tenhag261022j

– Vi spiller vår beste fotball med Martial

Publisert Sist oppdatert

Onsdag møtte Erik ten Hag og David de Gea pressen i forbindelse med torsdagens Europa League-kamp mot Sevilla.

Motstanderen i seg selv ble det ikke så mye fokus på. Det første temaet som ble tatt opp var angrepssituasjon, med Marcus Rashford som mister noen få kamper på grunn av skade.

Med toppscoreren ute er det naturlig å tro at Anthony Martial kan ta en plass i angrepet, etter at han har startet på benken de siste kampene etter en lengre skadeperiode.

– Vi kan ikke tvinge frem noe. Vi er forsiktige, sier Ten Hag.

– Jeg tror han er klar for å starte. Men frontrekka gjorde det bra mot Brentford, og så valgte vi den samme mot Everton. Fordelen var at vi kunne gi ham sakte, men sikkert, minutter. Men jeg tror allerede mot Everton at han var klar til å starte kampen.

– Tiden han trenger for å score er liten. Når han er i laget spiller vi vår beste fotball og vi har våre beste resultater som lag. Jeg forsvarer ham, fordi jeg peker på statistikkene og ser hvordan han bidrar, sier Ten Hag.

Manchester United v Nottingham Forest - Carabao Cup Semi Final 2nd Leg
FÅR ROS AV SJEFEN: Anthony Martial.

Om Antony: – Kan drepe motstandere

En som gang på gang får tillit av Ten Hag er Antony, som står med sju mål og én målgivende på 33 kamper i United-trøya.

– Vi forventer selvfølgelig at angrepsrekka skal være en trussel, men også ha en effekt på siste tredel. Han må jobbe med det, men han er en ung spiller. Han har scoret i store kamper og hvis du kan gjøre det i slike kamper, kan du også gjøre det i Premier League-kamper.

– Vi må vinne kamper sammen og det erfaringen min med ham. Han er en fighter og han liker en utfordring. Når han spiller vinner laget, og han er fortsatt en veldig ung spiller. Han kan drepe motstandere.

antony
– KAN DREPE MOTSTANDERE: Erik ten Hag mener Antony har mer å gi, selv om brasilianeren tidvis har vist hvilke kvaliteter som bor i ham.

Tilbake til Casemiro, Eriksen og Bruno?

På midtbanen har Ten Hag fått et større utvalg inn mot Sevilla-kampen, med blant andre Casemiro, Christian Eriksen og Bruno Fernandes alle tilgjengelige.

Før Eriksens skade i slutten av januar startet trioen 16 kamper sammen, som resulterte i 14 seire, to uavgjort og null tap.

– Jeg synes balansen med Casemiro, Eriksen og Bruno var god. Casemiro som den balanserende, som binder laget sammen. Eriksen kan støtte ham, men er også god i siste tredel, kan skape sjanser med nøkkelpasninger. Så ja, han (Eriksen) er en viktig spiller og jeg tror han hadde sju eller åtte målgivende i ligaen, som sier sitt.

LES OGSÅ: (+) Nå er de ubeseirede klare til å spille sammen igjen

dilema
KLARE TIL KAMP: Både Christian Eriksen og Casemiro kan bli å se i startoppstillingen mot Sevilla.

Hva så med en spiller som Marcel Sabitzer, som har fått mye tillitt av Ten Hag etter å ha kommet på utlån i januar?

– Han gjør det fantastisk, sier Ten Hag, og fortsetter:

– Han har tilpasset seg godt til Manchester United og Premier League. Han er en strålende person og passer garderoben bra. Han er en intelligent spiller og vi er fornøyde med rollen hans for øyeblikket.

De Gea fornøyd med samholdet i laget

På pressekonferansen var som nevnt også De Gea, som fikk spørsmål om hvordan han har opplevd sesongen så langt.

– Vi spiller veldig bra fotball. Vi har allerede vunnet én cup og vi nyter alle det. Garderoben har godt samhold og spillerne gir alt på trening og i kamper. Vi er fortsatt med i tre turneringer og vi er på rett vei.

de gea fernandes
ROSER LAGKAMERATENE: David de Gea.

Kontrakten til spanjolen går ut etter sesongen, men de siste rapportene tilsier at både han og klubben er innstilt på å forlenge den så sant de kommer til enighet.

United-supportere er imidlertid delt på om De Gea bør fortsette å være klubbens førstevalg på keeperplass de neste årene, mye på grunn av ferdighetene med ballen i beina.

– Kritikken er alltid der

Slik svarer han på kritikken:

– Når vi holder nullen, betyr det at laget og jeg gjorde en god jobb. Kritikken er alltid der, du kan ikke gjøre alle fornøyde. Jeg gjør alltid mitt beste, og vi gjør en strålende jobb sammen.

Selv om United har sluppet inn til sammen 37 mål i Premier League denne sesongen, er De Gea mannen som har holdt nullen flest ganger i ligaen sammen med Nick Pope, med totalt 13.

Tidligere i år passerte han også Peter Schmeichels rekord (180) som den målvakten som har holdt nullen flest ganger i United.

de gea ferguson
MOTTOK GULLHANSKE AV FERGUSON: David de Gea fikk tidligere i år en gullhanske som bevis på at han er målvakten som har holdt nullen flest ganger i Manchester United.

– Det føles veldig bra. Det betyr at jeg har vært her lenge og gjort det bra. Å slå hans rekord gjør meg så stolt, og nå er tiden for å fortsette å holde nullen. Når vi gjør det, kommer vi nær å vinne store ting.

Powered by Labrador CMS