– Han hadde nok ikke gjort det dårligere enn De Gea

Mye tyder på at Ole Gunnar Solskjær må klare seg uten David de Gea i søndagens prestisjeoppgjør mot Liverpool. Erik Thorstvedt tror ikke det er et tap som nødvendigvis blir avgjørende.

Publisert Sist oppdatert

På Friends Arena viste De Gea seg fra sin beste side da han reddet en heading fra Marcus Berg på mesterlig vis, før han etter en times spill måtte gi seg etter å ha vært synlig plaget med en skade etter et utspill.

United-keeperen gikk av banen på egen hånd, men etter 1-1-kampen bekreftet landslagssjef Roberto Moreno at De Gea har pådratt seg en lyskestrekk.

– Jeg blir veldig forundret hvis han er klar til søndag. Med tanke på konkurransen hans med Kepa Arrizabalaga satt det nok langt inne å gi seg. Jeg tipper det er ti prosent sjanse for at han spiller, sier Thorstvedt til united.no.

Ifølge Daily Mirror skal imidlertid ikke skaden være alvorlig, selv om han mister kampen mot Liverpool. Det er ventet at De Gea undersøkes av klubben onsdag.

SKADET: David de Gea pådro seg en lyskestrekk mot Sverige. United-keeperen har ikke mistet mange kamper på grunn av skade i sin karriere.
SKADET: David de Gea pådro seg en lyskestrekk mot Sverige. United-keeperen har ikke mistet mange kamper på grunn av skade i sin karriere.

Thorstvedt mener en keeperskade er det siste Solskjær trengte før duellen mot Jürgen Klopp, men spiller likevel ned betydningen av De Gea.

Bak spanjolen står en andrekeeper med en meget sterk statistikk i ryggen.

– Jeg er ganske sikker på at Romero ikke hadde gjort det dårligere enn De Gea dersom han hadde stått i mål de siste 18 månedene, sier Thorstvedt.

– Det er klart at De Gea totalt sett er en bedre keeper, men han har vært gjennom to tøffe perioder. Samtidig har Romero vært bra når han har fått sjansen.

– Om det gjør et utslag på søndag vil vi jo aldri få vite. Hvis Romero gjør en feil vil alle fokusere på at De Gea var skadet, men det kan jo være at han hadde gjort den samme feilen.

– Når det er sagt vil man selvfølgelig alltid ha med de beste, og Solskjær har mer enn nok med utespillerne, så det siste han ønsket seg var nok et problem på keeperplassen.

LES OGSÅ: De Gea ut med skade

To baklengs uten De Gea

Siden 2013 har De Gea vært Uniteds soleklare førstevalg mellom stengene.

Bare ti ganger har United startet en Premier League-kamp uten spanjolen i mål. Statistikken er like overraskende som den er sterk.

I ni av de ti kampene har nemlig United holdt nullen. To baklengsmål på 900 minutter.

Romero har stått sju av kampene, mens Joel Pereira, Victor Valdes og Anders Lindegaard har stått én hver:

I tillegg har Romero betryggende tall som United-keeper.

Den argentinske 32-åringen har holdt nullen i omtrent 60 prosent av kampene han har spilt. Det er milevis foran andre United-keepere som De Gea, Peter Schmeichel og Edwin van der Sar.

– Jeg synes han har sett veldig bra ut til tider. Han virker som en lojal fyr som tydeligvis trives i den rollen han har, sier Thorstvedt.

Derfor tror ikke Premier League-eksperten at De Gea-skaden vil blotte United-garderoben for selvtillit i et oppgjør der laget allerede er regnet som kraftige underdogs.

– Vi trodde jo Liverpool skulle få mange avslutninger på Old Trafford i fjor også, men det skjedde ikke. Jeg tror Romero har en «standing» i den garderoben, så det er ikke sånn at de ramler sammen bare fordi De Gea ikke skal spille.

Romero har spilt to kamper denne sesongen – mot Astana (1-0) og Rochdale (1-1).

LES OGSÅ: Milevis foran Van der Sar, Schmeichel og De Gea

VERDENS BESTE ANDREKEEPER? Sergio Romero har en imponerende statistikk som United-keeper.
VERDENS BESTE ANDREKEEPER? Sergio Romero har en imponerende statistikk som United-keeper.

Fransk «boost»?

I tillegg er det knyttet spenning til om Solskjær får tilbake noen av spillerne han manglet før landslagspausen.

Paul Pogba og Anthony Martial kan utgjøre en forskjell mot Liverpool dersom de blir klare, mener Thorstvedt.

– United har vist at de sliter med offensiv samhandling, så de trenger noen som er litt bedre rett og slett. Pogba er i stand til å skape en del, selv om han har fått mye kritikk. 

– De vil nok også se bedre ut når Martial og Rashford kan veksle på å spille venstreving og spiss.

– Så det vil nok gi en «boost» å få med Martial og Pogba.

0-0: Det første møtet mellom Solskjær og Klopp endte målløst på Old Trafford.
0-0: Det første møtet mellom Solskjær og Klopp endte målløst på Old Trafford.

På Old Trafford kan Liverpool tangere seiersrekorden til Manchester City på 18 kamper.

Jürgen Klopp har imidlertid aldri vunnet borte mot United i Premier League.

– Jeg tror mange United-supportere frykter at de skal bli knust, men det tror jeg ikke kommer til å skje. Jeg ser ikke helt at de skal vinne, men de kan fort stenge igjen. Liverpool må avgi poeng en gang, og de underliggende tallene tilsier at de ikke skulle ha vunnet så mange kamper som de har gjort, avslutter Thorstvedt.

PS! Ifølge United-journalist Samuel Luckhurst har De Gea bare mistet seks kamper med skade i sin United-karriere: Stoke, Norwich, Hull, Midtjylland (2) og Shrewsbury.

Powered by Labrador CMS