– Fjerdeplassen er mulig

Darren Fletcher har troen på at United kan kvalifisere seg til neste års Champions League.

Publisert Sist oppdatert

Manchester United er i sin værste sesong på mange år, og ettersom ligatittelen bare har kjørt lengre og lengre vekk fra United, er det Champions League-kvalifisering som først og fremst er hovedfokuset for øyeblikket.

United ligger for øyeblikket syv poeng bak fjerdeplassen som sikrer klubben Champions League-plass, og om de havner på femteplass, må de spille play-off-kamper til Europa League i juli – sett at de ikke vinner årets utgave av Champions League.

Darren Fletcher har troen på at laget kan klare det.

– Handler om karakter

Skotten er ikke i tvil om hva som skal til for at United skal kvalifisere seg til Europas gjeveste turnering.

TROR: Skotten tror på Champions League til neste år.
TROR: Skotten tror på Champions League til neste år.

– Det handler uten tvil om karakter, sa Fletcher ifølge Sky Sports, og la til:

– Laget har blitt avskrevet flere ganger, og alle har hatt så mye å si om klubbens situasjon, og nå er det tid for at spillerne tar steget opp og motbeviser kritikerne og avslutter sesongen sterkt.

– United er verdens største klubb, og så fort laget ikke leverer som de vanligvis gjør, er det som om de har nådd verdens ende, men sånn er alle tap. Vi opplever nå at man må sette pris på suksessen når man opplever den.

Fletchers drivstoff

– Å motbevise folk er alltid viktig. Jeg tror en må bruke det som drivstoff.

– Stallen er definitivt kapabel for en topp fire-plassering. Vi må sette inn spurten nå, og det er det ingen tvil om. Og mens jeg sier «la oss avslutte sterkt og kvalifisere oss for Champions League» er vi fortsatt i Champions League denne sesongen også, og formen har vært fantastisk – så la oss fortsette slik.

Ikke en ukjent posisjon

United har de siste årene hatt enorm suksess i både hjemlig liga og ute i Europa, og nådde hele tre finaler på fire år mellom 2008 og 2011. Skotten er imidlertid bevisst på at laget har vært i dagens situasjon mange ganger før.

– Klubben har vært her før mange ganger. Jeg har vært her personlig, og det er mange i laget som har vært her før, og vi kom utav det, sier skotten, og fortsetter:

– Det krever tro og litt flaks, men den største oppgaven er å grave dypt inn i deg og dra det beste utav deg, og jeg vet at laget er i stand til det.

– Jeg ser karakterene i garderoben, og jeg ser hvor mye de lider. Jeg er sikker på at vi vil komme oss igjennom dette, og at vi vil oppnå suksess i nærmeste fremtid – ingen tvil om det.

Powered by Labrador CMS