Ryktesaker, uke 17

Paul Pogba og Real Madrid skal ha blitt enige om de personlige betingelsene, drakamp om David De Gea, Carlo Ancelotti vil ikke stå i veien for en Koulibaly-overgang, og en avis hevder Lukaku er på vei til Italia. Her er søndagens rykter:

Publisert Sist oppdatert

LES OGSÅ: Forrige ukes rykter

VI ANBEFALER OGSÅ:

Søndag 28. april:

12:30: The Mirror skriver at Paul Pogba og Romelu Lukaku er på vei ut av klubben, og at det skal bety 200 millioner pund ekstra i overgangsbudsjettet til Ole Gunnar Solskjær.

Ifølge avisen er Pogbas agent Mino Raiola sikker på at en overgang til Real Madrid er nærtstående for sin klient.

Videre hevder avisen at Manchester United ikke vil stå i veien for en overgang for Lukaku om det skulle komme et bud. Både Inter Milan og Juventus skal være interessert i belgierens tjenester.

08:40: The Guardian skriver at Juventus ønsker å kaste seg inn i kampen om Paul Pogba. Den italienske giganten må isåfall selge unna et par spillere for å kunne legge 130 millioner euro på bordet – som skal være prisen Manchester United krever for franskmannen.

Om man skal tro spanske AS vil det bli vanskelig for Pogbas gamle arbeidsgiver å dra i land en avtale. Grunnen til det er at Real Madrid og Pogba allerede skal ha blitt enige om de personlige betingelsene for en overgang.

08:30: Juventus kan fortsatt ende opp med å hente en United-spiller før sommeren er over. Le10 Sport melder at David De Gea skal stå høyt i kurs hos italienerne og at de vil prøve å hente stjernekeeperen foran nesen på PSG, som også skal være svært interesserte.

08:20: Napolis manager Carlo Ancelotti skal ha uttalt at han ikke ønsker å hindre Kalidou Koulibaly eller Lorenzo Insigne i å forlate klubben i sommer, om det er det spillerne selv ønsker. Det er Daily Mail som melder dette.

Lørdag 27. april:

18.36: Vi nevnte tidligere at vi ville sett bort fra rapportene om at Paul Pogba nekter å skaffe visum før United skal til Kina, og nå skriver også Manchester Evening News at dette ikke stemmer. Det var det vi mistenkte siden Wheeler ikke nevnte noe om akkurat det i sin sak, og siden originalkilden som ble brukt av enkelte tabloidaviser var av det mer upålitelige slaget.

18.33: Ikke et rykte, men noen av dere har sikkert tidligere lest historier der leseren kan velge historiens gang ved å ta valgene for hovedpersonene. En Twitter-bruker har laget en slik historie med Ed Woodward og sommerens overgangsvindu – den er ganske festlig, om ikke annet. Twittertråden starter med denne tweeten.

11.01: Eric Bailly linkes stadig vekk bort, men ifølge Manchester Evening News ønsker ivorianeren å bli værende i Manchester United.

Bailly har ikke spilt siden hjernerystelsen han pådro seg da han spilte for Elfenbenskysten i mars, men han skal være helt spilleklar igjen.

Arsenal og Lyon har blitt linket til 25-åringen.

10.38: Adrien Rabiot har blitt koblet til de fleste storklubber i Europa på et eller annet tidspunkt. Franskmannen forlater PSG gratis denne sommeren, og også United har blitt koblet til 24-åringen.

AS melder nå at Real Madrid dropper interessen på grunn av Rabiots lønnskrav – og at de velger å fokusere på andre overgangsmål – som N’Golo Kanté og Paul Pogba.

Også Barcelona skal tidligere ha valgt å droppe Rabiot-interessen, og gå for andre alternativer (Frenkie de Jong har allerede signert, og vi har hørt mye mindre om Rabiot/Barcelona-koblingen siden det).

09.44: Paul Pogba har ikke visumet i orden før sommerens Kina-besøk – i motsetning til lagkameratene som fikk fikset det denne uka, melder pålitelige Chris Wheeler i Daily Mail. Klubben insisterer på at det bare er et mindre problem som må fikses.

Andre tar det lenger. Flere medier omtaler at Pogba nekter å ordne opp i dette siden han uansett har planer om å forlate klubben, men akkurat dette nevner ikke Wheeler noe om. Journalister som ikke er fullt så tett på United gjør det derimot, og det ser ut til at disse rapportene stammer fra spanske El Chiringuito TV, som ikke er det vi ville brydd oss mest om.

Slik sett er det kanskje mer bekymringsfullt at Wheeler sier det andre også har sagt: Pogba skal ha gitt beskjed til lagkameratene om at han ønsker å forlate United. Fra klubbhold meldes det uansett at Ed Woodward er klar til å stå imot dette ønsket igjen.

Fredag 26. april:

14.30: Franske RMC melder at Ander Herrera har valgt PSG som sin neste klubb. Les saken her.

14.15: Atletico Madrids Saul Niguez har vært koblet til United, men sier nå at han kommer til å bli i Atletico frem til 2026, når kontrakten hans utløper og han selv er 32 år gammel.

13.00: United ønsker å forsterke med Christian Eriksen i sommer. Det skriver London Evening Standard. Tottenham-spilleren har bare ett år igjen av kontrakten sin med London-laget, der lønna kun skal ligge på 70.000 pund i uka. Tottenham håper fortsatt å forlenge med ham, men ifølge Evening Standard vil Daniel Levy ikke la ham gå inn i siste kontraktsår uten ny kontrakt. Tottenham kommer til å kreve minst 60 millioner pund for 27-åringen, men hvis det skulle bli salg så ønsker de helst å selge dansken ut av Premier League.

9.20: RMC og L’Equipe skal ha meldt at Club Athletic (Bilbao) skal ha tilbud Ander Herrera sjansen til å returnere «hjem» i sommer, og dermed skal det være litt usikkerhet rundt den forventede overgangen til PSG. Getfrenchfootball skriver imidlertid at den franske hovedstadsklubben fortsatt tror at Herrera kommer til dem.

08.25: Sky Sports-reporter Kaveh Solhekol melder at Paul Pogba sannsynligvis forsvinner hvis United ikke klarer topp 4 – som er Uniteds eneste sjanse til å nå Champions League-spill neste sesong.

07.45: Daily Mail skriver fredag at det var et slags krisemøte på Carrington tidligere i uka, etter at United tapte mot City – og lagoppstillingen igjen ble lekket til pressen før avspark.

07.40: Sky Sports melder fredag morgen at Real Madrid skal føle seg sikre på at de får kloa i Paul Pogba denne sommeren. Les hele saken om det her.

07.30: Høyreback Thomas Meunier fra PSG, som skal være United-fan, skal være tilgjengelig for 30 millioner euro denne sommeren. Det skriver franske RMC Sport.

00.00: Paul Pogba vil til Real Madrid. Det skriver både The Times og The Sun fredag. Les hele saken om det her.

00.00: Romelu Lukaku gjentok torsdag at han drømmer om en fremtid i Serie A heller «raskere enn senere» i karrieren sin. – Fokuset mitt nå er United, men drømmen, heller raskere enn senere, er Serie A, sa han til Sky Italias Lords of football, ifølge Sky Sports. The Times skriver at Antonio Conte skal ha fortalt Lukaku at han ønsker seg belgieren til sin neste klubb.

Daily Mail skriver at United ønsker å få tilbake de 75 millionene de brukte på Lukaku hvis de skal la ham gå.

00.00: Lyon ønsker å hente Eric Bailly til klubben, ifølge L’Equipe og Get French Football, og United skal være interessert i å gjøre en deal. Arsenal skal imidlertid også være interesserte.

Torsdag 25. april:

22.25: Ander Herrera, Juan Mata og Antonio Valencia er i ferd med å forlate klubben fordi kontraktene utløper, og Marcos Rojo og Matteo Darmian selges hvis akseptable bud mottas, skriver James Robson i Evening Standard, samme Robson som fulgte United tett i Manchester Evening News tidligere. Han hevder imidlertid at Ole Gunnar Solskjær mener at seks mann inn blir for mye, noe som tyder på at det vil være flere som forsvinner enn kommer inn i sommer. Robson nevner Wan-Bissaka (høyreback), Declan Rice, Kalidou Koulibaly, Bruno Fernandes, Idrissa Gueye og Jadon Sancho som hete alternativer på inn-siden. I stopperjakten skal en pris på 100 millioner ha skremt United, men de innser nå at det må et rekordkjøp til – og at det må enda en rekordsum til for å sikre seg Sancho. Ed Woodward skal ha godtatt at en større overhaling (større enn tre inn, tre ut) må til i sommer.

22.00: The Sun er engelske mestere i å reprodusere overgangsrykter med navn som kan gi klikk, og torsdag kveld skriver avisas Martin Lipton at Barcelona står klare til å by 100 millioner pund for Marcus Rashford, og at de føler seg sikre på at de kan få kloa i ham grunnet «kaoset» som nå omgir United. I saken legges det igjen til at Eric Bailly skal være på vei ut til Arsenal, og at David de Gea skal ønske seg til Paris St. Germain. PSG vil by 60 millioner for De Gea, siden de vet at han står uten kontrakt sommeren 2020.

18.50: United vurderer nå også Everton-spiss Richarlison (21), som scoret mot United og som kan bekle roller over hele frontlinja. Det skriver United-journalist Jason Burt i The Telegraph. Foruten allerede kjente Jadon Sancho så ønsker Solskjær en høyreback, en stopper og to sentrale midtbanespillere inn i sommer – i tillegg til nevnte Richarlison. Brassen har 13 mål på 30 kamper fra start for Everton denne sesongen, etter fem mål for Watford i debutsesongen i Premier League.

17.00: The Independent skriver at italienske Inter er ett av svært få lag som skal være interessert i å hente Alexis Sánchez fra United, men kun hvis han er villig til å senke lønnskravet sitt radikalt. Chilenerens representanter vurderer nå om det er verdt det å faktisk flytte på seg.

13.55: Manchester United skal ha bestemt seg for at Atletico Madrids sisteskanse Jan Oblak er mannen som skal erstatte David de Gea om spanjolen ikke skriver ny kontrakt med United, melder Metro.

Det er kanskje grunn til å ta ryktene fra gratisavisen i London med en stor bøtte salt.

Den slovenske keeperen skrev nemlig nylig under en ny langtidskontrakt med Atletico og i den skal de ligge en utkjøpsklausul på 103 millioner pund. Oblak vil å så fall bli verdens klart dyreste keeper om han kommer til United.

09.00: Manchester United skal ha satt av en betydelig sum til å kjøpe flere spillere ut av sine lukrative kontrakter denne sommeren, skriver The Sun.

Blant spillerne som United ønsker å kvitte seg med er Marcos Rojo og Alexis Sánchez. Rojo, som bare har spilt 192 minutter med Premier League-fotball denne sesongen tjener visstnok rundt 150.000 pund i uken og United skal være svært interessert i å lytte til bud på rundt 15 millioner pund for argentineren.

Onsdag 24. april:

18.09: Ifølge Sam Wallace i seriøse Daily Telegraph blir Darren Fletcher vurdert til en rolle i klubbens rekrutteringsavdeling som en del av strukturendringene som skal skje fremover. Han vil i så fall jobbe sammen med Mike Phelan, kan det se ut til.

09.00: Får vi et nytt søskenpar i Manchester United? Lauren og Reece James kan bli klubbens første bror og søster dersom Uniteds interesse for sistnevnte stemmer. Daily Mail melder nemlig at United følger utviklingen til 19 år gamle Reece James. Venstrebacken (som også kan spille i andre posisjoner) er på lån fra Chelsea til Wigan og er storebroren til Lauren James, som spiller for kvinnelaget.

PS! Tilfeldighetene vil ha det til at United tidligere har hatt en spiller med samme navn som også har spilt for Wigan. 25 år gamle Reece James, som debuterte under Louis van Gaal, er i dag i Sunderland.

07.10: John Cross i Daily Mirror kommer med samme informasjon som The Sun – at Kieran Trippier er et alternativ dersom det ikke lar seg gjøre å hente Aaron Wan-Bissaka. Cross er kjent for sitt nettverk i London.

Samtidig melder Independent at PSG-back Thomas Meunier også er et navn som er oppe til vurdering.

06.50: Det portugisiske stjerneskuddet Joao Felix har fått mye oppmerksomhet etter at han nylig scoret hattrick i Europa League. Daily Mail skriver at Manchester United var på tribunen da 19-åringen scoret to mål mot Maritimo på mandag. Fra tidligere vet vi at portugisiske klubber gjerne oppgir hvilke speidere som befinner seg på tribunen. Daily Mail skriver at United har fulgt unggutten i ett år.

Saken er ikke ført i pennen av avisens United-korrespondent, Chris Wheeler, som er en treffsikker og troverdig journalist.

Samtidig meldes det for øvrig i italienske medier at Joao Felix topper Cristiano Ronaldos ønskeliste. Ja, du leste riktig. 34-åringen skal visstnok ha et ord med i laget når klubben skal bestemme hvilke spillere de skal hente i sommer.

06.45: Sent i går kveld publiserte L’Equipe en sak der den franske avisen hevder at Paul Pogba ønsker å forlate klubben og at Manchester United ikke vil stå i veien for franskmannen. Les saken nedenfor!

Tirsdag 23. april

12.40: Det 17 år gamle svenske stortalentet Benjamin Nygren storspilte for IFK Göteborg da Helsingborg ble slått 3-1 i helgen. På tribunen satt Manchester United-speider Thomas Möller Nielsen, melder Aftonbladet

Möller Nielsen sier til den svenske avisen at han kjenner til Nygren, men at han i utgangspunktet så kampen for å speide på eldre spillere. 

07.50: Gareth Bale vil ikke spille for Real Madrid den kommende sesongen, melder den spanske avisen Marca. Den walisiske landslagsspilleren vil enten bli solgt eller lånt ut, og Manchester United kan bli en av klubbene som får tilbud om å låne Bale den kommende sesongen for rundt fem millioner pund, skriver Marca.

07.40: Tottenhams Kieran Trippier seiler opp som en mulig kandidat på høyrebacken for Manchester United selv om Crystal Palace-forsvareren Aaron Wan-Bissaka er klubbens førstevalg, melder The Sun.

Tabloidavisen skriver at Tottenham-manager Mauricio Pochettino sin tålmodighet med 28-åringen er tynnslitt og Trippier, som er fra Bury like ved Manchester, skal være en av spillerne argentineren er villig til å selge for å gjøre flere betydelige endringer i Spurs-troppen i sommer.

Atletico Madrid og Napoli skal også være interesserte i den engelske landslagsbacken.

Mandag 22. april

14.15: Mark Ogden i ESPN skriver at Manchester United henter inspirasjon fra Anfield, enten United-fansen måtte like det eller ikke, når laget skal bygges opp på nytt i sommer. Først og fremst med hensyn til tålmodigheten Liverpool har hatt med Jürgen Klopp, som fortsatt ikke har vunnet et eneste trofé etter at han ble klubbens manager i 2015. Kilder skal ha fortalt ESPN at det hersker konsensus om at Ole Gunnar Solskjær trenger tid for å snu skuta, sannsynligvis opptil tre år.

10.45: At Paul Pogba kobles til Real Madrid er ikke nytt, men ifølge spanske AS kan franskmannens lønnskrav sette en stopper for en potensiell overgang. Avisen mener å vite at Pogba har en årslønn på 17 millioner euro i Manchester United. Dersom Real Madrid skal matche det, vil Pogba bli klubbens best betalte spiller foran Gareth Bale (15 millioner euro) og Sergio Ramos (11,8 millioner). AS omtaler også både United og agent Mino Raiola som hindringer for overgangen.

10.30: Dagen etter ydmykelsen på Goodison Park melder Daily Mail at Manchester United planlegger å tilby Mike Phelan rollen som teknisk direktør. Avisen sitter på flere detaljer som gjør påstanden troverdig. Ed Woodward skal ha et ønske om å få på plass Phelan som hovedansvarlig for å bygge opp klubben igjen. 56-åringen hadde en lignende rolle i Australia for Central Coast Mariners. Dersom Phelan blir teknisk direktør, vil Michael Carrick bli Ole Gunnar Solskjærs assistent.

 

 

Powered by Labrador CMS