– Han er nok litt skuffet

Keepertrener Eric Steele tror ikke David de Gea er fornøyd med sin første sesong i Manchester United, men er sikker på at han vil lære av erfaringene.

Publisert Sist oppdatert

Det var mye opp og ned for David de Gea i hans første sesong. Han mistet keeperplassen på senhøsten, men vant den tilbake med solid spill i siste halvdel av sesongen. Keepertrener Eric Steele tror ikke spanjolen bare er fornøyd når han tenker tilbake på sesongen som var.

– David vil nok være litt skuffet. Vi fikk nok det vi forventet, fordi vi trodde aldri at han skulle komme inn i klubben og spille like bra som han gjorde i Atlético Madrid, sier Steele til ManUtd.com.

– Det var en stor forandring for han, og det er derfor vi alltid har ment at det trengs to keepere for å erstatte Edwin van der Sar. Det er hovedgrunnen til at vi hentet Anders Lindegaard. Når vi følte at De Gea trengte en pause, lot vi Anders og Ben Amos få noen kamper.

Lindegaard overtok deretter rollen som førstekeeper. Han fikk skryt for å være tryggere og mer solid mellom stengene enn sin lagkamerat, men så var uhellet ute for dansken.

– Det er mye forskjellig han måtte reagere på. For det første måtte han finne ut hvordan han skal reagere dersom han gjorde en tabbe på Old Trafford. Han må også dra til de største stadionene og oppleve hatet fra The Kop, sier keepertreneren.

– Ikke så dårlig som folk skulle ha det til

Steele er ikke enig i alt som ble sagt i mediene og er glad for at De Gea var sterk nok til å stenge kritikken ute.

– Jeg mener at kritikken var overdrevet, men heldigvis brydde han seg ikke noe om det. Han kunne blitt hjulpet av at han slet med språket de første månedene, men han hadde kontakt med folk hjemme så han visste hva som ble sagt.

– Jeg er ikke enig i at han var dårlig de første månedene, fordi noen av opptredene hans var fantastiske. Vi hadde ikke vunnet 8-2 mot Arsenal hvis han ikke hadde reddet straffesparket på 1-0, eller stoppet forsøket fra Robin van Persie rett etter pause på 2-1. Han spilte også bra mot Liverpool da han reddet et forsøk fra Jordan Henderson i sluttminuttene.

– Ja, han gjorde noen feil, men manageren er dyktig til å gi unge spillere troen på seg selv. David visste også at han måtte sette pris på duellen med Lindegaard og at han ikke var noe automatisk førstevalg. Lindegaard hjalp David fordi han utviklet seg hele tiden og var klar til å ta over keeperplassen, sier han.

Powered by Labrador CMS