Kan Moyes sjokkere United?

2. juledag kommer David Moyes på besøk. Vi har sett på hvordan United har gjort det mot sine tidligere managere.

Publisert Sist oppdatert

Nå skal det riktignok påpekes at det å møte tidligere managere er en sjelden vare for en klubb med Uniteds historie – mye takket være en viss skotte.

Og da snakker vi selvfølgelig om Sir Alex Ferguson, og ikke David Moyes.

Ferguson var i United i nesten 27 år, og sørget for at det å møte gamle managere til dyst ble sjelden vare.

LES OGSÅ: Stor sjanse for at Zlatan blir

På Boxing Day skrives det derimot litt historie. Moyes er som kjent Sunderland-trener, og blir dermed den femte tidligere United-manageren etter 2. verdenskrig som møter United til kamp som trener for et annet lag. Her er de fire andre:

WILF McGUINNESS

wilfmc

Det ble ikke noen hyggelig affære for McGuinness.

I hvert fall ikke resultatmessig. United vant nemlig 2-1 etter scoringer av Willie Morgan og Lou Macari. Det ble med det ene oppgjøret mot United, etter at de røde djevlene rykket opp samme sesong.

TOMMY DOCHERTY

Tommy Docherty

I januar 1978 tapte han 4-0 med Derby på Old Trafford, etter to scoringer av Gordon Hill og ett mål hver av Martin Buchan og Stuart Pearson.

I den påfølgende sesongen vant United 3-1 på bortebane, mens det ble 0-0 på Drømmenes Teater.

DAVE SEXTON

Profil: Dave Sexton

Samme år ble han manager for Coventry, der han først tok tre strake seire mot United.

I 1983 klarte de røde djevlene endelig å slå ham. Under ledelse av Ron Atkinson.tok laget en 3-0-seier etter scoringer av Macari, Frank Stapleton og Gary Gillespie (selvmål).

RON ATKINSON

ronat

17 ganger har han møtt United som manager for andre lag, og to ganger snøt han dem for ligacuptroféet i finalen, som henholdsvis Sheffield Wednesday- og Aston Villa-trener.

Som Villa-sjef møtte han United til dyst ni ganger, og kom blant annet til kort i tittelkampen i 1992/93-sesongen. Som Coventry-trener tapte han tre strake oppgjør mot Ferguson.

På slutten av 90-tallet var Atkinson tilbake i Wednesday, og triumferte blant annet 2-0 på Hillsborough i 1998, i en kamp der Paolo Di Canio kom på scoringslista. På fire kamper som Wednesday-trener mot United var Atkinson ubeseiret, og i alle kampene holdt laget hans nullen.

Siste gangen Atkinson møtte United fikk laget hans imidlertid bank. Du husker kanskje kampen? Ole Gunnar Solskjær scoret fire og United vant hele 8-1 i 1999 mot Nottingham Forest og Ron Atkinson.

Her er hele statistikken: (Tap her betyr United-seier)

Wilf McGuinness
York City – 1 tap.
Tommy Docherty
Derby County – 1 uavgjort og 2 tap.
Dave Sexton
Coventry City – 3 seire og ett tap.
Ron Atkinson
Sheffield Wednesday – 3 seire og 1 uavgjort.
Aston Villa – 3 seire, 1 uavgjort og 5 tap
Coventry City – 3 tap
Nottingham Forest – 1 tap

TOTALT: 9 seire, 3 uavgjort og 13 tap (United-seier)

David Moyes og Adnan Januzaj er gjenforent i Sunderland.
David Moyes og Adnan Januzaj er gjenforent i Sunderland.

United kommer altså forholdsvis godt ut av statistikken mot gamle managere. Det har gått 17 år siden sist det skjedde, men med Moyes tilbake i Premier League går det nok neppe 17 år til neste gang.

Med mindre skotten får sparken igjen og ikke kommer tilbake riktignok. Han fikk nemlig en forferdelig start på sesongen for «The Black Cats». På de siste syv kampene har laget hans derimot vunnet fire, og dermed snuser de på en sikker plass før oppgjøret på Drømmenes Teater.

Hva tror dere? Har Moyes og Sunderland noen mulighet til å sjokkere oss på Old Trafford?

Powered by Labrador CMS