United vil stoppe Citys pengebruk

Og i torsdagens møter får de trolig sterk støtte fra Liverpool.

Publisert Sist oppdatert

Det europeiske fotballforbundet er opptatt av økonomisk fair play.

Men torsdag skal Premier League diskutere et forslag fra United som også vil få en del å si for hvor mye engelske klubber kan bruke på overgangsmarkedet. Det handler mest om at pengebruken må stå i stil med inntektene, og om UEFAs fair play-løsning også er den beste internt i Premier League.

– Forslaget kommet fra Manchester United – jeg tror City har rystet dem litt – men det må nok bli en kontroll på pengebruken, sier Wigan-sjef Dave Whelan til The Independent.

– Noen klubber bruker langt mer enn de egentlig har råd til. De kan havne i trøbbel – se bare på Portsmouth. Noe er nødt til å gjøres, legger han til.

Det er ventet at Liverpool vil stå hardt på Uniteds side.

– Det er mange som støtter ønsket om økonomisk fair play, men vi tror også at Premier League må iverksette sine egne regler, siden det virker som om en del klubber uansett ikke bryr seg med Uefas regler.

Manchester City tapte mest penger av alle i det siste kjente regnskapsåret, 2010/11. Da tapte de 197 millioner pund. Chelsea tapte 68 millioner mens Liverpool tapte 49 millioner pund. Uefas fair play-regler sier at klubber fra 2011/12-sesongen – og tre sesonger videre – ikke kan tape mer enn totalt 35,6 millioner pund. Ellers risikerer de å ikke få være med i europeiske turneringer.

14 av 20 Premier League-klubber må stille seg bak eventuelle forslag hvis de skal bli vedtatt.

Powered by Labrador CMS