Ligamestere!

United-reservene sikret seieren i sin gruppe i FA Reserve League etter uavgjort mot Arsenal på Old Trafford i kveld.

United-reservene hadde i kveld mulighet til å sikre tabellseieren i gruppe A i FA Premier Reserve League én serierunde før slutt. For å greie dette måtte Warren Joyce sine gutter ta minst ett poeng hjemme mot Arsenal – for anledningen på Old Trafford.

Joshua King, som til vanlig gjør en glimrende jobb som spiss for reservene, mistet kampen på grunn av en skade i lysken, men United stilte allikevel et sterkt lag i kveldens kamp. Bebe, Wes Brown og Gabriel Obertan var med fra start – det var også Darren Fletcher, som har mistet de siste sju ukene på grunn av et magevirus.

Også Arsenal stilte et sterkt lag, med blant andre Thomas Vermaelen, som var tilbake fra langtidsskade, og Jeremie Aliadiere, som er på et slags prøvespill i gamleklubben fra start. Det var med andre ord ingen enkel oppgave som stod foran Uniteds unggutter.

Kampen

Kampen på Old Trafford begynte i lavt tempo, og det var svært få sjanser på Old Trafford i åpningen. Det første skuddforsøket kom først etter 20 minutter, da Oliver Norwood testet slegga etter en svak Arsenal-klarering, men skuddet gikk over mål.

Litt etter var Gabriel Obertan på vei mot mål etter en dårlig heading av Arsenals Daniel Boateng, men keeper James Shea stoppet franskmannen, med noe som så ut som om burde resultert i et rødt kort. Dommeren vinket imidlertid spillet videre. Rett etter hadde en god Obertan en ny god sjanse, men nok en gang ble han stoppet av Shea – denne gangen på lovlig vis.

Arsenal var totalt tannløse i førsteomgang, og spiss Jeremie Aliadiere, som for tiden er tilbake i Arsenal etter at han forlot Middlesbrough i sommer, markerte seg kun gjennom å motta et gult kort etter sitt forsøk på å filme seg til straffespark like før pause.

I pausen måtte kom Ryan Tunnicliffe inn for Darren Flethcer, og han markerte seg rett fra avspark da han testet keeper Shea etter et innlegg fra Joe Dudgeon. Dessverre gikk ikke ballen i mål denne gangen heller.

De misbrukte sjansene holdt på å koste United dyrt, da Aliadiere ble lagt ned i feltet av Ben Amos noen minutter før slutt, noe som så ut som en klar straffe. Linjemannen hadde imidlertid allerede avvinket for offside, en avgjørelse som var helt feil. Pasningen til Aliadiere kom nemlig fra Uniteds Scott Wootton!

United fikk sin siste store sjanse helt på slutten da Will Keane headet et Norwood-inlegg knallhardt mot mål, men nok en gang var Shea der han skulle være, og fikk slått ballen over.

Kampen ebbet dermed ut med 0-0, et resultat som gjør at United kan seieren i gruppe A i reserveligaen. United møter nå Blackburn, som vant den andre nordlige reserveligaen, til semifinale i reservenes nasjonale mesterskap. Vinneren av denne kampen går til reservelagsfinale mot vinneren av den sørlige puljen, som blir enten Arsenal eller Chelsea.

Darren Fletcher spilte 45 minutter i kveldens kamp, og kom seg helskinnet gjennom comebacket. Det var allikevel klart at toppformen er et stykke unna.