Håpet lever for England

Israel hørte på Englands bønner, vant 2-1 over Russland i Tel Aviv, og la sluttspillveien åpen for Wayne Rooney & co. England har igjen EM-skjebnen i egne hender. OPPDATERT 23.50

Publisert Sist oppdatert

Skottland derimot, er ute av Euro 2008, men ikke uten dramatikk. Først utliknet de Italias tidlige ledelse og gjeninntok lederposisjonen i Gruppe B. EM-drømmen var i ferd med å realiseres; men så scoret de asurblå igjen – på overtid!

Og med 2-1 til Italia ramlet Skottland ned på tredjeplass i gruppen. Dermed er det klart at blir Italia og Frankrike som slår følge til sommerens sluttspill i Østerrike og Sveits.

Darren Fletcher spilte for øvrig hele kampen på skottenes midtbane.

Øvrige av kveldens kamper med United-spillere involvert:

Nederland – Luxembourg 1-0

Edwin van der Sar voktet buret da hollenderne sikret seg EM-billetter. De går videre fra Gruppe G sammen med Romania.

Nord-Irland – Danmark 2-1

Jonny Evans spilte hele kampen for et hjemmelag som med denne seieren spilte seg tilbake i kampen om en EM-plass – takket være at Sverige tapte i Spania. Danmark er derimot helt ute av det etter kveldens tap i Belfast.

Matchvinner for vertene? Ex-Red David Healy – nær sagt som vanlig. Dette var hans 13. scoring i EM-kvalifiseringen, noe som er ny rekord for turneringen!

Polen – Belgia 2-0

Tomasz Kuszczak var verken på banen eller benken da polakkene sikret seg EM-billetter med en overbevisende seier over gjestene fra Belgia.

Portugal – Armenia 1-0

Cristiano Ronaldo spilte hele kampen, mens Nani kom inn etter 77 minutter da Portugal langt på vei sikret seg EM-billetter. 100 prosent sikre kan de imidlertid ikke være før de eventuelt unngår å tape for Finland i den avgjørende kampen i Porto på onsdag.

Wales – Irland 2-2

John O'Shea pådro seg gult kort i første omgang, men spilte hele kampen da Irland knep det ene poenget i et prestisjefylt, men ellers betydningsløst nabo-oppgjør på Millennium Stadium i Cardiff. Begge aktørene var allerede på forhånd ute av kampen om en plass i sluttspillet.

Serbia – Kasakstan (Utsatt)

Nemanja Vidic var i Serbias startellever, men snø på banen i Beograd gjorde det ifølge dommeren umulig å spille kamp lørdag kveld. Isteden skal det gjøres et nytt forsøk søndag kl. 14.00. (Også dette forsøket viste seg mislykket da snøen fortsatte å lave ned over den serbiske hovedstaden. Kampen er nå blitt omberammet til lørdag 24. november.)

Powered by Labrador CMS