Mener United burde se til Bayern

Sir Alex Ferguson roser Bayerns styresett, samt de tidligere spillerene som driver klubben, og Paul Scholes forteller hvordan han tror at Ferguson skulle ønsket at klubben så ut etter at han la opp.

Publisert Sist oppdatert

Sir Alex Ferguson tok tyggispakken ned fra hyllen på søndag og sto på sidelinjen da Manchester United-laget som tok trippelen i 1999, igjen skulle bryne seg på Bayern München. Klubbens egen TV-kanal, MUTV, fikk en kommentar fra skotten etter oppgjøret, og rosen til Bayern lot ikke vente på seg. 

– Bayern er en fantastisk klubb. Det er en klubb som drives med et godt fundament av tidligere spillere. Uli Hoeness og Karl-Heinz Rummenigge driver klubben på en riktig måte, og de vinner alltid ligaen i Tyskland, sa Sir Alex Ferguson til MUTV.

STOR SUKSESS: De tidligere spillerne Rummenigge og Hoeness driver Bayern så det griner. De siste seks årene har de kunnet løfte Bundesliga-troféet ved sesongslutt.

Det er ikke første gang Ferguson roser måten Bayern München drives på.

Til sammenligning består styret på Old Trafford av de seks Glazer-søsknene Joel, Avram, Bryan, Kevin, Edward og Darice, samt Ed Woodward, Richard Arnold, Cliff Baty, Manu Sawhey, Robert Lewitao og John Hooks.

Ingen av dem med direkte fotballerfaring. 

Fletcher i ny rolle?

I 18/19-sesongen har diskusjonen rundt en sportsdirektør skutt i været, og det er få dager uten skriverier rundt tematikken. Mange har en mening om hvordan Manchester United skal drives, og det argumenteres begge veier når det kommer til tidligere spillere i administrative sjefsroller.

Det ble i en liten periode spekulert i om Darren Fletcher skulle tre inn i en slik rolle på Old Trafford, men det ryktet levde ikke særlig lenge. Dog finnes det journalister i England som hevder at Fletcher vil få en rolle som rådgiver, som en del av en omstrukturering på toppen av klubben. Manchester Evening News’ Samuel Luckhurst er blant dem.

DISKUTERT: Både Darren Fletcher og Rio Ferdinand har blitt nevnt som kandidater til rollen som sportsdirektør for Manchester United. Et av ankepunktene som trekkes frem er deres manglende erfaring innen business.

Sjefen ønsket det annerledes

Paul Scholes sa tidligere i år, til MEN at ting trolig ikke er slik Ferguson ønsket det. Da med tanke på at spillere ikke er mer involvert i å styre klubben. I intervjuet dreide det seg i stor grad om sekstetten i class of 92.

– Jeg tror at manageren (Sir Alex Ferguson jour. anm.) alltid ønsket noe i retningen av det Bayern München og Ajax gjør, hvor det alltid er tidligere spillere involvert i klubben. Men det har ikke skjedd her. 

BILDETEKST:

– De siste årene hans som manager var han ivrig etter å få oss involvert i klubben. Han ville at vi skulle ta trenerkurs, jobbe med akademispillerne og være rundt klubben. Med unntak av Nicky Butt skjedde ikke det, sa Scholes som tror at noe av skylden er at class of 92-gjengen investerte seg i Salford-prosjektet.

Videre forteller Scholes at han tror Ferguson gjerne skulle sett at flere av de gamle gutta var inne og førte klubben fremover i dag.

Burde flere tidligere spillere være med å lede klubben fremover? 

Powered by Labrador CMS