Darren Fletcher er klar for å møte gamleklubben på lørdag.
Darren Fletcher er klar for å møte gamleklubben på lørdag.

Klar som et egg

Tidligere United-spiller Darren Fletcher mener at Stoke har alt som skal til for å stoppe ligalederne i lørdagens kamp på Bet365 Stadium (Britannia).

Publisert Sist oppdatert

Den 33 år gamle skotske midtbanemannen hadde hele 342 opptredener bak seg i United-trøyen da han i 2015 ble solgt til West Bromwich Albion. I sommer gikk så turen videre til pottemakerne fra Stoke, hvor Fletcher & co. har hatt en ganske bra sesongstart.

Så langt har det blitt én av hver — én seier (1-0 hjemme mot Arsenal!), en uavgjort (1-1 borte mot West Bromwich) og ett tap. Det siste kom i ligaåpningen mot Everton på Goodison Park, hvor en annen ex-Red, Wayne Rooney, ble matchvinner med kampens eneste scoring.

Stoke, som har styrket stallen vesentlig foran denne sesongen, er altså ubeseiret på sine to siste kamper. Lagets eneste hjemmekamp så langt, endte også med seier over Arsenal. Akkurat det bør være en tankevekker for et United med beskjeden bortestatistikk mot nettopp Stoke.

I fjor måtte HENRIKH MKHITARYAN & co. nøye seg med 1-1 i tilsvarende bortemøte.
I fjor måtte HENRIKH MKHITARYAN & co. nøye seg med 1-1 i tilsvarende bortemøte.

– Vi må tro på det

Det mener også Darren Fletcher. Riktignok lar han seg ikke lokke til å henge seg på statistikk. Han lar seg heller ikke blende av at lørdagens motstander topper Premier League-tabellen med full pott og 10-0 i målforskjell. Til det har veteranen vært for lenge med i gamet.

– Først og fremst må vi ha troen, sier han, ifølge Stoke Citys hjemmeside.

– Det har ingenting for seg å se på resultater og statistikk, og så tro at alt er svart. Selv må vi bare tro at vi er gode nok til å vinne kampen, og det tror jeg virkelig at vi er.

It's 11 men versus 11 men, and no match is ever won on paper, you have to go out there and earn the right to take those three points.

– Litt flaks kan komme godt med

– Med hjemmepublikum i ryggen, slik vi hadde det mot Arsenal, og en sterk indre tro, er seier fullt ut oppnåelig, hevder han, men innrømmer likevel at det helt sikkert vil bli perioder i kampen hvor laget hans må grave dypt for å stå imot.

– Kanskje trenger vi også litt flaks, men vi vil i det minste la Manchester United få merke at de ikke får gjøre helt som de vil.

– Joda, det kan hende at vi må gi tapt mot et bedre lag, men vi er ikke slått på forhånd, det er helt sikkert, sier en kamplysten Darren Fletcher.

Powered by Labrador CMS