– Jeg spilte skikkelig ræva

I rapporter som aldri tidligere har blitt offentliggjort, evaluerer Class of ’92-spillerne seg selv like før de skulle slå gjennom på førstelaget.

Publisert Sist oppdatert

Det er Daily Mail som offentliggjør de eksklusive papirene hvor David Beckham, Ryan Giggs, Gary Neville og Paul Scholes ble bedt om å skrive noen linjer om én kamp de selv syntes de hadde vært gode i, samt én dårlig kamp.

Rapportene er skrevet på starten av 1990-tallet, i et ledd for å forberede spillerne på det tøffe livet som førstelagsspiller.

– Min beste kamp var første kamp i Youth Cup-finalen i 1991 (det var strengt tatt i 1992, journ.anm.) mot Crystal Palace, da vi vant 3-1. Alt gikk veien, og jeg både scoret og satte opp et mål. I tillegg var supporterne veldig gode og høylytte, skrev Beckham om sin beste kamp.

Hans dårligste kamp var ikke bare hans skyld, skal man tro Beckham selv.

– Det var god atmosfære i Youth Cup-finalen andre kamp, men jeg spilte skikkelig ræva. Ingenting gikk rett vei for meg eller laget, og dommerne var ræva i tillegg, skrev han.

Giggs lot hans beste kamp stå blankt, men var kritisk mot seg selv for et 0-1-tap mot Oldham Athletic.

– Jeg ble markert ut av kampen, og jeg kan ikke ha vært borti ballen mer enn to ganger, var Giggs’ dom til seg selv.

Neville valgte å bruke stikkordsform da han skulle skrive ned sin erfaringer, og han var enig med Becks i hvilken kamp som var den beste.

– Youth Cup-finalen mot Crystal Palace. Borte, første kamp. God atmosfære. Vant 3-1. Vi scoret i siste minutt.

Verste: – Youth Cup-finalen andre kamp mot Leeds. Følte aldri at jeg kom inn i kampen.

En som ikke klarte å ha en særlig evaluerende tone var Paul Scholes.

– Jeg synes jeg spilte bra i FA-cupsemifinalen andre kamp mot Millwall, hvor vi måtte vinne 2-0 for å gå til finalen, skriver han.

– Den verste kampen jeg spilte var i andre finalekamp mot Leeds Utd, da vi ble slått 2-1.

Se de håndskrevne rapportene her.

Powered by Labrador CMS