Ryktesaker, uke 4

NÅ ÅPENT FOR ALLE: United skal være på jakt etter ny høyreback.

Publisert Sist oppdatert

Les også: Forrige ukes rykter

Søndag 25. januar:

17.43: Det går selvsagt ikke en uke at Gareth Bale ikke nevnes. The Express skriver nå at Uniteds Bale-interesse har tatt seg opp igjen – og skal ha planlagt et bud på £120m. Madrid-klubben ønsker imidlertid ikke å sende waliseren tilbake til balløya igjen, uten at de får David De Gea motsatt vei. Byen Madrid høres også fristende ut for De Gea, men United skal stå klare med en kontrakt som gir ham £200,00 i uken.

Kommentar fra Ole Alexander Saue, United.no-journalist:

Som Mats var inne på i forrige rykte, The Express har på ingen måte gjort seg fortjent til å bli sett på som en troverdig rykteavis, og gjør også nå som de har gjort så mange ganger tidligere: henviser til rapporter i Spania – uten å vise til noen spesifikke kilder. Da mister det fort troverdighet. Hvorhvidt Louis van Gaal er interessert i Bale er uvisst, og at United er villig til å betale £120 millioner for ham høres veldig usannsynlig ut. De Gea, som ennå ikke har forlenget kontrakten sin som går ut neste sommer, kan også bli svært vanskelig å holde på dersom han ønsker seg bort. Solskinn, heftig lønnslipp og ferske europamestere i den spanske hovedstaden høres unektelig fristende ut – både for ham og kjæresten, men vi får bare håpe at Van Gaal & co. får overtalt De Gea til å skrive under på en ny kontrakt. Den må også huskes at Jorge Mendes er målvaktens agent. Portugiseren har mange kontakter i Real Madrid, og var sentral i både Ángel Di María og James Rodriguez’ overganger i sommer. Men som sagt; Bale/De Gea-ryktet som opprinnelig kommenteres bør ikke slukes. Avisen har sikkert lite å skrive om.

14.45: Ifølge The Express nærmer Manchester United seg Southamptons høyreback Nathaniel Clyne. United hadde angivelige speidere på kampen mellom Southampton og Newcastle forrige uke, og kan komme til å by på den engelske landslagsspilleren i løpet av kort tid.

Kommentar fra Mats Arntzen, United.no-journalist:

Heller ikke The Express er kjent for å være altfor sannferdige. At Clyne er på blokka til Van Gaal medfører nok riktighet, men det er lite nytt i denne saken til The Express. 

09.05: Også denne dagen er det Paul Pogba som er i senter av ryktebegivenhetene. The Mirror hevder at Manchester United er én av seks klubber som kjemper om underskriften til franskmannen, og at det kan koste opptil 75 millioner pund å sikre seg 21-åringen. Manchester City, Chelsea, Real Madrid, PSG og Bayern München er angivelig de øvrige klubbene som har et håp om å gjøre Pogba til deres.

Kommentar fra Mats Arntzen, United.no-journalist:

Kvalitet koster, men 75 millioner pund høres ut som en i overkant høy sum for franskmannen. Dersom summen som The Mirror oppgir også inkluderer lønn, høres det mer sannsynlig ut. Det er imidlertid verdt å merke seg at The Mirror ikke er den mest troverdige avisen.

Lørdag 24. januar:

19.05: Alexander Dragovic har allerede blitt nevnt i lørdagens rykter. Nå «bekrefter» Daily Star at Manchester United har fått godkjent et bud på 20 millioner pund, og baserer seg på «østerrikske rapporter».

Kommentar fra Mats Arntzen, United.no-journalist:

Etter noen års erfaring med Daily Star, er det vanskelig å ta slike saker seriøst. Daily Star har gang på vist at slike «bekreftelser» må tas med en enorm klype salt, og det gjelder å vente til noen mer seriøse aviser slenger seg på dette ryktet.

18.45: Agentene er aktive denne lørdagen. Jakten på midtstoppere fortsetter for Manchester United, som stadig kobles til PSGs Marquinhos. Den 20 år gamle brasilianeren regnes som et av verdens aller største stoppertalenter, og agenten hans hinter om at klienten hans er klar for å flytte på seg. Samtidig bekrefter han at United er interesserte.

– Forrige sommer sa PSGs president at Marquinhos ikke var til salgs. Vi ser hva som skjer på den fronten denne sommeren. Mange klubber er interesserte. Manchester United er en av dem, forteller agenten Giuliano Bertolucci i et intervju med Le Parisien.

Kommentar fra Mats Arntzen, United.no-journalist:

Manchester United er definitivt interesserte i å forsterke laget med en midtstopper, og hva er vel bedre enn å sikre seg et av verdens aller største midtstoppertalenter? Etter min mening er det kun Raphaël Varane og José Giménez som kan måle seg med Marquinhos. Men er Marquinhos interessert i en overgang? Sannsynligvis. Brasilianeren har ikke fått den tilliten han fortjener i PSG, og han kan komme til å flytte på seg. Barcelona er ute av kampen på grunn av kjøpsforbudet, og det styrker Uniteds sjanser betraktelig. Han kommer neppe til å forlate PSG i januar, men se på ingen måte bort fra at han gjør det til sommeren. 

17.10: Manchester United har blitt koblet til en rekke midtbanestjerner de siste årene, og Paul Pogba har vært en gjenganger siden han slo gjennom i Juventus. Mange har fryktet at United har ødelagt forholdet til franskmannen, men agenten selv forteller at franskmannen fortsatt holder klubben kjær.

– Paul har alltid sagt at han ikke er sint på Manchester United. Han har ingen problemer med Manchester United. Det er heller motsatt, han holder Manchester United veldig kjært og har veldig gode minner derfra, forteller agenten Mina Raiola i et intervju.

Kommentar fra Mats Arntzen, United.no-journalist:

Med sine 23 000 pund i uka, tjener Paul Pogba en god del mindre enn mange andre spillere på samme nivå. Følgelig er franskmannen interessert i å forhandle seg til en mer lukrativ avtale. Et viktig ledd i kontraktsforhandlingene er å tiltrekke seg interesse fra andre klubber. Interessen fra Real Madrid og Manchester United er nok genuin, og det er mange som forventer at Pogba skal havne i Real Madrid. Å holde døren åpen for andre klubber vil føre til at andre beilere er nødt til å øke sitt tilbud, noe som sannsynligvis er hovedårsaken til at agenten går ut og avfeier ryktene om Pogbas dårlige forhold til United.

11.40: Ellers dukker Aleksandar Dragović’ igjen opp på den lange listen over ønskede stoppere som blant annet inkluderer Mats Hummels og Nicolás Otamendi. Denne gangen er det The Express som står bak ryktet. Videre hevdes det at de røde djevlene har lagt inn et bud på 15 millioner pund for Dinamo Kievs ettertraktede forsvarer. 23-åringen kan ikke sies å ha noe voldsomt navn, men det hadde heller ikke tidligere nevnte Vidić da han ble signert. Se torsdagens rykter for Dag Langerøds kommentar om ryktet.

Samme artikkel nevner også at United snuser på Romas Radja Nainggolan. Han skal være verdsatt til rundt 26 millioner pund. Annet enn det har avisen bare dårlig nytt å komme med: Marco Reus kan være svært nær en overgang til Real Madrid denne sommeren, og samme klubb skal visstnok være Paul Pogbas foretrukne alternativ. Franskmannen skal angivelig være lite lysten på en overgang til både Chelsea og United.

Nåja, her trengs det trengs salt. Få/ingen kilder nevnes, og inntil man har noe mer håndfast kan det lønne seg å la forventningene ligge.

11.00: Vi starter dagens rykter med en oversikt over de femten siste januarsigneringene til United. Patrice Evra og Nemanja Vidić er blant de spenstige navnene på listen. Følg med for siste nytt.

Fredag 23. januar:

13.45: Angående sitatene til Jorge Mendes om David de Gea som vi gjenga sent i går kveld er det interessant å ta en titt på hele intervjuet. Som Sport Witness påpeker har de fleste medier kuttet Mendes’ første sitat. Her er det fullstendige sitatet:

– Jeg sier alltid at ingenting er umulig, for når noen tror at ingenting er umulig så oppnår de målene sine. De Gea til Madrid? Jeg kan ikke si noe om det, men vi vet alle at ingenting er umulig i fotball.

Kommentar fra Eivind Brennhovd Holth, United.no-journalist:

Sitatet til Mendes er likevel ganske spekulativt, noe han selvfølgelig er klar over selv. Det fullstendige sitatet gir imidlertid kontekst og en liten forklaring på hvorfor agenten sier det han sier.

13.35: Goal.com har i dag en «eksklusiv» artikkel hvor de skriver at agent Jorge Mendes på vegne av Valencia har gitt Manchester United beskjed om at Nicolas Otamendi ikke er til salgs.

Kommentar fra Eivind Brennhovd Holth, United.no-journalist:

Det er sjelden vi stoler på Goal.com. I dette tilfellet er det lett å mistenke dem for å forsøke å «bekrefte» rykter som allerede har versert i flere dager.

12.55: Sam Allardyce forteller at West Ham er med i kampen om Darren Fletcher.

Kommentar fra Eivind Brennhovd Holth, United.no-journalist:

Ifølge Allardyce venter West Ham fortsatt på å gå i forhandlinger med Fletcher, noe som passer godt med Telegraphs påstand om at skotten venter til neste uke før han bestemmer seg. West Ham er nå gjort til favorittene til å skaffe seg Fletcher, etterfulgt av Valencia og West Bromwich.

10.00: Det virker som tiden er omme for Darren Fletcher i United, men ifølge Telegraph vil skotten vente til det siste før han bestemmer seg. Fletcher er i troppen mot Cambridge, en kamp som kan bli hans siste i United-drakten. West Bromwich og Valencia er interessert i 30-åringen, og det er ventet at han tar en avgjørelse i løpet av neste uke før overgangsvinduet stenger.

Kommentar fra Eivind Brennhovd Holth, United.no-journalist:

Nå som Tony Pulis selv har bekreftet interessen er det ingen grunn til å tvile på ryktene om at Fletcher kan forsvinne, og ifølge John Percy kan altså kampen mot Cambridge bli det siste vi ser av skotten i United. Selv om Mark Ogden er avisens stjernepenn er det naturlig å tro at Telegraph har rett i at Fletcher er i tenkeboksen nå.

08.35: Real Madrid skal visstnok ønske å følge opp kjøpet av «den norske Messi», Martin Ødegaard, men den marokkonaske. 16 år gamle Hachim Mastour spiller for AC Milan, men ifølge den italienske radiostasjonen Cope Deportes skal Real Madrid ligge langflate. Det skal imidlertid også Manchester United, mener Daily Express. Dermed skal det være duket for budrunde på nok et vidunderbarn.

Kommentar fra Eivind Brennhovd Holth, United.no-journalist:

Vi gjentar at Express ikke er av de mest pålitelige kildene, og når det gjelder såpass unge spillere bør skepsisen være enda større. United har et enormt speidernettverk, og det ville vært rart om Louis van Gaal ikke var oppdatert på Mastour. Det betyr imidlertid ikke automatisk at United har planer et kjøp.

08.30: Som en del av en lengre tale om hvordan reglene om arbeidstillatelse bør endres i Premier League, forteller Arsenal-manager Arsene Wenger at han forsøkte å hente Ángel Di María som 17-åring.

– Vi identfiserte Di María da han var 17 år, og vi ønsket å hente ham hit. Så går han til Portugal, og fra Portugal til Spania. Det betyr at vi kun kunne hente ham til England når han var verdt en stor sum penger, sier Wenger ifølge Telegraph.

Kommentar fra Eivind Brennhovd Holth, United.no-journalist:

Her har rett og slett ikke Wenger gjort jobben sin. Di María har italiensk pass og ville derfor ikke trengt arbeidstillatelse i England.

08.25: 170 minutter har Javier Hernandez fått i La Liga. Da får spekulasjonene egne bein å gå på, enten de er reelle, eller ikke. I dag er det Daily Express som tolker Real Madrid-direktør Emilio Butraguenos sitater som at mexicaneren kommer til å returnere til United.

– Det er Carlo Ancelottis avgjørelse. Javier trener godt og er profesjonell, men konkurransen om plassene er utvilsomt tøff, sier Butragueno.

Kommentar fra Eivind Brennhovd Holth, United.no-journalist:

Dette er ærlig talt bare rør av Express. Fordi Butragueno sier at konkurransen er tøff velger de å forstå utsagnet som at Hernandez skal tilbake til United. At det i tillegg kun er tittelen og en setning avslutningsvis som i det hele tatt tar for seg overgangsryktet støtter tvilen. 

08.15: «United vil kapre Gabriel Paulista foran Arsenal», er en av overskriftene hos Daily Star. Villarreal-forsvareren har blitt heftig linket til London-laget den siste tiden, med United som gjedda i sivet. Arsene Wenger har selv sagt at forhandlingene er i gang, men nå skal altså Louis van Gaal ha kastet seg inn i kampen om den 24-årige brasilianeren.

Kommentar fra Eivind Brennhovd Holth, United.no-journalist:

Daily Star er ikke en kilde vi stoler altfor mye på, og selv om denne saken er mer solid enn hva avisen pleier å levere, velger vi å ikke ta det altfor seriøst. Ifølge Daily Star er det deres kilder i Spania som bekrefter United-interessen.

Torsdag 22. januar:

22.55: David de Gea blir stadig koblet til Real Madrid. Nå har agenten hans tatt bladet fra munnen og uttalt seg om spanjolens fremtid:

– Han er Manchester United-spiller og har kontrakt der. Det må man respektere, men ting forandrer seg hele tiden, uttaler agenten Jorge Mendes.

Kommentar fra Mats Arntzen, United.no-journalist:

Mens det tidligere ryktet fra Metro kunne tas med en enorm klype salt, gir disse uttalelsene mye mer grunn for bekymring. Jorge Mendes er en driftig agent som har mange kontakter i Real Madrid, og som blant annet var sentral i både overgangene til James Rodríquez og Ángel Di María. Det er imidlertid verdt å huske på at Jorge Mendes jobber for David de Gea, og ikke omvendt. Men dersom De Gea ønsker å flytte på seg, kan det bli meget vanskelig å holde ham i Manchester.

20.28: United følger godt med på det søramerikanske markedet, og Sport Witness skriver her litt om hvordan United posisjonerer seg til å hente den argentinske spissen Maximiliano Romero, og det står der også litt om en interesse for paraguyanske Sergio Díaz og uruguyanske Kevin Méndez.

19.24: Denne er egentlig fra i går, men vi tar den med likevel: Metro melder at David de Gea er enig med Real Madrid om de personlige betingelsene.

Kommentar fra Håkon Aaberge, United.no-journalist:

Ta det med ro, folkens! Metro har hentet denne fra ryktesiden Fichajes, som stort sett er bare vås. Det er nok Metro også klar over, uten at det hindrer Jamie Sanderson og andre journalister i Metro, Daily Express og Daily Star i å bruke siden konsekvent som kilde.

19.15: Apropos Darren FletcherLondon Evening Standard melder i dag at West Ham er i ferd med å signere skotten på en låneavtale som kan bli permanent etter sesongen.

Kommentar fra Håkon Aaberge, United.no-journalist:

Nå kjenner ikke jeg til Ken Dyer i Evening Standard spesielt godt, men jeg ser at West Bromwich-reporter Steve Madeley (som snakker om Fletcher på grunn av West Bromwichs egen interesse for Fletcher) skriver at Dyer har et meget godt kontaktnettverk i West Ham, og i så fall ser det ut som at den nåværende spilleren som har vært i klubben lengst er på vei ut. Og at det er West Ham som får tilslaget.

17.00: Fremtiden til Darren Fletcher er definitivt usikker, og Louis van Gaal gjorde ikke sitt for å dempe spekulasjonene på torsdagens pressekonferanse. West Bromwich har en stund blitt nevnt som en av klubbene som skal være interesserte i skotten. Nå bekrefter West Brom-manager Tony Pulis at han er interessert i United-spilleren.

– Han snakker med tre-fire klubber. Vi har vist interesse og han vil ta en avgjørelse, så får vi vente og se, forteller Pulis.

West Ham og Valencia er blant de andre klubbene som har blitt nevnt som mulige interesserte.

10.35: Lokeren interessert i å hente Marnick Vermijl hjem til Belgia. Vermijl, som fylte 23 for vel en uke siden, har i hvert fall neppe noen fremtid som førstelagsspiller på Old Trafford. Etter snart fem år i klubben står han fortsatt med kun én opptreden i rødt. Den fikk han mot Newcastle i Ligacupen høsten 2012.

Kommentar fra ansvarlig redaktør Dag Langerød:
Kan dette kalles nyhet? Delaney har, så vidt jeg vet, ikke ekstremt gode United-kilder, men han har vært dyktig til å samle informasjon fra ulike medier, og dra fornuftige slutninger. At Strootman kan ende i United til sommeren vil ikke overraske noen, da forholdet mellom spilleren og Van Gaal er sterkt, og det ikke vil være snakk om en økonomisk så vill avtale at dette ikke går.

09.35: ESPN melder at Manchester United vurderer et fremstøt mot Dynamo Kiev-stopperen Aleksandar Dragović. Den 23 år gamle østerrikeren skal ha imponert stort for klubb og landslag, og United-speidere skal ha fulgt nøye med på utviklingen hans.
Også West Ham og Arsenal skal ha et godt øye til den 186 centimeter høye forsvareren, men de har ennå ikke meldt seg på i kappløpet. Det kan tale til Uniteds fordel, ifølge kilden.

Kommentar fra ansvarlig redaktør Dag Langerød:
Jeg skal innrømme at jeg ikke kjenner til denne journalisten, Pete O’Rourke, og dermed har jeg liten mulighet til å mene så mye om dette. Inntil videre så gjentar jeg imidlertid igjen at kilden kan være «hva som helst», en agent, klubben eller andre som ønsker at Dragovic’ navn kobles til United – slik at andre skal få øynene opp for ham. United er kanskje ikke interessert i det hele tatt, noe som faktisk er ganske vanlig forhandlingstaktikk for å skape interesse rundt en spiller. Man kobler ham til en storklubb, og lar avisene gjøre resten av jobben. Så ender kanskje spilleren heller i Stoke eller Sunderland til slutt i stedet – som har fått øynene opp for ham etter at han først ble koblet til United.

07.55: Vi nevnte det så vidt i går morges, at Chelsea skal være interessert i Juan Cuadrado, en mann som lenge også har vært på Uniteds radar. Nå melder Sky Sports at det allerede skal være samtaler igang mellom Chelsea og colombianerens klubb, Fiorentina, så da er det vel mest trolig at han er i ferd med å ramle ut av United-bildet (om han noensinne egentlig har vært i klubbens planer).

07.50: Ifølge The Sun (krever innlogging) er United klare til å låne Will Keane ut til Sheffield Wednesday for resten av sesongen. Til gjengjeld skal «onsdagsklubben» angivelig betale £9.000 i uken for 22-åringens tjenester.

Onsdag 21. januar:

21.40: Når det kommer til Paul Pogba later det til at hans eventuelle retur til United mest sannsynlig finner sted til sommeren, om han i det hele tatt flytter på seg. Ifølge Sport Witness blusser saken opp fordi spillerens agent, Mino Raiola, dukket opp på Juventus’ kontorer tirsdag. Som tidligere nevnt var La Stampa blant avisene som meldte om Uniteds bud på franskmannen. Videre hevdes det at Raiolas ærend i Torino var å fortelle italienerne at dersom de ikke er villige til å betale lønnen Pogba ønsker (mellom 8 og 10 millioner euro), vil andre gjøre det.

18.40: Ifølge tyske SportBild skal Manchester United være blant klubbene som sikler etter Kevin De Bruyne. Belgieren lyktes aldri for Chelsea, men har den siste tiden blitt linket til PSG etter å ha vist særs god form for Wolfsburg denne sesongen. Han returnerte imidlertid til Tyskland for kun ett år siden, og det vil koste flesk å hente 23-åringen allerede i januar. Om han vender nesen mot Manchester blir det sannsynligvis ikke før til sommeren.

12.25: Ifølge den normalt etterrettelige Torino-avisen La Stampa har Manchester United lagt inn et bud på €80 millioner (£61.2 mill.) på sitt juniorprodukt Paul Pogba.
Avisen skriver videre at United leverte budet på tirsdag, og at klubben har planer om tilby den 21 år gamle franskmannen en årslønn på €9 millioner (£6.9 mill.).

12.15: The Sun (krever innlogging) melder at Paris Saint-Germain skal ha gitt Manchester United beskjed om å hoste opp £112 millioner dersom klubben virkelig ønsker seg franskmennenes brasilianske midtstopper Marquinhos.
Det vanvittige beløpet skal ha kommet opp under preliminære samtaler mellom klubbene, og skal ha blitt sagt i en spøkefull tone. Uansett har pariserklubben gjort det klinkende klart at Marquinhos vil koste penger – mye penger – for mye penger..? Han kostet £26 millioner da han ble hentet fra Roma i 2013.

08.30: The Mirror melder at Chelsea har kastet seg inn i kampen om Fiorentinas Juan Cuadrado. Colombianeren har som kjent lenge figurert i ryktespaltene, men da først og fremst som mål for Manchester United.

08.30: Mike Phelan som i går forlot sin trenerjobb i Norwich, skal stå på Hull-manager Steve Bruces liste over aktuelle kandidater til jobben som hans nye assistent etter Steve Agnew, som i forrige måned forlot Hull til fordel for Middlesbrough. Det er Hull Daily Mail som melder dette.
Dermed kan det altså gå mot gjenforening av de to tidligere United-kameratene.

08.20: International Business Times viser til italienske Tutto Mercato Web, hvor det hevdes at Manchester United og Liverpool kjemper side om side om den paraguayanske 16-åringen Sergie Diaz. Den unge spissen spiller til daglig for Cerro Porteno i hjemlandet, men deltar for tiden med landslaget sitt i det søramerikanske U20-mesterskapet.

Begge de to interesserte engelske klubbene skal allerede ha vært i kontakt med representanter for Diaz, og kan – ifølge kilden, komme til å gjøre et fremstøt for å sikre seg ham nå i januar.

Tirsdag 20. januar:

21.58: Ikke et rykte, men bare for å vise hvordan seriøsitetsnivået til Daily Express innimellom (?) er: En av kveldens toppsaker på avisens nettside er nå det de omtaler som en enorm annonsering om Michael Carrick. Som viser seg å handle om at han er Uniteds nye visekaptein.

Denne nyheten ville nådd Daily Express fortere om vi hadde tatt en utskrift av nyheten, for så svømme over til England for å levere den i redaksjonen.

Til avisens forsvar gjorde Carrick nylig et intervju om det, men det er noe helt annet enn en annonsering om at han er visekaptein, for den kom for over en måned siden…

20.09: Ifølge Daily Mail er utlånte Sam Johnstone på vei ut av United. Grunnen? Veien mot førstelagsfotball ser for lang ut.

Kommentar fra Håkon Aaberge, United.no-journalist:

Ja, det er vel ikke så overraskende med denne saken. Allerede da han signerte var det rykter om at det kunne bli permanent, og veien er lang. Riktignok må det sies at Anders Lindegaard fort kan forlate klubben snart, og mange blir nok overrasket om både De Gea og Valdés spiller i klubben når kalenderen viser september 2015. I så fall: Hadde det ikke vært en OK løsning med Johnstone som andrekeeper? Han har imponert på utlån, og har fått mye skryt. Men det er vanskelig å si hva Van Gaal planlegger, og selv om denne saken ikke er skrevet av en av avisas United-spesialister så er ikke dette en sånn type sak som vi forventer at de er upresise på. Det er mye som tyder på at Johnstone aldri vil spille en offisiell førstelagskamp for United, uansett hvor godt han har gjort det andre steder. 

18.40: Vi nevnte Bruno Martins Indi i denne spalten tidligere i dag, og her er en oppdatering:

Kommentar fra Håkon Aaberge, United.no-journalist:

James Ducker er vanligvis blant de mest pålitelige United-journalistene, så det er naturlig å tro at dette stemmer. 

18.04: Axel Witsel liker United, og vil gjerne til Premier League, uttaler han. Da kan det jo nevnes at den flørtinga neppe i seg selv er nok til å tro på en United-overgang!

16.50: denne saken skriver Daily Mail at Valencia i utgangspunktet er førstevalget til Darren Fletcher om han bestemmer seg for å forlate klubben. Artikkelen nevner også at Chelsea skal ha forhørt seg om Juan Cuadrado (en spiller vi spesielt i sommer var mye linket til) med Fiorentina.

Kommentar fra Håkon Aaberge, United.no-journalist:

At det er Daily Mail er definitivt ikke nok til å avskrive saken, selv om det er mye rart en kan si om den avisen, men likevel: At det er Simon Jones som har skrevet den styrker ikke påliteligheten. Det er sjeldent i disse store rykteoppsummeringene til Daily Mail en finner svaret på hva som foregår, og vi ville nok stolt mer på det om det var for eksempel Ian Ladyman som skrev saken. At United eventuelt vil beholde Fletcher kan likevel være sant. Han har ikke akkurat vist nok sportslig denne sesongen, men kanskje føler Van Gaal at Fletcher ville gjort det bedre om han hadde fått sjansen til å spille seg i form, eller kanskje det bare handler om hvilket herlig forbilde Fletcher må være for andre i klubben? Det er ikke godt å si, men en Fletcher-avgang kan likevel ikke avskrives, selv om vi ikke nødvendigvis tror alt i denne artikkelen stemmer med virkeligheten.

16.44: Vi la ut et intervju med Daily Mails Adam Crafton her i går, og vi legger ut del to i dag, siden det er ting her som kan være relevant for David de Geas fremtid. Les mer.

13.00: Portugisiske Record hevder at Manchester United vurderer et bud på Porto-forsvarer Bruno Martins Indi i januarvinduet. Det er ikke første gang den nederlandske landslagsspilleren nevnes i forbindelse med en overgang til Old Trafford.
Ifølge avisen har Louis van Gaal ikke gitt opp håpet om å hente 22-åringen innen overgangsvinduet stenger den 2. februar.

10.05: The Express hevder at Manchester United har hengt en prislapp pålydende £50 millioner rundt halsen på David De Gea, i et forsøk på å skremme bort Real Madrid. Beløpet ligger £17 millioner over gjeldende verdensrekord for en keeper, nemlig de £33 millionene  som Juventus betalte Parma i 2001. Det ligger også hele £31 millioner over det Bayern München la ut for Manuel Neuer da han ble hentet fra Schalke 04 i 2011.
I tillegg til prislappen skal United, stadig ifølge samme kilde, også være beredt til å tilby De Gea en ukelønn på £200.000 dersom han skriver under på en ny  5-årskontrakt.

Kommentar fra Dag Langerød, ansvarlig redaktør:
Tviler på at 50 millioner skremmer Real Madrid veldig mye, og tror dessverre at mye her avhenger av agent Jorge Mendes, og spillet som foregår rundt hans spillere, siden Mendes jo er mannen som er sentral både for De Gea, Falcao, Otamendi og mange, mange andre…som United-fans kan vi bare håpe vi får melding snart om at De Gea har skrevet under på ny kontrakt.

08.05: I går skrev Daily Mirror at Manchester United benektet å ha lagt inn bud på Nicolas Otamendi. I en melding postet klokken 3.53 i natt, gjentar imidlertid Sky Sports ekspert på spansk fotball, Guillem Ballague, sine tidligere påstander om det motsatte. «Det er Utd», skriver han i denne twittermeldigen:

Kommentar fra Dag Langerød, ansvarlig redaktør:
Vanskelig å si noe om dette uten inside informasjon selv. Balague har vært inne på ting som korrekt nok har skjedd før, men han har også bommet grovt flere ganger. Samtidig kjenner han helt klart folk, men min lille – kanskje feilaktige vurdering – er at han snakker med veldig mange, og da kan han også brukes til å bli en informasjonsformidler. Altså, uansett om United har budt, bare er interessert eller mer, så har noen sagt noe til Balague fordi de vet at han via sin jobb i Sky får det ut, og det er til fordel for dem som har gitt ham den informasjonen….(hvis dere skjønte dette)…men det betyr altså langt i fra at dette medfører riktighet på noen måte.

Mandag 19. januar:

21.45: Om vi ikke allerede hadde lagt den død: Også klubbene skal være enige om Martin Ødegaard, som blir Real Madrid-spiller.

Det er liten grunn til å tro at United var andrevalget hans bak Real Madrid, men han har tross alt besøkt klubben, så da er det jo greit å nevne dette.

20.52: Også Daily Mirror skriver at United benekter å ha lagt inn bud på Nicolas Otamendi. Ikke har de noen planer om det heller, meldes det. Heller ikke Gabriel, som også har blitt nevnt her tidligere i dag, har klubben noen interesse for, ifølge avisens kilde.

Kommentar fra Håkon Aaberge, United.no-journalist:

David McDonnell har skrevet saken, og han er den mest treffsikre når det gjelder United i Daily Mirror. Sannsynligvis er kilden hans ganske god.

20.12: Stjerneskuddet Paulo Dybala, som har blitt koblet til United, skal ikke selges i januar. Det melder i alle fall Palermo-president Zamparini. Han melder videre at England er den mest sannsynlige destinasjonen om det blir salg til sommeren. Les mer hos Daily Mirror.

Kommentar fra Håkon Aaberge, United.no-journalist:

Det må sies at Zamparini ikke akkurat er den fotballmannen i Italia det er størst grunn til å høre på, og kommentarer som dette kan like godt være forhandlingsteknikk, men likevel: Det er nok mer sannsynlig at noe eventuelt skjer til sommeren uansett. Men kommer det et stort nok bud så glemmer nok Zamparini fort hva han har sagt tidligere.

19.33: Det er ikke bare i Spania og i West Bromwich det visstnok er interesse for Darren Fletcher. Ifølge Daily Mail gjør også West Ham seg klar til å by på skotten. Også Daily Mail skriver om interesse fra Valencia, og de nevner også Celtic som en klubb som har gjort en forespørsel.

Fordelen med West Bromwich vil eventuelt være at han ikke nødvendigvis trenger å flytte, skriver avisen.

Kommentar fra Håkon Aaberge, United.no-journalist:

Darren Fletcher er en herlig fyr, men det meste tyder på at han nærmer seg slutten av United-karrieren. Det vil selvsagt være litt trist, men han trenger mer spilletid enn han sannsynligvis vil få i United, så kanskje vil det være best for alle parter. Jeg har inntrykk av at Dominic King er en ganske seriøs journalist, selv om det må sies at han oftere dekker Merseyside-fotballen enn det som foregår andre steder, og at vi kanskje stoler aller mest på han om han kommer med noe om Liverpool eller Everton. Vi får se om det dukker opp noen Fletcher-bud i løpet av transfervinduet.

19.09: Valencia bekrefter ifølge Sky-journalist Bryan Swanson et bud på Otamendi (om det er offentlig eller privat til Swanson skriver han ikke), men klubben nekter å svare på om det var fra United (som ifølge flere kilder ikke har lagt inn noe bud, men som andre altså påstår at er klubben bak budet:

18.56: Vi har allerede nevnt Daily Mail-journalisten Adam Crafton her tidligere i ettermiddag, og nå kommer nok en sak som handler om hva han vet, og hva han hører fra spanske kilder (enkelte av dem navngitt). I denne saken på United-bloggen Republik of Mancunia svarer han på en del spørsmål om David de Gea, og vi får blant annet høre om hvor godt både De Gea og familien trives i England, noe som selvsagt er relevant i forbindelse med ryktene om Real Madrids interesse for burvokteren.

18.34: Det har oppstått et rykte, omtalt av Daily Express, om at United kan komme til å legge inn bud på Gerard Piqué. Det har Sport Witness skrevet en sak om som du kan lese her.

16.33: Ut fra hva Simon Stone i BBC har hørt kan det bli en rolig januar, selv om ikke ytterligere signeringer blir avskrevet heller:

16.23: Mer fra Daily Mails Adam Crafton om Otamendi-ryktene:

Kommentar fra Håkon Aaberge, United.no-journalist:

Adam Crafton bodde i Spania en periode, og kan ha opparbeidet seg noen kilder som er til å stole på – hvem vet. Han virker å være blant de mer United-vennlige journalistene, og det han skriver stemmer bra med det Mathieson melder under. Samtidig: Budene kommer ofte sent i overgangsprosesser, så det kan jo være at United har vært i enkelte diskusjoner med Valencia uten å ha lagt inn et konkret bud. Det virker uansett ikke så trolig at det skjer noe på denne fronten i januar.

15.55: Nå skriver MEN-journalist Stuart Mathieson at så vidt han vet stemmer det ikke at United har lagt inn bud på Nicolas Otamendi.

Kommentar fra Eivind Brennhovd Holth, United.no-journalist:

Ikke så altfor godeste Stuart melder seg på rykteracet, men når han først gjør det er det grunn til å tro ham. Vi får bare vente og se hva rapportene Balague kommer med senere i kveld går ut på.

15:10: Drammens Tidende melder at Martin Ødegaard ikke altfor overraskende har valgt Real Madrid. 16-åringen skal ha vurdert flere klubber seriøst, blant andre Arsenal og Bayern München, men Manchester United var ikke blant dem. Les hele saken her!

14.55: Mats Hummels ble i går spurt direkte om interessen fra United og Arsenal.

– Jeg har ikke kommentert disse ryktene tidligere, og jeg vil heller ikke gjøre det i fremtiden. I utgangspunktet trenger ikke jeg å spille Champions League for å være lykkelig, men det er en annen sak.

14.50: Everton-back Seamus Coleman har vært linket til United denne måneden, men ifølge Kevin Palmer i Sunday World blir iren værende i klubben. Palmer har snakket med juniortrener i Everton, Kevin Sheedy, som sier at han forventer at Coleman ikke forsvinner.

Kommentar fra Eivind Brennhovd Holth, United.no-journalist:

Ingen grunn til å tvile på troverdigheten til artikkelen ettersom kilden er kjent. Det som taler imot er at Sheedy uttaler seg på vegne av klubben og handler i deres interesse, enten det handler om å skremme vekk interesserte klubber eller skru opp prisen.

14.45: Sky Sports er på ballen i dag og hevder at Valencia, som nylig avlso et bud på Nicolas Otamendi fra United, ønsker seg Darren Fletcher. West Bromwich følger også med, visstnok.

Kommentar fra Eivind Brennhovd Holth, United.no-journalist:

Sky Sports er som nevnt en troverdig kilde, og journalisten, Pete O’Rourke, har til vane å komme med seriøse rapporter og har god kjennskap til overgangsmarkedet. Likevel blir det vanskelig å bedømme troverdigheten når saken inneholder såpass lite informasjon. Det er også verdt å nevne at lokalavisen i Valencia, Super Deporte, ikke har omtalt saken.

13.35: Ifølge Sky Sports’ spanske journalist, Guillem Balague, skal United ha fått avslag på deres bud på 35 millioner euro, eller 27 millioner pund, for Valencia-stopper Nicolas Otamendi. Ifølge Balague skal United også ha forhørt seg om Villarreals Gabriel Paulista som har en utkjøpsklausul på 20 millioner euro.

Kommentar fra Eivind Brennhovd Holth, United.no-journalist:

Dette er interessant. Balague er en av de med best kjennskap til spansk fotball og er altså tilknyttet normalt solide Sky Sports. Derfor ser vi ikke bort i fra at dette stemmer, og i så fall er det interessant å se at Van Gaal faktisk håper å forsterke forsvaret i løpet av januarvinduet. Balague skal komme med mer info i løpet av mandag kveld, men høyst sannsynlig kommer ryktet fra lokalavisen i Valencia, Super Deporte. Vi har skrevet mer om det i denne saken!

09.45: Mot QPR var Adnan Januzaj omsider på benken igjen, men ryktene om et lån er fortsatt aktuelle. David Moyes og hans Real Sociedad har vært favorittene hittil, men Daily Express spekulerer nå om Juventus og PSG også kommer til å legge inn et bud på belgieren.

Kommentar fra Eivind Brennhovd Holth, United.no-journalist:

Jeg skriver «spekulerer» fordi det stort sett er det Express gjør. Som nevnt tidligere, finn fram saltet. Historien tilsier at dette er det ingen grunn til å stole på.

09.30: Ryktene om hvor Falcao ender etter sesongen kommer nok til å gå sin gang helt til en avgjørelse er tatt. I dag melder spanske fichajes.net at Sevilla står klar til å snappe opp colombianeren, mens Times mener å vite at Manchester City, Arsenal og Liverpool også er interesserte.

Kommentar fra Eivind Brennhovd Holth, United.no-journalist:

Nok en gang er det Telegraph som har plukket opp et rykte fra fichajes.net, som er på nivå med Express. At flere klubber vurderer Falcao er det imidlertid ingen tvil om, og Times melder altså at flere engelske klubber er interessert, et rykte de skrev om i sin søndagsutgave. Times er en av de mest pålitelige avisene i England, men akkurat denne saken er ikke spesielt solid og minner mest om spekulasjoner. Det eneste Duncan Castles bringer til bordet av ny informasjon er at de tre engelske klubbene har forhørt seg om tilgjengeligheten til Falcao, resten er gammelt nytt og en tidligere kommentar fra agent Jorge Mendes.

09.10: Der dukket omsider dagens første rykte opp! Det er Daily Express som melder at tyrkiske Ozan Tufan følges tett av United. 19-åringen spiller for Bursaspor, og ifølge midtbanespillerens far er United en av flere klubber som har hatt speidere på tribunen i Tyrkia.

Kommentar fra Eivind Brennhovd Holth, United.no-journalist:

Når vi ser rykter fra Express er det bare å finne fram saltet. Som vanlig er det lite reelt innhold i saken, og ryktet er konstruert av spillerns far, som sikkert har store forhåpninger på sønnens vegne. Med et speidernettverk i den størrelsesordenen United har, er det ingen grunn til å spekulere selv om klubben har representanter på tribunen.

08.35: I dag finner vi faktisk ingen United-relaterte rykter i engelske aviser, noe som er en sjeldenhet i overgangsvinduet. Det er selvfølgelig mulig at det dukker opp noe i løpet av dagen, men foreløpig kompenserer vi med disse kommentarene om Mats Hummels fra Bundesliga-ekspert Petter Bø Tosterud.

– Hummels går i hvert fall ikke nå. Jeg leser også at han kan være på vei til Manchester United. Det jeg vil si om Hummels, er at han har ti gode kamper de siste to årene. Han har slitt mye med skader og har flere dårlige kamper enn gode. Litt oppskrytt, for å være litt stygg. På sitt beste er han blant verdens beste i sin posisjon, men han er ikke løsningen på Uniteds problemer, sier Bø Tosterud til Nettavisen.

Powered by Labrador CMS