Ryktesaker, uke 17

Er dette mannen som skal erstatte De Gea? Og Atletico sprenger banken for å hindre Griezmann-overgang.

Publisert Sist oppdatert

Forrige ukes rykter

Søndag 30. april:

09.00: Atletico er desperate etter å stikke kjepper i hjulene for en eventuell United-overgang for superstjernen Antoine Griezman, skriver troverdige Sunday Times. Den spanske klubben er villige til å gjøre Griezmann til klubbens best betalte (noe overraskende at han ikke er dette allerede…), sier en kilde til avisen.

Den nye avtalen Atletico vurderer å tilby sin franske angrepsspiller, skal være verdt rundt 10.1 millioner pund i året, og øke utkjøpsklausulen til over de 100 millionene euro den pålyder nå. Tilbudet skal visstnok imidlertid fortsatt være nærmere 2,5 millioner pund i året mindre enn det United er villige til å gi ham.

08.30: Mourinho skal angivelig ha fått 300 millioner pund til å blåse av på diverse spillere i sommer, skriver Mirror. Rundt 84 millioner (Omregnet fra euro til pund) av disse er satt av til Antoine Griezmann – men overgangen skal avhenge av at United kvalifiserer seg til Champions League.

Om lag 80 av millionene skal visstnok være satt av til PSG-duoen Serge Aurier (20 mill) og Marquinhos (60 mill), skriver avisen videre.

Så er spørsmålet hva de resterende 136 millionene skal brukes på. Kanskje en midtbanespiller? Express (Via 101GreatGoals) hevder United har Blaise Matuidi og Bernardo Silva på ønskelista, en duo som skal koste henholdsvis 30 og 50 millioner pund hver.

08.00: Er det Joe Hart som skal erstatte David de Gea dersom spanjolen forsvinner til Real Madrid i sommer? 

Ifølge Daily Mirror vil City akseptere et bud i størrelsesordenen 30 millioner pund for keeperen, som er overflødig i den lyseblå delen av Manchester. En kilde i klubben sier følgende:

– Ingenting kan utelukkes angående Joe. Men vi vet det kommer til å være mye interesse både her hjemme og i utlandet, og vi kommer ikke til å godta mindre enn den sanne markedsverdien hans.

Lørdag 29. april:

16.45: Torinos Andrea Belotti herjer i Serie-A i år med sine 27 nettkjenninger og to målgivende så langt. Den italienske spissen skal ha en utkjøpsklausul på svimlende €100 millioner – og nå innrømmer hovedpersonen selv at han tenker mye på prislappen.

– Jeg slutter aldri å tenke på vekten av den prislappen. Min tanke er at verdien min beregnes etter hva jeg utretter på banen og jeg jobber hardt for å bevise min verdi, sa Belotti til Sky Italia (gjengitt av MEN)

11.55: Tiemoue Bakayoko har hatt en fremragende sesong med Monaco i år, og det meste tyder på at midtbanespilleren beveger på seg i sommer. Nå, dessverre for oss som håper å se han i rød drakt neste sesong, ser det ut til at Chelsea blir destinasjonen:

Det er franske – og forholdsvis troverdige – L’Equipe som kjører historien på lørdag. De nevner også at begge klubbene fra Manchester er med i kampen, sammen med Juventus og Bayern München. Saken kan du lese oversatt her, hos Sport Witness.

09.50: Victor Lindelöf var av mange forventet å signere for United allerede i januar, men plutselig ble det stille. Siden den gang har svensken fortsatt å gjøre sakene sine meget bra i Benfica.

På lørdag så gjentas mye av det som kom ut tidligere i uken: Mourinho ønsker å signere svensken igjen i sommer – og utkjøpsklausulen skal ligge på småpene £50 millioner.

Aldri røyk uten ild…

09.45: Det er lørdag, solen skinner og vi starter med en liten gladmelding i ryktebørsen.

Fredag kunne Sky Sports-journalist Guillem Balague fortelle at han ikke nødvendigvis trodde at David De Gea ønsket seg til Madrid:

– Hvorfor skal han ha et ønske om å forlate en av verdens største klubber – en klubb som er på vei opp og hvor han er den ubestridte eneren – og dra til Madrid hvor han vil tjene mindre og presset vil være høyere, sa Balague.

Senere fredag kveld slang troverdige James Ducker i The Telegraph seg på:

– Senior sources (mennesker høyt oppe i systemet) både i Manchester United og rundt David De Gea kunne fortelle The Telegraph at keeperen ikke har ytret et ønske om å flytte på seg i sommer.

Fredag 28. april:

10.30: Here we go again. Portugisiske ABola skriver at United og Benfica igjen er i samtaler om midtstopper Victor Lindelöf. Det var mye prat i ryktespaltene om en overgang i januar uten at noe kom ut av det, men nå snakkes det igjen om 45 millioner euro, men at Benfica ønsker 60 millioner, som ifølge Sport Witness er hans nye utkjøpsklausul.

09.00: Mer fra Marca. De skriver at det er James Rodriguez og Alvaro Morata United ønsker seg fra Real Madrid.

08.50: David de Gea er enig med Real Madrid om sin personlige kontrakt, skriver Marca. Overgangssummen blir på 60 millioner pund, og De Gea skal ha informert United om at han vil til Madrid. Avisen hevder at det var årsaken til at keeperen ble satt ut av laget mot Sunderland. – Alt tyder på at overgangen kommer til å bli fullført denne gangen, skriver avisa. Joe Hart nevnes som mulig ny United-keeper.

07.25: Angående nye spillere: De tidligere toppspillerne Danny Mills og Charlie Adam mener at United og Mourinho må gå for rutinerte John Terry nå som han skal dra fra Chelsea. Det sa de live på et radioprogram på TalkSPORT.

07.20: Jeisin Lucumi fra Colombia skal ha imponert offensivt for America Cali der den siste tiden, og har plutselig dukket opp i ryktespalten. Om det er fordi United er interessert – eller bare fordi han selv ønsker seg til United – er usikkert, men han ønsker seg, som de fleste, i alle fall til Old Trafford, skriver Daily Mail.

07.15: Samtidig skriver italienske Tuttosport at Morata gjerne drar til Juventus, klubben der han gjorde det så bra for et par sesonger siden.

07.10: Jose Mourinho ønsker å lage en ny angrepsduo i United, og den duoen skal bestå av Antoine Griezmann og Alvaro Morata, som nå befinner seg i henholdsvis Atletico og Real Madrid. Det er Telegraphs kjente fotballjournalist, Matt Law, som skriver dette fredag. Morata skal ha trodd at Chelsea ble hans neste arbeidsgiver, siden de forsøkte å hente ham i fjor, men Chelsea ønsker nå Lukaku, som visstnok også vil helst dit, og det åpnet for også Morata til United, skriver Law.

Torsdag 27.april:

18.05: Ifølge Daily Record skal Neymar være forberedt på at Manchester United kommer til å betale de nødvendige €200 millioner å å kjøpe ham ut fra Barcelona-kontrakten hans. Chelsea skal være en annen interessert klubb. Ifølge avisen skal Neymar la seg friste av muligheten til å spille på et lag hvor spillet bygges rundt ham – og ikke med to andre superstjerner som Luis Suarez og Lionel Messi på samme lag. Les mer om det her.

13.05: José Mourinho skal ha vendt blikket mot gamleklubben Chelsea og den brasilianske angrepsspilleren Willian. Det melder ESPNs skribent Mark Ogden. Flere andre medier melder om den samme interessen og det antydes en prislapp på rundt 40 millioner pund.

08.10: Og mens James Rodriguez angivelig ønsker seg til Manchester, vil en som nettopp har forlatt Manchester ha besøk i USA. Bastian Schweinsteiger vil at Zlatan Ibrahimovic skal komme over til MLS så snart han er klar igjen etter kneskaden.  

08.00: James Rodriguez skal ikke være spesielt fornøyd med manglende spilletid i Real Madrid og ønsker seg nå til Manchester United i stedet. Det melder spanske Diaro Gol. Den engelske avisen Daily Express siterer spanjolene på at den portugisiske superagenten Jorge Mendes, som har tette bånd til både Real Madrid og United, er satt på saken. 

Onsdag 26. april:

14.00: Mens ryktene går om at United forbereder seg på å selge David De Gea til Real Madrid, melder Manchester Evening News at representanter for Atlético Madrid-keeper Jan Oblak, har vært i Manchester denne uken. Så kan man jo alltids spekulere i hva de har gjort der, men ifølge kilden skal det ha sammenheng med samtaler om en potensiell sommerovergang til Old Trafford.
24 år gamle Oblak ble etter forrige sesong kåret til La Ligas beste keeper. Han sies å ha en utkjøpsklausul i kontrakten sin pålydende £85 millioner.

07.50: Alle som måtte gå rundt og drømme om at Neymar skal bli United-spiller til sommeren, bør trolig dempe sine forhåpninger. Barcelonas tekniske direktør, Robert Fernandez, uttaler nemlig til den spanske radiostasjonen RAC1 at klubben utelukker salg av brasilianeren – uansett hva og hvor mye som måtte bli lagt på bordet.
25 år gamle Neymar skrev i oktober under på en ny fireårsavtale med Barça. Kilde: International Business News.

07.45: Om Manchester United skal ha håp om å sikre seg Monaco-angriperen Kylian Mbappe, slik det ryktes at de akter å prøve seg på, må det legges store penger på bordet. Om vi skal tro på franske L’Equipe vil nemlig Real Madrid, i et forsøk på å skremme bort United og Barcelona, by opptil £85 millioner for 18-åringen.

Tirsdag 25. april:

14.45: I en videosak fra Eurosport.co.uk, hevdes det at Manchester United er klare til å prate med Real Madrid om en overgang for David De Gea.
Den 26 år gamle sisteskansen skal lide av såpass hjemlengsel at José Mourinho – som i utgangspunktet er desperat etter å få beholde sin førstekeeper – innser at det vil være både galt og unyttig å tvinge ham til å bli. David De Gea selv skal allerede ha lagt huset sitt, pluss en tilhørende liten hageflekk med plaskedam, ut for salg (bilder her).

13.05: Det begynner å bli et par måneder siden Monacos 22 år gamle portugisiske midtbanemann Bernardo Silva sist var innom denne ryktespalten, men nå er han tilbake.
Daily Express viser i den forbindelse til France Football, som hevder at Manchester United er i «langt fremskredne samtaler» om vingen som er antatt å ville koste rundt £43 millioner.

07.40: Spanskspråklige Don Balon mener å vite at José Mourinho har vært i kontakt med sin gamle klubb Real Madrid, for å diskutere en overgang for klubbens 24 år gamle, spanske landslagsspiss Alvaro Morata.
Den samme Mourinho forsøker også – denne gang ifølge Daily Star, å overbevise Valencia til salg av det 20 år gamle stjerneskuddet Carlos Soler. Det hevdes å være superagent Jorge Mendes som har gjort United-manageren oppmerksom på det unge midtbanetalentet. Soler skal ha en utkjøpsklausul i kontrakten sin pålydende £25 millioner.

07.30: Vi åpner dagen med å vise til en sak skrevet av David Anderson i Daily Mirror, hvor det hevdes at Zlatan Ibrahimovic har akseptert tanken på at han har spilt sin siste kamp for Manchester United. Svensken, som fyller 36 år i oktober, er imidlertid fast bestemt på å fortsette spillerkarrieren sin, men da i USA.

Mandag 24. april:

21.31: Daily Telegraph nevner United som en av de interesserte klubbene i forbindelse med deres rapport om at Kyle Walker er usikker på fremtiden sin i Tottenham. City og Bayern München nevnes som andre potensielle alternativer for backen, og alle de interesserte klubbene skal være klare til å gi han høyere lønn enn han har i Spurs.

Det nevnes også i forbifarten i samme artikkel at United klargjør et bud på Eric Dier har også skrevet om Dier-interessen. Det er ikke avisens United-korrespondent som har skrevet denne artikkelen, men vanligvis pålitelige Ducker .

21.20: Diario Gol melder at Real Madrid-ledelsens tålmodighet med Gareth Bale er i ferd med å renne ut. Waliserens skadeproblemer frustrerer, og det skal ha toppet seg i går da han var meldt klar for spill, men så måtte bli byttet ut tidlig i El Clasico.

Samme avis har tidligere meldt om United-interesse for Bale, men det er nok heller ikke den mest pålitelige kilden en kan finne i Spania, så det er vanskelig å si hvor mye vekt en skal legge på den koblingen.

19.44: Lyon-interesse for Anthony Martial, ifølge France Football:

Så er det vel mer usikkert om United er villige til å selge, og om Lyon i så fall har penger nok til å få tilslaget (et salg av Lacazette hjelper, åpenbart). I tillegg er kanskje ikke Lyon drømmedestinasjonen til spilleren selv heller?

15.05: Den bare 18 år gamle Monaco-sensasjonen Kylian Mbappe har vært, og blir, linket til blant andre Manchester United, Arsenal og Real Madrid.
Det ventes hard kamp om den franske landslagsspilleren i sommerens overgangsvindu, men visepresidenten i Monaco, Vadim Vasilyev, gjør sitt beste for å helle kaldt vann i blodet på hete interessenter.
Overfor Telefoot, og gjengitt av talkSPORT, uttaler Vasilyev at Mbappe overhodet ikke har noen intensjoner om å forlate Monaco. Han påstår også at klubben ikke trenger å selge, ettersom budsjettet er i balanse.
Selv om han hevder at ikke en eneste av klubbens spillere har fortalt ham at de ønsker å dra videre, holder Vasilyev likevel døren noenlunde på gløtt ved å uttale at «alt vil bli diskutert i en avslappende atmosfære».

14.20: Turkish Football hevder at United – og Tottenham, i tillegg til en rekke andre europeiske klubber, hadde representanter tilstede i Istanbul da de to byrivalene Galatasaray og Fenerbahçe møttes søndag kveld.
Mål for interessen hevdes å ha vært Galatasaray-vingen Bruma, den 22 år gamle portugiseren som lenge skal ha vært i José Mourinhos søkelys. Bruma skal, ifølge kilden, være verdsatt til £9 millioner.

14.10: Den tidligere FIFA-akkrediterte agenten Vincent Rodríguez drar Griezmann-sagaen et langt skritt lenger enn det Eric Olhats (se kl. 14.00) gjør overfor fransk tv.
Rodríguez er nemlig ikke snauere enn at han kommer med påstanden om at United og Atlético Madrid har blitt enige om en avtale som vil gjøre Antoine Griezmann til United-spiller. Beløpet det skal ha blitt enighet om kan ligge på over £100 millioner. Det er The Sun som skriver dette.

Powered by Labrador CMS