– Skuffende resultat

Uniteds første målscorer i 2008/09-sesongen, Darren Fletcher, innrømmet etter ligapremieren mot Newcastle at han var skuffet over poengdelingen.

Publisert Sist oppdatert

Den skotske midtbanespilleren hadde en følelse av at utlikningsmålet hans, bare to minutter etter at Obafemi Martins hadde gitt Newcastle ledelsen, ville føre United inn på seierssporet. Det skjedde altså ikke.

"Uavgjort i første kamp er skuffende," medga han overfor MUTV etter kampen.

"Jeg følte at vi skapte tilstrekkelig med sjanser til at vi burde ha vunnet, men Shay Given (Newcastle-keeperen) gjorde noen fantastiske redninger.

"Newcastle forsvarte seg godt, og med sine hurtige spillere er de et farlig kontringslag. Derfor måtte vi samtidig være litt forsiktige."

Syndebukk – og helt

Fletcher må nok ta på seg en del av skylden for Newcastles ledermål, for det var han som plutselig forsvant og lot Obafemi Martins gå uhindret i været og stange ballen forbi Edwin van der Sar. Selv nøyde han seg med å berømme den nigerianske spissen for måten han utnyttet muligheten:

"Det var et glimrende opphopp og en god heading av Martins, men heldigvis klarte vi å svare nesten umiddelbart; det er alltid en stor fordel. Akkurat da trodde vi på muligheten til å presse fremover og skaffe oss et mål nummer to, men dessverre så skjedde ikke det."

Fletcher var uansett godt fornøyd med egen scoring, der han feide Ryan Giggs' perfekte overlegg utagbart forbi Shay Given.

"Jeg pleier å gjøre helt bevisste løp inn i motstanderfeltet, for vi har spillere som er i stand til å legge de flotteste innlegg. Om man da bare passer på å være på rett plass, kommer også scoringen før eller senere. Jeg bommet på en del sjanser i sesongoppkjøringen, så det var artig å score nå."

Savnet Tevez

United måtte klare seg uten Carlos Tevez, som var reist hjem til Argentina etter dødsfall i nærmeste familie, og Fletcher innrømmet at formspissen var sårt savnet.

"Carlos var fryktinngytende i treningskampene, så pigg og lett. Derfor var det skuffende å måtte spille uten ham; men han kommer tilbake.

"Vi har nok for få spisser; ja, vi mangler i det hele tatt en del spillere for tiden, men når de kommer tilbake vil vi igjen ha en formidabel spillerstall."

Ingen grunn til panikk

At United med søndagens resultat allerede ligger to poeng bak sine hardeste konkurrenter, bekymrer ikke den 24 år gamle Edinburgh-gutten det minste. Til det har han opplevd for mye i sitt ennå unge fotballiv:

"Joda, vi ligger to poeng bak og har således gitt dem et forsprang, men forhåpentligvis klarer vi å hente dem inn igjen. Vi har vært med på dette før – vi åpnet for eksempel svakt i fjor, men vi har bare spilt én kamp, og vi skal møte samtlige to ganger. Nå gleder vi oss bare til å komme oss til Portsmouth," sa en skuffet, men langt ifra slagen Darren Fletcher.

Kilde: ManUtd.com

Powered by Labrador CMS