Balague: – De Gea vil ikke bort

Sky Sports-journalist Guillem Balague er ikke overbevist om ryktene rundt David de Gea i spansk presse.

Enten du vil eller ikke, er de her igjen – ryktene om at Uniteds spanske sisteskanse skal hjem til Madrid.

Fredag skrev Marca at De Gea er enig med Real Madrid om sin personlige kontrakt i en overgang verdt 60 millioner pund. Avisen hevdet at 26-åringen skal ha informert klubben om at han ønsker en overgang og at dette var årsaken til at han ble vraket til fordel for Sergio Romero mot Sunderland.

Balague er skeptisk til meldingene fra jungeltelegrafen i hjemlandet.

– Vil Real Madrid ha De Gea? Det kan du vedde på at de vil. Det som overrasker meg er hvorfor en klubb som Manchester United, som ikke er avhengig av å selge, er villig til å la ham gå. Jeg mistenker en skjult agenda, sier Balague noe kryptisk til Sky Sports.

– Det er mange rykter om at David de Gea er på vei til Real Madrid, men jeg er ikke overbevist om at det er det den nåværende United-keeperen ønsker.

– Hvorfor skal han ha et ønske om å forlate en av verdens største klubber – en klubb som er på vei opp og hvor han er den ubestridte eneren – og dra til Madrid hvor han vil tjene mindre og presset vil være høyere?

300-400 millioner pund

– Det er ikke første gang vi er i denne situasjonen. Spansk presse har ikke bare annonsert at De Gea ønsker seg bort, men at han har gått så langt som å kreve en overgang.

– Jeg har blitt fortalt at han ikke har sagt noe slikt til United, konstaterer den spanske journalisten.

– Jeg har blitt informert om at Manchester United er villig til å bruke mellom 300 og 400 millioner pund denne sommeren for å komme dit de vil – og de kan bruke enda mer om nødvendig.

– Hvordan det samsvarer med å selge De Gea, en av deres høyst verdsatte spillere, forstår jeg ikke – spesielt når han sannsynligvis ikke ønsker seg bort, til tross for hva spansk presse har blitt fortalt.

Faksmaskin og ny kontrakt

De Gea var som kjent på vei til Real Madrid sommeren 2015, men i overgangsvinduets siste timer endte det hele i en skikkelig farse. Overgangen skal ha vært klar da spanjolenes faksmaskin streiket i 12. time, og de nødvendige papirene ble ikke sendt inn innen  fristen.

TV 2-kommentator og United-supporter Harald Bredeli sa den gangen til United-Supporteren at telefaksen burde vært utstilt på Uniteds museum på Old Trafford.

Spanjolen har tre sesonger på rad blitt kåret til årets spiller i United og har tatt steget fra å være en hakkekylling til å bli en av verdens desidert beste målvakter siden overgangen fra Real Madrids byrival Atlético Madrid. Han kom også på årets lag i Premier League denne sesongen.

De Geas kontrakt med United går ut i 2019 og inneholder en klausul om at avtalen kan forlenges med ytterligere ett år.