Ber om hjelp

Darren Fletcher vet nemlig at Skottland står foran en nærmest umulig oppgave tirsdag.

Publisert Sist oppdatert

Skottland ligger på 2. plass i sin EM-kvalifiseringsgruppe.

De har alt i egne hender.

Men det kan likevel ende fryktelig galt.

Skottene avslutter nemlig på bortebane mot den suverene gruppevinneren og verdens beste landslag, Spania.

Samtidig skal Tsjekkia, som er Skottlands utfordrer, møte Litauen.

Alt kan skje

Da er det ikke nødvendigvis noen stor fordel å ha alt i “egne hender”.

– Det er egentlig irrelevant å snakke om ett poeng også, for selv om det ville vært fantastisk så vil det kanskje ikke være nok, sier Fletcher på en pressekonferanse.

– Vi kan tape, men ende på 2. plass i gruppa. Vi kan spille uavgjort, men ende på 3. plass. Det kommer til å bli en spesiell kamp, legger han til.

– La press på Tsjekkia

Skottene, som tapte 2-3 hjemme for Spania, vet imidlertid hvor tøff oppgaven er mot de regjerende verdens- og europamesterne.

– Det er ingen tvil om at Spania er det beste laget vi har møtt. De er regjerende europa- og verdensmestere og har ikke tapt på lang tid. De vil ha ballen mest. De hadde jo ballen i 65-70 prosent av tiden selv mot Tsjekkia. Så vi må ha en bra taktikk.

– Hvis vi spiller for åpen fotball så kan vi bli straffet og være ut av det ganske så raskt. Sånn sett blir det vanskelig. Men vi vant mot Liechtenstein, vi er på 2. plass og sånn sett er det press på Tsjekkia. Forhåpentligvis får vi hjelp fra Litauen, sier Fletcher om tirsdagens avsluttende kvalifiseringskamper.

Her er tabellen i Skottlands gruppe.

Powered by Labrador CMS