Tror på landslaget

Darren Fletcher tror Skottland kan nå EM 2016-sluttspillet.

Publisert Sist oppdatert

Som landslagsveteran og kaptein for Skottland er Fletcher positiv foran møtet med Tyskland søndag kveld.

Fletcher har i løpet av sine 11 år på landslaget spilt under fem managere, blant andre Alex McLeish og Walter Smith, men han mener det aldri har sett bedre ut enn etter Strach Scotlands inntreden.

FLETCHER: Blir det Frankrike-EM 2016?
FLETCHER: Blir det Frankrike-EM 2016?

– Jeg ser kontrasten i hvor hustig vi gjør ting og i troen spillerne har – de er ikke redd for å utfolte seg. Vi vet vi er nødt til å finne formen og være disiplinerte, men det er mye mer frihet og manageren roser oss alltid når gjør ting og forsøker noe nytt, sa han, og fortsatte:

– De (spillerne) er ikke redde for å forsøke nye ting, og det er jeg glad for.

Darren Fletcher ser seg tilbake til EM 2008-kvalifiseringen da de var i gruppe med Italia, Frankrike, Ukraina, Litauen, Georgia og Færøyene og kom på tredjeplass i gruppen.

– Vi hadde en bra spillergruppe når Faddy (James McFadden) og Barry Ferguson var her. Vi var i gruppe med Italia og Frankrike og vi var nære ved å kvalifisere oss.

– Det var et godt lag, men dette laget er på samme bølgelengde, med konkurranse i posisjonene og standarden på trening. Vi har mange gode spillere og det er til og med spillere som ikke er i stallen som du egentlig skulle tro var der.

Etter noen turbulente år på sidelinjen som følge av sykdom og skade er Fletcher nå tilbake og føler seg i form og klar for å konkurrere.

– Jeg er forbi alt det sentimentale, jeg er tilbake til der jeg var – for å konkurrere og for å vinne ting.

– Jeg er ikke i den tilstanden (sykdommen) jeg var i lenger. Ikke på tale om, jeg er der bare ikke. Det er et resultat av operasjonen. Jeg føler meg fantastisk.

EM-kvalifiseringsgruppe D: Tyskland, Irland, Polen, Skottland, Georgia og Gibraltar.

Powered by Labrador CMS