-Vanskelig å erstatte en legende

MADRID: – Men David de Gea blir en stor keeper for den største klubben, sier United-treneren som kjenner ham best.

Publisert Sist oppdatert

Erik Steele har ansvaret for Uniteds keepere.

Han er ikke i tvil om at David de Gea blir den superkeeperen United håper på.

– Hvis du kommer til United og du må erstatte en legende – samtidig som du er ung og kommer fra et annet land – så er det vanskelig, sier Steele til united.no i mixed zone på Santiago Bernabeu.

Legenden han tenker på er selvsagt Edwin van der Sar.

– David vet imidlertid at han har tillit av meg selv, manageren, resten av trenerteamet og spillerne. De er de første som legger merke til det når han spiller bra.

De Gea er 22 år gammel, men har allerede spilt i en europacupfinale og har over 100 A-kamper for United og Atletico Madrid. I tilegg har han om lag 60 kamper for aldersbestemte spanske landslag.

Til sammenlikning. Da Peter Schmeichel var like gammel spilte han fortsatt i dansk 2. divisjon, mens Joe Hart ble leid ut til Birmingham fordi Manchester City heller skulle bruke Stuart Taylor i mål.

– Ja, det er ting han fortsatt må lære seg, men han har støtten av alle i klubben. Så lenge han har det vil han også utvikle seg videre slik at han blir en stor keeper for verdens største klubb.

– En av hans største styrker er hvor rolig han er, sier Steele videre om De Gea.

– Vi lærer ham at keeperen må være den mest avslappede spilleren på banen. Han har også fantastisk indre styrke. All kritikk bare preller av ham. Han sier bare “ok, det er greit”. Hvis han blir såret, så viser han det ikke, sier Steele.

Powered by Labrador CMS