– Må kjempe om tittelen neste år

Det synes i alle fall Darren Fletcher, som mener han lærte mye av Louis van Gaal.

Publisert Sist oppdatert

Lørdag gjorde Darren Fletcher som han har gjort så mange ganger før: Han vant på Old Trafford. Skotten var sistemann av banen etter kamp, for han tok et slags farvel med en liten vinkerunde, og det er ingen tvil om at Fletcher setter like stor pris på klubben som klubben setter pris på Fletcher.

Undertegnede møtte også så vidt Fletcher utenfor Turf Moor i Burnley etter hans Baggies-debut, og det var helt tydelig at det var spesielt for ham å forlate Manchester United.

31-åringen er fortsatt opptatt av Uniteds ve og vel, og The Guardian er en av flere medier som siterer ham på flere uttalelser om Manchester United gitt i etterkant av kampen.

– Målet for United denne sesongen var topp fire, og det var realistisk. Men å si det er vanskelig for Manchester United, å bare skulle akseptere topp fire. Du kan bare gjøre det én sesong. Jeg tror de vil få det til, men neste sesong må de kjempe om tittelen, det er ingen tvil om det. Fansen forventer det, og Manchester United trenger å være der.

– Ethvert United-lag som bare snakker om å akseptere topp fire vil ikke være godt nok, de må heve seg et nivå. Det er ingen tvil om at de har vist glimt denne sesongen, som den rekken før disse siste tre kampene, der de spilte fantastisk fotball av den typen manageren ønsker, men så kommer tre tap og du lurer på hva som har skjedd.

Manchester United Training Session
LÆRTE MYE: Darren Fletcher.

Fletcher, som tror at det vil bli brukt en del penger i sommer i tillegg til at unggutta fortsatt vil få sjansen i klubben, kan også røpe litt om forholdet til Van Gaal.

– Jeg ble imponert over ham. Vi hadde et godt forhold, og jeg lærte mye bare på den korte tiden jeg spilte under ham.

– Han lærer om Premier League også. Kombinasjonen av et lag som lærer seg hans metoder, og at han lærer seg Premier League, har ført til en omstillingsperiode. Han vil være den første til å innrømme at han har lært om Premier League, og om hvor vanskelig det er sammenlignet med andre steder han har vært, og stilen du trenger. Forhåpentligvis vil den læringskurven hjelpe United neste sesong.

 

Powered by Labrador CMS