Ryktesaker, uke 16

Frustrert David de Gea og tilgjengelig Hakim Ziyech?

Publisert Sist oppdatert

Les også: Forrige ukes rykter

Søndag 21. april:

09.26: Portugisiske Record (her gjengitt av Sport Witness) har en artikkel som fokuserer på Manchester Citys interesse for stortalentet João Félix, og nevner der også at United skal være interesserte i 19-åringen. United og Juventus skal være forhandlinger om spilleren (det står ikke spesifikt presisert om det er med spillerens representanter eller med Benfica, men vi får gå ut fra det siste), men det høres ut som om City er i førersetet.

Sånn generelt tar vi en del av det som kommer fra portugisiske sportssider med en sunn dose skepsis.

09.06: Steve Bates i Sunday Mirror skriver at Michael Carrick og Kieran McKenna snart kommer til å signere nye kontrakter for å forlenge sitt opphold i klubben, mens situasjonen er annerledes for Mike Phelan. Phelan, som er på et slags låneopphold fra sin sportsdirektørrolle i Central Coast Mariners, og det er i utgangspunktet en slik rolle han ønsker seg i United også.

08.54: Ifølge Sunday Times er David de Gea frustrert over mangelen på progresjon i forhandlingene med klubben. Han ønsker at lønna skal matche at han de siste årene har vært klubbens beste spiller, mens Ed Woodward visstnok føler at han gjorde en tabbe med Alexis Sánchez, og at han ikke vil gjenta den feilen. De Geas representanter argumenterer med at keeperes markedsverdi har økt veldig, og at spanjolen kan få bedre lønn andre steder enn i United.

United skal ikke prøvd å få i gang igjen forhandlingene helt i det siste.

Saken er skrevet av Duncan Castles, som nok ble regnet som mer velinformert under Mourinhos tid i klubben.

08.49: Ifølge Sunday Mirror er Ajax-playmaker Hakim Ziyech tilgjengelig for bare £25 millioner denne sommeren, og Manchester United, Manchester City, Arsenal, Liverpool og Bayern München skal alle være interesserte – kanskje ikke så rart med tanke på Ziyechs ekstremt produktive sesong.

19 mål og 20 målgivende pasninger er imponerende fra den offensive midtbanespilleren.

Artikkelen er skrevet av Simon Mullock, som ikke er blant de vi regner som særlig treffsikre.

Lørdag 20. april:

19.39: Ifølge tyske SPORT1 (som vi er litt usikre på treffsikkerheten til) er United interesserte i Bayern-stopper Niklas Süle. Süle er fast på Bayern, og har 18 landskamper for Tyskland.

United skal ha vært i kontakt angående 23-åringen, og litt av grunnen til at Süle kobles til United skal være spillerens solide fysikk.

Chelsea skal tidligere ha vært interessert i Süle, men uten å ha fått tak i tyskeren.

13.14: Antonio Valencia kommer til å forlate United denne sommeren, og spørsmålet er vel egentlig bare om vi vil få se ecuadorianeren i United-drakta igjen i det hele tatt – at vi har noe å spille for er vel det som taler imot det. Lørdag postet han dette på Twitter og Instagram – uten noen ytterligere forklaring.

10.46: United skal være villige til å selge Romelu Lukaku i sommer, melder noen av de mest treffsikre United-journalistene. Les mer om det i egen sak her.

10.06: Matt Hughes i The Times skriver at Paul Pogba og David de Geas representanter bruker usikkerheten vedrørende Champions League-kvalifisering til å forlange en høyere grunnlønn.

United-spillerne går automatisk ned 25% i lønn ved manglende Champions League-kvalifikasjon, og den klausulen kommer ikke klubben til å fjerne. Dermed forlanges heller høyere grunnlønn for å eliminere virkningen hvis United skulle havne utenfor topp fire. Begge spillerne er ønsket av Real Madrid, noe som gir spillerne bedre kort på hånden i forhandlingene.

Fredag 19. april:

10:30: Ifølge the Mirror skal Zinedine Zidane få 500 millioner euro å handle for i sommer. Real Madrid-manageren ønsker å raide Premier League for offensive spillere, med Eden Hazard, Sadio Mane, og selvfølgelig vår egen Paul Pogba på handlelisten.

Pogba linkes nærmest daglig til Real Madrid, men i et intervju med supporterklubben før kampene mot Barcelona, sa La Liga-ekspert Petter Veland at han ikke trodde at de eller Real Madrid kom til å hente franskmannen i sommer.

10:15: Napolis stopperkjempe Kalidou Koulibaly er en like solid bidragsyter i ryktespalten, som han er i Carlo Ancelottis midtforsvar. I dag er det Express som skriver om fransk-senegaleseren. De skriver at Solskjær er klar til å legge 100 millioner pund på bordet for en stopper i sommer, og at Koulibaly er det mest sannsynlige alternativet.

Før torsdagens oppgjør mot Arsenal i Europa League ble stopperen spurt om fremtiden. Han uttalte da at han er en Napoli-spiller og at han vil gi alt for å vinne troféer i den blå trøya, som man strengt tatt er programforpliktet til å gjøre før kamp.

Torsdag 18. april:

11:30: Mer Marcus Rashford: Unggutten har fortsatt ikke skrevet under på en ny kontrakt med Manchester United. Ifølge Daily Mail signerer han ikke før han får 200.000 pund i uka. Kontrakten hans går ut i 2020, men klubben har opsjon på et ekstra år.

08:25: The Sun melder at Real Madrid-manager Zinedine Zindane skal ønske å bygge opp et nytt storlag rundt sin landsmann Paul Pogba. Han skal også være lysten på å hente Chelseas Eden Hazard som sin andre «galáctico» fra Premier League før kommende sesong.

08:15: Tanken på Marcus Rashford som setter seg på et fly til Barcelona er skremmende, og ryktene florerer fortsatt. Ifølge Mundo Deportivo er Barcelona klar over at de vil møte motstand fra Manchester United-ledelsen, men de har noen kort i ermet.

Den brasilianske duoen Philippe Coutinho, og Malcom skal etter sigende bli tilbudt som en del av en overgang for vår nummer 10.

Onsdag 17. april:

14.00: Ole Gunnar Solskjær kommer til å få 250 millioner pund å handle for i sommer, og har bedt om fire strategiske signeringer, ifølge Daily Mirrors United-journalist David McDonnell. Han skriver at Jadon Sancho, Callum Hudson-Odoi, Aaron Wan-Bissaka og Matthijs De Ligt topper Uniteds ønskeliste. Som alternative stoppersigneringer nevnes Kalidou Koulibaly og Harry Maguire, men det viktigste er at det blir en type som forsvaret kan bygges rundt.

13.15: Til dere som har drømt om Jan Oblak inn i den grad David de Gea skulle forsvinne: Vel, onsdag skrev han under på en ny langtidskontrakt med Atletico Madrid, frem til 2023, så den er det nok bare å glemme. I alle fall med det aller første.

10.00: Tyske Sport1 melder at United har øynene sine på Bayern-stopper Niklas Süle. United like 23-åringens fysikk, men samtidig skal det tyske storlaget ikke være veldig interessert i å selge.

09.30: Samuel Umtiti kom aldri på banen mot United tirsdag, og franskmannen er en ettertraktet fyr i Europa. Det nevnes onsdag at United følger med, men at Arsenal muligens er favoritter, men kilden: Tuttomercato ifølge Daily Star….så legg hva dere vil i det der.

Tirsdag 16. april:

15.50: Den portugisiske avisa Record har ifølge Sport Witness tirsdag en sak hvor det står at United har vært i samtaler om et mulig kjøp av Benfica-duoen Ruben Dias (forsvarer) og vidunderet Joao Felix (spiss/kant). Den portugisiske klubben ønsker å få 180 millioner euro ut av dobbeltsalget, ettersom Dias er verdsatt til 60 millioner og Felix til 120. Agent Jorge Mendes skal også møte Juventus.

19 år gamle Joao Felix ble forrige uke den yngste spilleren noensinne som scoret hattrick i Europa League. Se målene her.

12.00: Vi legger ikke mye i dette da det er The Sun og en ukjent journalist, men det skrives tirsdag at United vil kjempe mot blant annet Arsenal og flere andre klubber for å få kloa i Ajax-spiller David Neres til sommeren. Prisen for brassen skal være om lag 45 millioner pund.

09.30: Barcelonas president avfeier også alle muligheter for at Philippe Coutinho kommer til å forlate klubben. – Han fortsetter her. Han er en annerledes type, og vi trenger ulike spillertyper, sa Barcelona-presidenten til TVE, ifølge Daily Mirror.

Ole Gunnar Solskjær ville mandag ikke svare på spørsmål om Coutinho. – Han er Barcelona-spiller, var alt nordmannen ville si da han fikk spørsmål om brassens fremtid.

07.35: Daily Mails Martin Samuel skriver at Paul Pogba skal være ute etter en ukelømm på 460.000 pund i uka, men legger til sin personlige mening: At selv om Pogba har blitt bedre under Solskjær «så er han ingen Cristiano Ronaldo. Behandle ham derfor ikke som om han er det, heller.»

07.30: Real Madrid har ulike overgangsstrategier for sommeren. De har en litt mer normal plan, som inkluderer Eden Hazard, Adrien Rabiot og Luka Jovic. I den andre, en litt mer luksusplan, finnes Paul Pogba og Liverpools Sadio Mane. Dette ifølge spanske El Confidencial. Det gjentas i saken at Pogba visstnok bruker Madrid-pressen i et forsøk på å skaffe seg en bedre kontrakt med United.

07.25: Barcelona kommer til å by 100 millioner pund for Marcus Rashford i sommer, skriver Daily Mirrors United-journalist, David McDonnell. Da Ole Gunnar Solskjær ble ansatt som permanent manager kom det rapporter om at Rashford var klar til å skrive under på en ny kontrakt, den nåværende holder ham på Old Trafford til sommeren 2021, men Barcelona håper altså å utnytte at United foreløpig ikke har blitt enig med ham. Det skal sies at McDonnell var mannen som i høst meldte at Mourinho fikk sparken uansett i forbindelse med Newcastle-kampen, noe som var feil, selv om han altså er blant dem som følger United.

Les hva Rashfords tidligere trener, Paul McGuinness, sa til oss om Rashford og kontrakt.
Les også: Rashford er den som leverer best når vi møter de beste

07.20: Spanske Sport skriver at Philippe Coutinho ikke er interessert i en overgang til United siden fansen buet på ham da han spilte på Old Trafford onsdag. Dette fikk ham til å forstå at United-fansen aldri vil glemme Liverpool-koblingen hans. Han vil heller ikke svikte sine tidligere fans i Liverpool.

07.15: United skal være klare til å aktive utkjøpsklausulen for Roma-stopperen Kostas Manolas, som er på 31 millioner pund. Dette skriver visstnok Roma-baserte Leggo, men det skal sies at united.no ikke fant noe der selv. Sake er imidlertid gjengitt i ulike andre medier.

Mandag 15. april:

12.00: Ifølge spanske Marca skal United ha gitt indikasjoner på at alle eventuelle henvendelser på Paul Pogba må starte på minst 150 millioner euro, hvis United i det hele tatt skal være interessert i å lytte.

07.20: United var igjen på plass for å se Bruno Fernandes da midtbanespilleren scoret sitt 16. mål på 28 kamper fra midtbanen for Sporting Lisboa i helga. Dette ifølge A Bola. Juventus og Paris St. Germain var også til stede.

07.15: Mer fra Frankrike. Den høyre kantspilleren/spissen Nicolas Pepe (23) har imponert en del for Lille, og nå har klubbens president sagt at han kommer til å forlate klubben i sommer. Dette ifølge flere medier, blant annet goal.com. Pepe har scoret 19 mål på 31 kamper for Lille i ligaen, og scoret igjen da Lille slo ligaleder PSG med hele 5-1 søndag.

07.10: United følger med på hva Lyons Moussa Dembélé finner på. Den tidigere storscoreren fra Celtic er blitt 22 år, men scorer flittig også i fransk fotball. Så langt står han med 12 mål på 19 kamper fra start og åtte som innbytter i Ligue 1 denne sesongen. Det er Daily Mirros fotballsjef, John Cross, som har skrevet saken.

 

Powered by Labrador CMS