen av overgangsvinduet.

Publisert Sist oppdatert

Forrige ukes rykter

Søndag 30. august:

22:15: Javier Hernandez har vært ryktet bort fra Manchester United den siste tiden, og etter straffemiss og bom på åpent mål mot Club Brugge så flere medier for seg at United-karrieren var over for meksikaneren. Tyskland ser nå ut til å være neste stoppested for måltyven som var på lån i Real Madrid forrige sesong. Ifølge tyske Kicker annonseres Chicaritos overgang til Bayer Leverkusen i morgen, informerer Sport Witness søndag kveld.

21:00: United har lenge vært ryktet å være ute etter en ny spiss. Ifølge franske RMC skal Manchester United ha lagt inn et bud på Monacos Anthony Martial. Prisen skal kunne stige til €50m. 

16:45: Gianluca Di Marizo, for Sky Sports i Italia, skrev søndag ettermiddag at Javier Hernandez’ agent skal møte med West Ham for å sluttføre en avtale for spissen. Fenerbahce skal også være interessert i meksikaneren. Di Marzio skrev også at West Ham skal ha lagt inn et bud på ca. £10m, mens Bayer Leverkusen skal være klare med et bud på £12m.

14.30: Også BBC melder om kollapsen av Víctor Valdés-avtalen med Besiktas nå.

14.00: United er klare til å selge David de Gea til Real Madrid. United kommer heller til å være for vrange, men forventer at Real Madrid setter i gang forhandlingene. Dette melder Mark Ogden i Daily Telegraph. Han melder videre at United kommer til å gjøre et sent forsøk på å hente Jasper Cillessen fra Ajax.

13.08: Neymar blir i Barcelona, melder han selv. Dette ifølge The Sun (krever abonnement).

13.03: Daily Mirror refererer til tyrkiske Haber Turk når det meldes at Víctor Valdés blir klar for Besiktas i ettermiddag. Samtidig meldes det i andre rapporter om at det ikke blir noen avtale etter at Besiktas prøvde å endre på avtalen i siste liten:

13.01: Vi nevnte Draxler her i går, men det ryktes i Tyskland at han er klar for CL-motstander Wolfsburg, etter at han lenge har vært linket til Juventus. Schalke avviser dette, men det er uansett lite/ingenting som tyder på at United er med i kampen om talentet.

12.58: En av søndagens motstandere, Bafétimbi Gomis, blir i søndagens The Sun (gjengitt her i lokalavisa) linket til United. Spilleren skal ha en utkjøpsklausul på £7 millioner, og Van Gaal skal være en fan av 30-åringen, meldes det. Speider Jim Lawlor skal ha studert franskmannen, som har scoret i samtlige tre ligakamper hittil.

12.49: Litt mer om David de Gea:

Ifølge Independent føler Real Madrid seg sikre på at de kan få fullført en overgang allerede i løpet av dagen (det snakkes om en overgangssum på £29 millioner), og skriver også at United håper å hente Jasper Cillessen som spanjolens erstatter.

09.11: Litt David de Gea-nytt: Simon Mullock skriver i Daily Mirror at 24-åringen frykter at Van Gaal vil ødelegge for EM 2016-sjansene hans om han blir i United. Ifølge en annen artikkel av samme mann har United ingen planer om å senke kravene sine, og det meldes ellers fra Spania at Real Madrid gjør seg klare til å presentere De Gea om de skulle klare å overbevise United om å selge, men det skal ikke ha vært noen nylig kontakt mellom klubbene.

08.12: Jason Burt i Sunday Telegraph, en mer pålitelige kilde enn den under, melder om mye av det samme, noe som gjør det en del lettere å tro på det. Burt skriver at West Ham også ønsker Hernández, men at spilleren selv foretrekker Leverkusen på grunn av klubbens Champions League-deltakelse.

Det kan komme et nytt bud på Sadio Mané. United skal være villige til å betale mer enn £20 millioner for senegaleseren, ifølge avisa.

07.50: Mail on Sunday (som ikke er den mest pålitelige publikasjonen i verden) skriver at Javier Hernández har fått beskjed om at han kan forlate klubben. Meksikaneren imponerte ingen med innhoppet sitt mot Club Brugge, og Van Gaal mener ifølge avisa at han vil ha nok med Rooney, Fellaini, Wilson, Memphis og Januzaj som sine alternativer til spissposisjonen. Leverkusen skal være en sannsynlig destinasjon for Hernández.

Prioriteten er i øyeblikket å signere en høyreving. Southampton har ikke virket spesielt lystne på å selge Sadio Mané, men United skal være klare til å inngå forhandlinger om de får positive signaler rundt den mulige overgangen.

Lørdag 29. august:

19.50: Vi fikk Blackett-annonseringen vi ventet på, en sak som kan leses her. Ellers kan det nevnes, selv om det ikke er et rykte, at Thomas Müller nettopp har scoret sitt femte ligamål for sesongen, i Bayerns tredje kamp. Det er nok liten grunn til å skru forventningene om en signering av tyskeren for høyt opp, for det skal nok veldig mye til for at Bayern kvitter seg med storscoreren.

13.27: Også SkySports skriver nå om Tyler Blacketts lån til Celtic. Kanskje får vi en annonsering i løpet av dagen?

09.59: Telegraph videreformidler et rykte om at United kan være interessert i å sikre seg Julian Draxler. Draxler, som også blir koblet til Juventus og Arsenal, skal nettopp ha avslått et tilbud om ny kontrakt, og er lysten på en overgang utenlands. Ifølge Tuttosport skal overgangssummen være på bare £21 millioner, men vi stoler vel ikke helt på den informasjonen til tross for kontraktsavslaget.

09.34: United vil gjøre et siste forsøk på å sikre seg Gareth Bale dette overgangsvinduet, ifølge notorisk upålitelige Daily Star. Klubben planlegger nemlig et bud på £65 millioner pluss David de Gea for å få tilslaget på waliseren, som fortsatt er spilleren Van Gaal har aller mest lyst på.

Alle rapporter fra Spania tyder på at Real Madrid er lite villige til å kvitte seg med Bale, i tillegg til at spilleren selv ønsker å bli.

09.06: Gårsdagens Daily Express-rykte om Arjen Robben viser (igjen) at den avisen ikke er til å stole på. De Telegraaf har nemlig aldri skrevet at United skal bruke £73 millioner på kantspilleren. De har derimot rapportert om at United er villige til å bruke den summen, og at de er villige til å bruke store deler av den på én spiller, men koblingen mellom den summen og Robben skal den nederlandske avisen aldri ha gjort.

08.57: Tony Pulis har bekreftet sin interesse for Jonny Evans, og det rapporteres om at West Bromwich og Manchester United er enige om en overgangssum. Prisene som nevnes i ulike medier varierer mellom £4 millioner (+ £2 millioner i opsjoner) og £8 millioner. Les mer om dette i egen United.no-sak her.

02.00: Celtic skal ha vunnet kampen om Tyler Blackett. Det melder Daily Mail, som har vært i forkant hele veien når det gjelder United-spillerens ventede utlån. Den engelske avisen skriver at både West Brom, Real Sociedad og Valencia skal ha vært interesserte, men at 21-åringen til slutt har valgt å spille for Ronny Deilas lag.

Fredag 28. august:

14.55: Manchester United er i ferd med å kvitte seg med Jonny Evans og Victor Valdés, men ifølge Daily Mail kan dette fort bli det eneste klubben foretar seg på spillermarkedet før vinduet stenger.
Mens Evans tiltrekker seg interesse fra West Bromwich og Everton, synes det meste klart for at Valdés havner i Besiktas. Les mer her.

08.50: Italienske TuttoMercatoWeb hevder at Manchester United har lagt inn et bud på £29.1 millioner + diverse «add-ons» for Lazio-angriperen Felipe Anderson.
Lazio har følt seg sikre på å få beholde den 22 år gamle brasilianeren, men det var før de tidligere i uken røk for Bayer Leverkusen og dermed ble henvist til Europa League-spill.
Anderson sies å være desperat etter å få konkurrere blant de aller beste, i håp om å bedre sjansen til å  sementere plassen på det brasilianske landslaget. Akkurat der ligger kanskje Uniteds store mulighet.

08.30: Den nederlandske storavisen De Telegraaf melder at Louis van Gaal er villig til å bruke resten av sitt sommerbudsjett på én mann. Det er snakk om den ikke ukjente Arjen Robben, som visstnok skal være lysten på å linke opp igjen med sin tidligere landslagssjef.
Den 31 år gamle Bayern München-spilleren skal ifølge The Express (sic!) være tilgjengelig for rundt £73 millioner.

Torsdag 27. august:

15.00: Det har vært særdeles rolig på ryktefronten i dag. Hvorvidt det betyr at det bare er stille før stormen, gjenstår å se.
MailOnline melder imidlertid at Real Madrid forbereder det som vel må kunne karakteriseres som et forsøk på et siste og avgjørende trekk i kampen om David De Gea.
United står på sitt tidligere forlangende – et beløp som varierer alt ettersom hvilken kilde man benytter. Denne kilden hevder at beløpet er £33 millioner, som ifølge Real er altfor høyt. Klubben skal likevel være sikre på at de lykkes med sitt neste fremstøt. Det samme er visstnok også De Gea og agent Jorge Mendes.

Onsdag 26. august:

15.44: ESPN, som ikke er de vi stoler mest på når det gjelder rykter, skriver at United vil gjøre nok et stort forsøk på å sikre seg Gareth Bale mot slutten av overgangsvinduet. Det er lite som tyder på at Bale ønsker seg bort akkurat nå, og Real Madrid har vært klare på at waliseren ikke er til salgs, men United mener De Gea-situasjonen gir håp.

ESPN melder videre at United ikke har gitt opp Thomas Müller heller, og heller ikke John Stones. Det har tidligere vært snakk om å sende Jonny Evans i motsatt retning, en idé ESPNs Delaney mener Martínez har vært noe lunken til, men nå kan United visstnok vurdere å sende Phil Jones i motsatt retning.

15.30: Vi har skrevet mer om Valdés, les den saken her.

13.34: Oppfølging fra gårsdagen: Nå melder også Sky Sports om Víctor Valdés-enighet:

13.15: Guillem Balague skriver om Neymar-ryktene i en blogg for Yahoo Sport, og han mener ryktene om at Woodward har snakket med Barcelona om brasilianeren er bare oppspinn, og informasjon Neymar-leiren har gitt til medier som et ledd i en plan som etter hvert skal sikre spilleren en bedre kontrakt i Barcelona.

Balague mener lekkasjene vil fortsette i lang tid fremover, og at det altså er sannsynlig at vi vil høre mye om Neymar helt til han signerer (noe som fort kan bli neste sommer heller enn nå).

09.46: Ifølge Daily Star (ja, vi vet det) skal United være dypt skuffet over at Pedro heller gikk til Chelsea, og satser på å revansjere seg ved å snappe opp forsvarstalentet John Stones rett fremfor nesa til Chelsea.

09.17: Det snakkes om at United er på jakt etter store navn, og Jakub Blaszczykowski har for så vidt et stort navn, men kanskje ikke på helt den måten vi mente. Det ryktes om at han vil bort fra Dortmund, og dette baseres på rapporter fra Bild, men talkSPORT (en kilde som varierer fra middels til fryktelig) slenger i tillegg på Arsenal, Liverpool og Manchester United som klubber som er interesserte. Spesielt sannsynlig? Nja, da er nok Bilds påstand om interesse fra Real Betis mer sannsynlig.

09.14: Ifølge notorisk upålitelige Daily Express har United prøvd seg på Ilkay Gündogan igjen, basert på rapporter fra den tyske publikasjonen som også heter Express. Sentrale midtbanespillere er vel ikke det vi har mest behov for akkurat nå, og vi ser vel ikke særlig med grunner til å tro for mye på akkurat dette nå.

Tirsdag 25. august:

17.49: Ifølge Turkish Football, som pleier å være bra på nettopp tyrkisk fotball, hevder at United og Besiktas er enige om en overgang for Víctor Valdés. Dette kommer etter at det tidligere har vært snakk om at klubbens manager la ned veto mot signeringen, og rapporter fra Spania om at også rivalene Fenerbahce og Galatasaray var interesserte.

Det står ingenting om hva overgangssummen eventuelt vil være på.

09.55: Tyske Bild påstår at Manchester United har kastet seg inn i kampen om Wolfsburgs Kevin De Bruyne. Avisen skriver også at Uniteds forsøker å benekte interessen, men at dette bare er et forsøk på å redde ansikt dersom de ikke klarer å lokke belgieren til Old Trafford. City er fortsatt favoritter til å kapre den tidligere Chelsea-spilleren.

08.00: Så fra troverdige til virkelighetsfjerne, eller(?), rykter: The Sun (abonnement) hevder at Manchester United er villige til å punge ut med £240 millioner for en avtale med Barcelonas Neymar.
I en såkalt «exclusive» beskriver avisens Shaun Custis regnestykket slik: United må først må møte utkjøpsklausulen på £130 millioner. Deretter vil skattemessige forhold presse dette beløpet opp i £165 millioner.
Så har vi Neymars lønn – angivelig £75 millioner over fem år. Dermed ender vi opp i de nevnte £240 millionene.
Vanvittige summer vil vel de fleste hevde, men United ser på en slik avtale som ren markedsstrategi ved å la Neymar bli klubbens ansikt utad.

07.50: TalkSPORT melder at West Bromwich skal ha gitt Joleon Lescott beskjed om at han kan forlate The Hawthorns. Som erstatter ønsker klubben seg Jonny Evans, en spiller som virker å være helt ute i kulden på Old Trafford. Fra andre hold (The Mail) hevdes det at Evans vil avvente fordi han først og fremst håper på en avtale med Everton.

Mandag 24. august:

20.46: Siden det har vært litt hvisking og tisking om Zlatan i sommer så tar vi med denne infoen fra Ian Ladyman:

Vi har ikke sett selv sitatet fra Ladyman, siden denne United-bloggen i skrivende stund ikke har publisert intervjuet med Daily Mail-journalisten.

20.43: Fra spansk radio:

20.21: Akkurat hvor pålitelige Sport1 er vi ikke helt sikre på, men en av deres fremste reportere melder i alle fall at United har kastet seg inn i kampen om assistkongen Kevin De Bruyne:

Manchester City har lenge vært soleklar favoritt til å sikre seg belgieren, og tidligere i dag ble det også meldt fra Daily Telegraph om mulig interesse fra Bayern (som i så fall potensielt ville vente til neste sommer, en løsning som kan friste Wolfsburg). Så spørs det om dette er for å få fart på City, eller om interessen fra United er reell.

Mike Keegan i Daily Mail mener informasjonen ikke stemmer:

17.59: Kanskje dette får fart på den angivelige interessen Baggies har for Jonny Evans?

17.45: Brasilianske Globo Esporte melder også om United-interessen for Neymar, og går til og med så langt at de skriver om et bud som i pund vil være på nesten 140 millioner! Dette skal, om vi forstår artikkelen riktig, stemme overens med utkjøpsklausulen, men det er likevel ikke være ventet at en overgang skal skje nå. Som The Guardian også skrev: Det vil være mer sannsynlig neste sommer, tror de involverte partene.

Om det skulle skje vil verdensrekorden bli smadret av United.

Globo Esporte skal ikke være i nærheten av å være blant de verste brasilianske kildene, uten at vi har noen inngående kjennskap til mediet. En viss skepsis anbefales likevel når det er snakk om  ekstreme summer!

16.33: Angående Neymar-ryktet, som først vel oppstod i The Sun, så meldte Jamie Jackson fra The Guardian i går kveld at brasilianeren skal være interessert i en overgang. United tror uansett at det er mer sannsynlig å få det til neste sommer, og det å prøve seg på Barcelona-spilleren skal være en del av en langsiktig strategi.

United er klar over at dette kan handle om at Neymar prøver å få seg en bedre avtale i Barcelona. 23-åringen har tre år igjen av kontrakten sin.

16.29: Ifølge Daily Star er superagent Jorge Mendes nå hentet inn for å få i stand en overgang til United for Nicolás Gaitán. Det er i utgangspunktet veldig lite som tyder på at Gaitán er på vei til United, selv om enkelte aviser ikke gir seg. Vi anbefaler at denne saken, som det meste annet fra Daily Star, tas med et trillebårlass med salt.

13.10: Danske Berlingske Tidende melder at Besiktas er interessert i Anders Lindegaard. Avisen viser til tyrkiske Sabah hvor det fremgår at Istanbul-klubben skal stå klar med en ettårsavtale. Alternativt kan tyrkerne tenke seg Lindegaards klubbkamerat Victor Valdés.

10.10: Det er ikke bare Everton som ønsker seg Adnan Januzaj på et sesonglangt lån (se 07.50). Også West Ham er interessert i en avtale for Uniteds nummer 11, ifølge talkSPORT. Les mer her.

08.40: United er, ifølge Sky Germany, forventet å legge inn et siste bud på Thomas Müller.

08.00: Dynamo Kiev-manager Sergei Rebrov hinter på klubbens hjemmeside frempå om at spissen Andriy Yarmolenko er i Manchester Uniteds søkelys. Også Everton skal være interessert, men Rebrov prøver å overtale sin Yarmolenko til å overse de to Premier League-klubbenes fremstøt.
Den 25 år gamle spissen har 19 mål på 49 kamper for Ukraina.

07.50: Everton er fortsatt interessert i å hente Adnan Januzaj på lån til Goodison. Manager Roberto Martinez har lenge vært en stor beundrer av den 20 år gamle belgieren, og håper ifølge Liverpool Echo å sikre seg underskriften hans i løpet av overgangsvinduets siste uke. Det er i dag nøyaktig åtte dager til det stenger.

07.45: Southampton-manager Ronald Koeman gjentar (nok en gang) at verken Sadio Mané eller noen andre av klubbens spillere kommer til å forlate klubben i dette overgangsvinduet. Mané, som den siste uken har blitt koblet til United, måtte forlate banen med skade da Southampton i går spilte uavgjort 0-0 borte mot nyopprykkede Watford.

Du har fått med deg at united.no har et nytt diskusjonsforum?
Involver deg og diskuter United på unitedforumet.no.

Powered by Labrador CMS