Har trent bort fettet

SEATTLE: Anders Lindegaard spiller ikke bare bra. Fysisk er han i superform.

Publisert Sist oppdatert

– Selvfølgelig har han en sjanse. Manageren ønsker konkurranse på alle plasser, også keeperplassen, og ja, det er faktisk konkurranse om å bli førstekeeper i Manchester United.

Det sier Uniteds keepertrener, Eric Steele, til united.no etter nattas 7-0-seier mot Seattle Sounders.

To superredninger

Ettersom David de Gea først debuterer i Chicago til helga, fikk Anders Lindegaard igjen sjansen mellom stengene.

Den tok han godt vare på.

Et par noe usikre inngripener med ball i beina ødelegger verdensklassestempelet på prestasjonen, men til gjengjeld vartet han opp med to verdensklasse-redninger åtte minutter før pause. Først fikk Seattles toppscorer, Fredy Montero, sjansen fra 16 meter, men Lindegaard fikk fingrene på knallskuddet. Da Montero så sekundet etter tok returen og sentret til en medspiller på ti meters hold og åpent mål, trodde alle det stod 1-1.

Lindegaard beveget seg imidlertid lynhurtig, kom seg kjapt ned på det lave skuddet og reddet United fra baklengs.

– To fantastiske redninger, skrøt sjefen selv, sir Alex Ferguson, etter kampen.

– Anders viste i denne kampen hvorfor han er en del av dette laget. Han har jobbet knallhardt, og må nå ta vare på sjansene sine. Redningene på dobbeltsjansene var veldig bra. Han var veldig rask til å bevege seg, og han har satt standarden for det nivået han må prestere på. Nå handler det bare om å holde seg der, sier keepertrener Steele videre til united.no.

1/3 av fettet er borte

Lindegaard var godt fornøyd med den ene omgangen han fikk, gjentok at han overhodet ikke kan tenke på De Gea og keeperkampen. Det eneste han kan gjøre er å jobbe knallhardt. Hver dag.

Det er imidlertid ikke til å komme unna at dansken ser utrolig godt trent ut, og forandringen sin han skrev under for United i fjor høst er formidabel. Han var aldri «tjukk» i Aalesund, men i United er kravene enda høyere. Det har dansken tatt konsekvensene av.

– Jeg har faktisk gått opp et par kilo, sier Lindegaard til united.no.

– Men fett er blitt til muskler. Fettprosenten i kroppen har vel gått ned fra 15 til 10. Nå er også selvtilliten på topp. Det er noen viktige dager for meg. Det gikk bra i den første kampen. Det gikk bra her. Så må man bare fortsette sånn. I United handler det jo om at man hele tiden må forsøke å prestere som verdens beste, sier 27-åringen.

PS. Ben Amos leverte også noen fine redninger i den ene omgangen han fikk mot Seattle.

Les også: Tøff kamp om keeperplassenLes også: Akter å vinne keeperduellen
Powered by Labrador CMS