– Han skjønte at han hadde gått for langt

Har José Mourinho forandret seg?

Publisert Sist oppdatert

Tirsdag kom det en pressemelding fra Tottenham hvor de fortalte verden at partnerskapet med manager Mauricio Pochettino var brutt.

Tidlig onsdag morgen kom en ny pressemelding. Erstatteren var klar, og det var ingen ringere enn tidligere United-manager José Mourinho.

Les saken her: Mourinho tar over Tottenham – møter United om to uker

Nyheten er det som i stor grad har opptatt den sportsmediene de siste døgnene. Radiokanalen BBC 5 Live fikk med seg tidligere Manchester United-spiller Darren Fletcher for å ta en prat om situasjonen.

Fletcher har ikke selv spilt under Mourinho i Manchester United, men har god kjennskap til hva som beveger seg i klubben.

– Jeg tror vi får se en annen José Mourinho nå. I Porto og Inter var han «spillernes manager», noe vi ikke har sett på en stund, sier Fletcher. 

Videre forteller 35-åringen at portugiseren har blitt påvirket av tiden i Chelsea og Real Madrid, og at han etter tiden i United forhørte seg om egen oppførsel.

– Han reflekterte litt selv, så tok han en runde og spurte folk «Hvordan har jeg vært? Vær ærlig». 

HVOR ILLE VAR DET? Det er spørsmålet Ole Gunnar Solskjærs forgjenger skal ha stilt sentrale personer i klubben etter sparkingen.
HVOR ILLE VAR DET? Det er spørsmålet Ole Gunnar Solskjærs forgjenger skal ha stilt sentrale personer i klubben etter sparkingen.

– For meg vitner det om en mann som skjønte at han hadde gått for langt. Jeg er sikker på at han hadde sine frustrasjoner i Manchester United, slik som også spillerne hadde det med ham og situasjonen slik den var mot slutten.

– Men det faktum at han spurte folk om deres ærlige mening om hvordan han hadde vært, sier meg at han har reflektert en god del. 

DARREN FLETCHER: Skotten var i Manchester United i 15 år, men grunnet skader og sykdom ble det «bare» 266 opptredener på ham.
DARREN FLETCHER: Skotten var i Manchester United i 15 år, men grunnet skader og sykdom ble det «bare» 266 opptredener på ham.

– Jeg tror, som sagt, at vi får se en annerledes Mourinho enn hva vi er vant til fra gammelt av. Men jeg tror heller ikke vi ser den samme Mourinho vi husker fra den seneste tiden.

Det er vanskelig å huske tilbake til Mourinhos tid i United uten å huske bitterheten, og ukene det kunne ta mellom portugiserens smil. 

Men om man prøver å huske tilbake til starten, var det en litt mer sjarmerende utgave av «the special one» som styrte United-skuta.

Når hvetebrødsdagene i Nord-London er over får vi se hvor mye av refleksjonen etter United-tiden Mourinho husker. 

Powered by Labrador CMS