Forsvarer laguttaket

Danny Welbeck og Phil Jones er blant spillerne som kunne deltatt for England i U21-EM. Nå forsvarer FA hvorfor de utelot mange store stjerner.

Publisert Sist oppdatert

Norge og Russland sendte de beste U21-spillerne sine ut i VM-kvalik for A-landslaget, før de knyttet seg til U21-troppen like etterpå. Spania er også et lag som verdsetter turneringen høyt og sender sine beste menn.

England hadde ingen kvalifiseringskamper denne måneden, men privatlandskamper mot Irland og Brasil. I stedet for å la de yngste spillerne få mesterskapserfaring, ble de tatt med på A-landslaget, noe som gikk på bekostning av sluttspillet i Israel.

I tillegg til United-duoen kunne også Jack Rodwell og Alex Oxlade-Chamberlain blitt med til Midtøsten i stedet for til Rio de Janeiro.

Etter to kamper i gruppespillet er England allerede ute av mesterskapet. Tap mot Italia og Norge beseglet Young Lions’ skjebne.

Som et resultat av dette har landslaget fått kritikk for å ikke la Welbeck og kompani delta i U21-EM i stedet. Nå forsvarer styreformann i FA, David Bernstein, avgjørelsen.

– Vi må sette oss ned og vurdere hva vi skal gjøre strategisk sett. Vi retter faktisk et stort fokus mot denne turneringen. Vi ser på det som en svært viktig utviklingsturnering for spillerne våre, sier han ifølge London24.

– I dette tilfellet var det veldig viktig med en kamp i Brasil før VM, og jeg forsvarer at vi sendte en så sterk tropp som mulig med Roy Hodgson til Rio de Janeiro.

Bernstein innrømmer imidlertid at prioriteringene kan endre seg i framtida.

– Kanskje organiserer vi ting annerledes i framtida. Man må balansere ressursene vi har og bruke dem på en best mulig måte. Etterpåklokskap er en fin ting i situasjoner som denne.

Powered by Labrador CMS