Silvestre: – Beckham ble rasende på Sir Alex. Vi måtte gripe inn for å hindre at de to barket sammen

Mikael Silvestre var blant spillerne som måtte roe gemyttene da Sir Alex Ferguson sparket en fotballsko i ansiktet på David Beckham i 2003.

Publisert Sist oppdatert

15. februar 2003 tapte United hjemme mot Arsenal i FA-cupen, men kampen vil for alltid bli husket for det som skjedde i garderoben etterpå.

Sir Alex Ferguson var rasende på David Beckham fordi høyrekanten bare jogget etter Arsenals Edu som serverte Sylvain Wiltord den målgivende pasningen til gjestenes 2-0-scoring.

– Medvirkende årsak til at han ble solgt

I hjemmegarderoben på Old Trafford gikk Ferguson mot Beckham og sparket til en fotballsko som lå på gulvet. Skoen traff Beckham like over øyet og høyrevingen fikk et kutt som følge av det ublide sammemstøtet med skoen.

KUTT OVER ØYET: David Beckhams kutt var ikke vanskelig å få øye på da han kort tid etter møtte Juventus i Champions League.

– Alle var i sjokk. Det var slik som skjer i en garderobe, men det var maks uflaks at skoen han sparket traff Beckham i ansiktet. Beckham ble veldig sint og vi måtte gripe inn for å hindre at de to barket sammen, sier Silvestre i et intervju med den siste utgaven av FourFourTwo. 

Franskmannen som fikk hele 361 kamper for United, sier kamphanene roet seg ganske kjapt, men at skaden allerede var skjedd.

Det påvirket forholdet mellom dem og var nok en av grunnene til at Beckham forlot United den sommeren og dro til Real Madrid, sier han. 

– Enkelt å vrake Liverpool til fordel for United

Mikael Silvestre møtte Manchester United som Inter-spiller i kvartfinalen av Champions League på San Siro i 1999.

Det han så av Fergusons United gjorde ham så imponert at han aldri var i tvil om at han ville dra til Old Trafford da Manchester United viste interesse noen måneder etter trippel-triumfen.

Det betød at han måtte vrake Liverpool, noe franskmannen hadde få problemer med. 

HØYDEPUNKTET: Mikael Silvestre fikk spille både i kvartfinalen og semifinalen av Champions League i 2008, selv om han ikke slapp til i selve finalen. Det la ingen demper på humøret. Her jubler han med Patrice Evra, den eneste franskmannen med flere kamper for United enn ham selv.

– Marcello Lippi tok over Inter den sommeren og hentet en annen back, Grigoris Georgatos. Det virket åpenbart at jeg ville få mindre spilletid. Gerard Houllier (daværende Liverpool-manager, red anm.) var min ungdomstrener for Frankrike og vi kjente hverandre godt. Han ringte og spurte om jeg ville komme til Liverpool. Han ville bruke meg som vestreback, forteller Silvestre.

Ferguson ringte imidlertid et par dager senere og sa han var interessert.

– Da var valget enkelt. United hadde akkurat vunnet The Treble og Ferguson forklarte at han ønsket å bruke meg både som midtstopper og venstreback. Jeg ankom Manchester torsdag og lørdag startet jeg, mot Liverpool på Anfield av alle plasser. Jeg kjente ikke lagkameratene mine, og snakket ikke spesielt godt engelsk. Houllier spurte hvorfor jeg ikke kom til Liverpool, men han skjønte valget mitt.

Manchester United vant 3-2 i en kamp der også Massimo Taibi debuterte for United, Andy Cole ble utvist og Jamie Carragher scoret to selvmål. 

Powered by Labrador CMS