Tror Glazers vil selge

Engelsk finansekspert tror Glazer-familiens planer om å selge United-aksjer er et steg på veien til å selge klubben.

Publisert Sist oppdatert

På fredag neste uke vil Glazers gjøre 10% av klubbens aksjer tilgjengelige på New York-børsen. Det er forvenetet at det vil gi til minst $300 millioner, noe som vil gjøre at klubbens totale verdi blir $3 milliarder. Noe av inntektene skal også brukes på å betale ned deler av klubbens gjeld.

– Men de skal bare betale ned 20% av den (£75 millioner av £437 millioner journ.anm), det er bare et minimumskrav. Jeg tror dette er begynnelsen på at de finner en markedspris for å selge klubben, sier David Bick, styremedlem i Square1 consultning, til ESPN.

Bick mener at prisen på United aksjer er for høyt verdsatt og skjønner ikke hvordan store banker kan si seg enig i verdien, med tanke på det dårlige aksjemarkedet for tiden.

– Å selge et begrenset antall aksjer kan øke verdien. Det er enklere å gjøre 10% av aksjene tilgjengelig for en høy pris enn halve selskapet.

– Det gir ikke mening å legge ut aksjene for salg nå. Du ville vært mer tilbøyelig til å vente ett år eller to. Jeg synes timingen er rar, spesielt med tanke på hvordan markedet er. Glazer-familien trenger kanskje pengene nå, sier Bick.

Powered by Labrador CMS