«De Gea bør fortsatt være Solskjærs førstevalg»

Spiss, midtstopper, kantspiller og venstreback. Rene Meulensteen mener det er rom for forsterkninger i flere posisjoner. Keeperplassen er han imidlertid klar på at David de Gea må beholde.

Publisert Sist oppdatert

Av Rene Meulensteen, fortalt til Lars Morten Olsen


Vi har alle sett hva Bruno Fernandes har tilført laget. For første gang har vi i sommer dessuten sett Fernandes spille sammen med Paul Pogba og glimt av hva de to kan utrette sammen.

I skrivende stund er det imidlertid ikke hundre prosent avgjort om Pogba blir værende i United eller ikke. Hans kontrakt løper bare til juni 2021 [forlengelsesopsjon til 2022, red.anm.], og en forlengelse av denne bør skje raskt.

BLIR HAN PÅ OLD TRAFFORD?: Paul Pogba bør gi Ole Gunnar Solskjær en rask og klar beskjed om han vil være med videre i dette United-laget, skriver Rene Meulensteen.
BLIR HAN PÅ OLD TRAFFORD?: Paul Pogba bør gi Ole Gunnar Solskjær en rask og klar beskjed om han vil være med videre i dette United-laget, skriver Rene Meulensteen.

Både Pogba og Ole har gitt indikasjoner på at det blir ny kontrakt, men for Ole er det viktig å få en ettertrykkelig klar beskjed. En viktig del i det å få skikkelig ro og stabilitet i en klubb, er å få vite hvilke spillere som skal bli værende og hvilke som skal ut.

Den lange rekken laget hadde uten tap i vår og sommer er et klart tegn på at klubben og laget går i riktig retning. Det neste viktige er å få stabilitet i spillet som sementerer slike resultater over en virkelig lang periode.

Jeg har hatt mine tvil om Lindelöf, og må innrømme at jeg fortsatt har det.– Rene Meulensteen

Mot slutten av sesongen var min følelse at spillet og den fine rytmen var der noen kamper, mens laget andre dager slet med å finne den samme flyten i spillet. Noen ganger har det vært en fryd å se United, men selv om det har blitt seirer synes jeg selve spillet likevel til tider har vært ustabilt.

United må alltid være ute etter å forbedre både laget og stallen. Slik er det i United. Ryktene om Jadon Sancho fra Borussia Dortmund har pågått i flere måneder.

Donny van de Beek fra Ajax blir også stadig nevnt. Han er en ypperlig spiller, men for meg blir han veldig lik Bruno Fernandes som spiller. Hvis man studerer alle hans sterke sider, er de nesten identiske med Fernandes sine.

 

FOR LIK BRUNO: – Donny van de Beek er en strålende spiller, men for meg blir han for lik Bruno Fernandes, skriver Rene Meulensteen.
FOR LIK BRUNO: – Donny van de Beek er en strålende spiller, men for meg blir han for lik Bruno Fernandes, skriver Rene Meulensteen.

Jeg mener også det er rom for forbedringer i forsvaret. Midtforsvaret har ikke noe hundre prosent sikkert stopperpar. Harry Maguire gjør noen sporadiske feil, men er blitt bedre og vil vokse som spiller etter hvert som han får flere kamper for United.

Likevel er midtforsvaret noe United bør se nærmere på.

Jeg synes Maguire og Victor Lindelöf bør bli flinkere til å dekke opp for hverandre.

Jeg har hatt mine tvil om Lindelöf, og må innrømme at jeg fortsatt har det. Han er en god midtstopper, men er ikke den virkelige topp, topp forsvareren som United trenger.

Spør hvilken United-supporter du vil om han eller hun ville foretrukket Ferdinand da han var på toppen eller Lindelöf? Eller Vidic kontra Lindelöf. Svaret er gitt.

Lindelöf taper.

På samme måte vil Luke Shaw tape hvis du gir en fan valget mellom Shaw eller Patrice Evra. Eller Shaw mot Denis Irwin. De to plassene i forsvaret trenger United å forsterke.

Jeg tror alle er fornøyde med Aaron Wan-Bissaka.

Han trenger riktignok å utvikle spillet sitt, spesielt i den siste tredjedelen av banen. Som forsvarer er han fantastisk. Han er rask og er veldig vanskelig å passere, men bør få bedre presisjon på innleggene.

– BØR SE ETTER VENSTREBACK: Rene Meulensteen mener United bør se etter en oppgradering på venstrebacken som kan gi både Luke Shaw og Brandon Williams konkurranse.
– BØR SE ETTER VENSTREBACK: Rene Meulensteen mener United bør se etter en oppgradering på venstrebacken som kan gi både Luke Shaw og Brandon Williams konkurranse.

Det smerter å si det, men hvis du ser hvor mange sjanser Liverpool skaper på perfekte innlegg fra sidebackene, så er det en kvalitet som United ikke har i dag.

Når det gjelder spissposisjonen så er etter min mening hverken Anthony Martial eller Marcus Rashford rene spisser. I øyeblikket har ikke United en ren spiss, som United har hatt tradisjon for å ha. Jeg snakker da om en spisstype ala Andy Cole, Dwight Yorke, Ole Gunnar Solskjær og Ruud van Nistelrooy.

Jeg synes definitivt United trenger mer power helt på topp.– Rene Meulensteen

Hvis United hadde fått en spiss som for eksempel Robert Lewandowski, selv om han begynner å nærme seg slutten på karrieren, så hadde han pøst inn mål.

Garantert!

En spiss som Jamie Vardy kan også styrke angrepet. Se også på Chelsea, de har to rene spisser i Olivier Giroud og Tammy Abraham.

United har ingen.

Odion Ighalo har evnen til å være på rett plass til rett tid, men har kontrakt kun til januar og er uansett ikke svaret på fremtiden.

STOR TILLIT: Anthony Martial nyter stor tillit under Ole Gunnar Solskjær, men Rene Meulensteen mener United trenger en rendyrket spiss
STOR TILLIT: Anthony Martial nyter stor tillit under Ole Gunnar Solskjær, men Rene Meulensteen mener United trenger en rendyrket spiss

Martial kan gjøre jobben på topp mot enkelte lag, men vi har også sett kamper hvor han er helt fraværende. Hverken han eller Rashford er eksempelvis spesielt gode til å heade. Jeg synes definitivt United trenger mer «power» på topp.

Jeg har ikke glemt Mason Greenwood. Gutten kan definitivt score, men heller ikke han er en ren spiss. United trenger en spiss, men samtidig scorer Bruno Fernandes mange mål fra sin tierposisjon, og jeg tror Fernandes kan komme opp i et tosifret antall mål i 2020/21.

Keeperposisjonen har vært oppe til diskusjon, og alle fikk vel med seg Roy Keanes tirade mot David de Gea.

Spisser kan bomme på kjempesjanser mens keepere noen ganger mister ballen. Sånn er fotball! Jeg synes det er litt for lett å glemme at De Gea har vært Uniteds beste spiller i flere år på rad. Det stemmer at han har sluppet inn noen mål som jeg er sikker på at han er skuffet over selv.

Er det fordi han plutselig er blitt en dårlig keeper?

Nei!

Det jeg spør meg selv om er følgende:

Hvor har David hodet sitt? Det er det kun han og Ole som kan finne ut av. Vil han avslutte karrieren i Manchester United eller har han tankene andre steder? Jeg aner ikke, men jeg tror det er hodet og konsentrasjonen som har sviktet når han har gjort disse blemmene.

Hvis du setter De Gea opp mot Dean Henderson i dag, er De Gea foran. Henderson er en meget lovende keeper, misforstå meg rett, men det å spille for Sheffield United er noe annet enn å spille for Manchester United. Det er en helt annen scene og et helt annet press i Man United.

Hvis du setter De Gea opp mot Henderson i dag, er De Gea foran.– Rene Meulensteen

I De Gea kan United fortsatt få verdens beste keeper i flere sesonger. Han fyller 30 år i november og har lenge igjen. Hvis United bestemmer seg for å hente Henderson tilbake til Old Trafford, vil det mest naturlige etter min mening være å selge Sergio Romero og la De Gea og Henderson konkurrere seg imellom.

– FREMDELES DEN BESTE: Rene Meulensteen mener David de Gea er mannen som bør vokte Uniteds mål også de neste sesongene.
– FREMDELES DEN BESTE: Rene Meulensteen mener David de Gea er mannen som bør vokte Uniteds mål også de neste sesongene.

For meg er imidlertid De Gea fortsatt best.

Han er en topp, topp keeper og jeg liker personligheten hans. Han er proff til fingertuppene. Han må bare finne ut av om han er lykkelig i United og ønsker å være her i tre, fire år til. Hvis han gjør det, ville ikke jeg hatt problemer med å bruke ham som keeper i flere år til.

United tapte tre semifinaler, men klarte tredjeplass i Premier League. Selv om det «bare» ble en topp fire-plassering og ikke noe trofé, er det en bra sesong for United, spesielt med tanke på hvor langt bak United lå i vinter.

Hvis United derimot hadde ramlet utenfor topp fire, og ikke vunnet noe trofé, ville det i mine øyne vært en dårlig sesong fordi United skal alltid slåss om pokaler.

Det finnes ikke noe viktigere, spesielt for unge spillere, enn å vinne en medalje, vinne et trofé. Det gir en enorm motivasjon å vinne igjen og igjen og igjen. Det er ikke bare en klisjé, trofeer er noe du bygger videre på.

SPENNENDE SPILLER: Jadon Sancho har blitt linket til United i lang tid, og Rene Meulensteen mener United trenger offensive forsterkninger.
SPENNENDE SPILLER: Jadon Sancho har blitt linket til United i lang tid, og Rene Meulensteen mener United trenger offensive forsterkninger.

På samme måte kommer det en bølge av skuffelse hvis et lag med ambisjoner svikter og ikke vinner noe. Da sniker usikkerheten seg inn, og man får ikke bygget den kontinuiteten og stabiliteten et lag trenger.

Hvis du spør meg om United kan utfordre Liverpool og Manchester City allerede denne sesongen, må jeg være ærlig nok å si at jeg er i tvil. Jeg synes ikke prestasjonene er stabile nok, enkelte kamper har ikke United hatt nok kraft i spillet.

Når United er på sitt beste så spiller laget med autoritet og overbevisning, og vi har ikke sett det i hver kamp.

Hjemme- og borteseirer mot blant andre Chelsea og Manchester City er derimot beviser på at United kan slå hvem som helst på en god dag.

Transfervinduet hadde ikke åpnet da disse linjer ble skrevet, og det stenger ikke før 5. oktober. Det er først når jeg vet om United har klart å hente forsterkninger og jeg vet hvilke spillere det er snakk om, at jeg kan si om United har et mannskap godt nok til å utfordre City og Liverpool eller ikke.

Hvis United henter inn gode forsterkninger i viktige posisjoner så kan det være en sjanse. Samtidig vet vi ikke hva som skjer med Liverpool. Vil de beholde sine viktigste spillere? Det er heller ikke gitt at de blir like sterke etter å ha pushet seg selv så mye og så lenge for å vinne Champions League og Premier League.

Det er en mental greie, som kan slå ut begge veier.

Powered by Labrador CMS