Ville hente Ferguson til USA

David Beckham jobber for å starte en fotballklubb i USA, og spøker om å spørre Ferguson om å være manager.

Publisert Sist oppdatert

David Beckham har bestemt seg for hva han skal gjøre, etter at han la opp som fotballspiller.

Ifølge AP vil den tidligere United-spilleren betale £ 16 millioner for å starte et MLS-lag i Miami.

– Miami er en av de stedene vi så på, og det er blitt en stor lidenskap for meg å få til noe der. Jeg føler sterkt for dette, for å eie et lag. Jeg elsker å trene barn, både mine egne og andre, men å være manager er ikke noe for meg. Jeg må ha lidenskap for det, om det er det jeg skulle gjort, sa Beckham i forbindelse med en boksignering.

Må skaffe investorer

Beckham skaffet seg muligheten til å bli en klubbeier i USA da han dro dit for å spille for Los Angeles Galaxy i 2007, og nå starter en større jobb for å skaffe på plass ytterligere mange hundre millioner dollar for å få satsingen på beina.

Alt må nemlig ordnes fra bunnen av – man må få tak i spillere og bygge en arena – selv om klubben i starten også kan spille på andres baner.

Det skal imidlertid sies at Beckhams planer foreløpig ikke er godkjent av MLS, uten at det stopper han fra å snakke om planene sine.

Ville ringe Ferguson

David Beckham takker Ferguson for å ha fått leve ut drømmene sine.
En ung David Beckham, før han ble verdensstjerne.

I forbindelse med at Beckham slapp sin nyeste bok, spøkte han om at han tidligere så for seg Sir Alex Ferguson som manager for sin egen klubb, men at Fergusons kommentarer om han i sin bok, har gjort ham usikker.

– Det er morsomt hvordan jeg jobber med å etablere mitt eget lag her i MLS, og Ferguson stod øverst på listen over folk jeg ville kontakte for manangerjobben. Nå er jeg ikke så sikker lenger, jeg tviler vel på om han ville sagt ja, sa Beckham, som ikke ville slå tilbake mot kritikken han får i Fergusons bok.

– All spøking til side, så kommer jeg ikke til å si noe negativt om Ferguson, for han ga meg sjansen til å få leve ut drømmene mine. Jeg kan ikke si noe negativt om mannen som lot meg få spille for favorittklubben min, den jeg alltid hadde drømt om å få spille for.

Foreløpig er det 19 MLS-lag, men amerikanerne ønsker å utvide serien til 24 lag innen 2020-sesongen.

 

 

Powered by Labrador CMS