Hvor er alle vinnerne?

Bare tre av spillerne i nåværende United-stall har vunnet FA-cupen, og bare én har gjort det for United.

Publisert Sist oppdatert

I mai er det elleve år siden forrige triumf i FA-cupen, noe som også betyr at svært få av spillerne på dagens lag har vunnet turneringen.

Rio Ferdinand vant aldri FA-cupen (han var utestengt for å ha glemt dopingkontroll da United vant i 2004), og en spiller som Wayne Rooney har heller aldri opplevd å vinne den gjeveste nasjonale cupturneringen i verden.

Faktisk er det bare tre spillere i dagens United-tropp som har vunnet FA-cupen, og to av dem gjorde det for andre klubber.

  • Darren Fletcher er den eneste nåværende United-spilleren som har vunnet FA-cupen med Manchester United. En ung Fletcher spilte fra start i FA-cupfinalen mot Millwall i 2004. Han ble byttet ut helt mot slutten, da Nicky Butt kom inn til det som ble hans siste offisielle kamp for Manchester United.
  • Robin van Persie var med på å vinne FA-cupen for Arsenal i 2005, mot United. Nederlenderen hadde slitt med en skade, og kom bare inn mot slutten av andreomgangen, men etter at også ekstraomgangene ble målløse klarte han likevel å gjøre seg bemerket. Van Persie scoret nemlig på et av Arsenals straffespark i straffesparkkonkurransen.
  • Juan Mata vant FA-cupen i 2012 med Chelsea. Mata hadde to herlige målgivende pasninger i 2-1-seieren, noe som også var populært blant United-fansen siden Liverpool var Chelseas motstander.

I tillegg til dette har også en av våre utlånte vunnet FA-cupen, riktignok uten å ha spilt i finalen selv. Ángelo Henríquez satt på benken da Wigan beseiret Manchester City i 2013-finalen av turneringen.

Får vi flere FA-cupvinnere i mai, tro?

Powered by Labrador CMS