– Kunne kostet dyrt

David de Gea innrømmer at United fort kunne ha stått igjen med skjegget i postkassen etter torsdagens Europa League-oppgjør med Ajax.

Publisert Sist oppdatert

Etter at Chicharito hadde sendt United i ledelsen allerede etter seks minutters spill, og dermed øket sammenlagscoren til 3-0, så det strålende ut med tanke på seieren. Men, istedenfor å fortsette kjøret mot gjestene, tok rødtrøyene av en eller annen grunn foten av pedalen.

Dermed ble Ajax invitert inn i kampen og oppmuntret til å forsøke seg. Og Frank de Boers mannskap tok imot invitasjonen. 1-0 til United ble til 1-1, og på tampen av oppgjøret glapp det helt da Ajax nok en gang satte ballen i noten bak David de Gea. Det var langt i fra ufortjent. Hadde scoringen kommet ti minutter tidligere, kunne United fort ha avsluttet kvelden en meget dyrekjøpt erfaring rikere.

Etter kampen var det en lett hoderystende De Gea som møtte pressen for å forklare hva som egentlig hadde skjedd:

– Vi startet veldig bra, og tok kontrollen med Chicharitos scoring. Men så begynte vi å slappe av og føle oss komfortabel. Når man gjør slikt mot lag som Ajax, da skjer nettopp det som skjedde med oss – vi tapte kampen, konstaterte De Gea, skuffet, men tross alt fattet.

Selv gjorde han det som kunne forventes av ham, ikke minst ved på mirakuløst vis å få hendene tidsnok opp til å stoppe Siem de Jongs knallharde heading i 2. omgang. Nettopp den manøveren ble kanskje helt avgjørende for at United nå befinner seg i 1/8-finalen.

– Jeg måtte være på alerten der ja, sa 21-åringen, og innrømmet samtidig at manager Ferguson ikke var fornøyd med lagets opptreden.

– Men vi kom oss videre, og det er det viktigste, sa den spanske sisteskansen lettet.

Athletic neste

Nå kan De Gea se frem til dobbeltoppgjør mot landsmenn fra Nord-Spania. Athletic Bilbao vant knepent 1-0 over Lokomotiv Moskva og sikret seg avansement takket være bortemålsregelen. Og United-keeperen ser frem til det forestående møtet, men advarer om å ta lett på oppgaven.

– Ja, for Athletic har et godt lag. Jeg har mange gode venner der, så jeg gleder meg til å dra tilbake til Spania – og vinne.

.

Powered by Labrador CMS