Gikk over til draktnummer 24: Darren Fletcher.

– Sommerturneen er viktig

Darren Fletcher mimrer fra sin første sommerturné, og mener at slike turnéer er nyttige.

Publisert Sist oppdatert

Darren Fletcher har mistet noen sommerturnéer nå på grunn av sine kroniske sykdomsproblemer, men til årets USA-tur skal han være klar. Også hans første sommerturné med førstelaget gikk til USA, sommeren 2003. Da ble byer som Seattle, Philadelphia, Los Angeles og New Jersey besøkt.

– Det var en god erfaring, men litt skremmende også fordi jeg måtte forberede innvielsestalen min. Giggsy og Butt passet på å minne meg på at jeg hadde en viktig tale i vente, og det er noe som alltid er i bakhodet ditt mens du prøver å imponere på trening – du vet at du må ha talen din klar!

– Selve talen husker jeg lite av. Jeg husker at jeg prøvde å få Roy Keane på min side ved å komme med noen hyggelige kommentarer om ham, og at jeg håpte at det skulle hjelpe meg på vei!

Men sommerturnéen handler om mer enn bare slikt. Skotten mener at sommerturnéen kan være svært så nyttig, spesielt for unge og/eller nye spillere.

Yokohama F.Marinos v Manchester United
NYTTIG: Sommerturnéen kan ha stor nytte for unge spillere, mener Darren Fletcher. Her fjorårets toppscorer fra sommerturnéen: Jesse Lingard.

– Turnéene er veldig viktige i å hjelpe deg med å integreres inn i stallen siden en er med hverandre 24/7. Når du er i Manchester kan du gå hjem etter trening, mens når du er på turné så sosialiserer du med lagkameratene dine på hotellet, og du blir kjent med folk og deres karakter.

– Det hjelper unggutter til å bli mer selvsikre rundt førstelagsstallen, noe som igjen hjelper dem på treningsfeltet. Du merker overgangen når de innser at de er akkurat som alle andre, og det blir synliggjort gjennom bedre prestasjoner på banen.

Powered by Labrador CMS